Zakisanost telesa

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

10. sep 2011 20:57

mojca2007, za v pomislek sem pritisnila na prvi link in ga, verjela ali ne, tudi prečitala. In v tem članku je ime neke Dr. Tainta. Pa sem pogledala njeno stran. (Good lord, ženska rabi en makeover ) Vsi resni akademiki, ki si lahko pred ime prilimajo Dr., bodo na svoji spletni strani ponosno napisali, na kateri univerzi so dobili doktorat. Ali medicinsko šolo.

Če pogledaš njeno stran, je vsa osnova njenih raziskav in znanja, Drum roll, please: Biblija.  Ker, tam je napisana ne samo vsa resnica, ampak tudi znanost sveta. Ne vem, kako lahko verjamete nekim virtualnim osebam, za katere ne veste, če sploh obstajajo oz. kdo si jih je izmislil. Aja, mogoče se pa tega še niste nikoli vprašali.

Tisto zadevo zdravljenja s kamnom sem pa mislila takole: S kamnom se tolčeš toliko časa po glavi, da te boli glava, potem pa pozabiš na bolečine, ki te dejansko mučijo.

 

 

Vanja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

10. sep 2011 21:02

Mojca2007 je napisal/a:

 

...na tem forumu ni problem neznanje, problem je ignoranca - ampak prosim pustite vsaj tistim, ki imajo težave, da poiščejo tudi drugačne načine pomoči - klasična medicina je že dosegla svoje meje, s farmacijo oz. farmacevtskimi pripravki se v resnici ne ozdravi ničesar (se pa uspešno potlači simptome).

 

Torej je še kako pomembno, da smo v primeru zdravstenih  težav odprti tudi za vse druge načine zdravljenja.

 

Pri vseh kroničnih boleznih je nujno razstrupljanje telesa - to pa pomeni odpravljenje kislih presnovkov, ki so se naložili skozi leta (torej razkisanje telesa). To torej ni znanstvena fantastika (no, mogoče v Sloveniji, v Nemčiji pa so zdravniki še kako informirani o tem in o zakisanosti poučujejo tudi svoje paciente).

 

Samo v razmislek: 

http://www.zazdravje.net/aktualno.asp?novica=892

http://www.zazdravje.net/aktualno.asp?novica=301

http://www.zazdravje.net/razkrivamo.asp?art=465

 

Pri uradni medicini o tem ne boste slišali, torej se morate zanesti nase - drugače pa ste lahko tudi do konca življenja na različnih zdravilih - odločitev je vedno VAŠA, odgovornost za vaše zdravje pa tudi. 

 

Lp, M.

 

 Mojca, nihče nikomur nič noče, včasih smo pač malo obešenjaški. Ampak tale tvoja trditev, da je uradna medicina dosegla svoje meje - a se nisi malce zaletela? Ni to malce pretežka trditev?

 

Ja, odločitev o mojem zdravju je MOJA. In kaj bi mi alternativa pomagala, prosim lepo, pri moji težavi, razlitju nečesa po trebušni votlini, kar bi lahko črevo prežrlo in bi umrla zaradi sepse? Aja, kriva sem sama, ker sem se zakisala.

 

Glej, eni verjamemo strokovnjakom z določenih področij, kar nekaj izvrstnih in prepričljivih jih je tu med nami. Nikogar ne žalijo in v nič ne prepričujejo, ne skočijo na prvo žogo na pisanje, ki se ne skalda z  njihovim vedenjem. Dejstva mirno in jasno pojasnijo, pa kdor verjame, verjame, kdor ne, pač ne. In tu je ena precejšnja razlika v pisanju prepričanih z obeh bregov.

A ti ne bi skočila, če bi ena izmed zdravnic, ki se tu pojavljajo, kar direktno napisala, da je alternativa dosegla svoje meje? Kaj pa če jih je? Ker či to trdiš za t.i. klasično medicino, zakaj drugi ne bi smeli tega trditi za druge? Kdo pa sploh ve, kje so meje ene in druge?

Tako da jaz ne bi kar tako vehementno trdila, da je klasična medicina že dosegla svoje. Malce prehudo, no.

 

Glede ostalega pa kakor komu paše.

Mamamia

 

 

 



mamamia

Mojca2007  

član od: 11.10.2007

sporočila: 133

10. sep 2011 21:26

..

Rimljanka, to kar sem napisala glede klasične medicine in farmacije, je gledano s stališča prave ozdravitve resnično. Dokler tako zdravniki kot farmacevti ne bodo začeli dojemati človeka kot celoto in se bodo šli samo mehanike za okvarjene dele telesa, v tem pač ne vidim rešitve. Pogumno ali ne z moje strani, tako razmišljam in tako vidim stvari.

 

Če se ne odkrije in odpravi vzrok za bolezen, je vsako simptomatsko zdravljenje samo prikrivanje vzroka.

 

Kaj bom naredila, če bom potrebovala medicinsko pomoč? Klasični medicini priznavam veliko vrednost in sicer na teh treh področjih:

 

- če si karkoli zlomim, bom seveda šla na urgenco, da mi kost naravnajo in dajo v oporo

- če sem bom porezala, bom rabila zdravnika, da rano strokovno zašije

- če se mi bo vnel zobni živec, se bom odpravila k zobozdravniku

 

Poleg naštetega bom seveda poskrbela za dodatne načine, ki bodo pospešili SAMOZDRAVLJENJE telesa.

 

Če bi se zgodilo, da resno zbolim (v kar pa ne verjamem, ker sem drugače naravnana), vsekakor ne bom jemala farmacevtskih preparatov in zdravil - le zakaj bi v npr. bolno in zastrupljeno telo vnašala dodatne strupe v obliki zdravil?

 

Ali kdo od vas resnično verjeme, da te strup v obliki zdravila lahko ozdravi, če zboliš?.... Ker če to resnično verjamete, vam res ne preostane drugega kot zdravniki in farmacija.

 

In še nekaj: za razstrupljanje (razkisanje) telesa ni potrebno čakati do takrat, ko hudo zbolite - poskrbite preventivno prej.

Ali bi raje počakali?.... Super, samo čas v tem primeru ni na vaši strani. 

 

Lp, M.

 

 

 

 

 

 

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

10. sep 2011 21:41

Mojca, To pomeni, da je nemožno, ker tako zdravo živiš, da ti sama zboliš za kakršnimkoli rakom?

 

A res ne vidiš, da imajo teorije, ki jih tako zavzeto sprejemaš kot edino pravilno in čista resnica, polno lukenj?

 

Vanja

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

10. sep 2011 21:59

Če bi nešteto drugačnih načinov, ki so nam v zadnjem času ponujani od vsepovsod, najsibo v obliki raznih olj, kapljic, granul in čudežnih dotikov, bili resnično namenjeni v dobrobit ljudem, ki so, ko resnično zbolijo, pomoči tako zelo potrebni, bi z vsem srcem navijala, da se zanj odločamo v čim večjem številu.

Žal pa je vedno bolj jasno, da gre tu predvsem za oderuško manipuliranje z ljudmi. Tako imenovani zdravlci imajo navado povedati, da je potrebno za zdravje, ki je pač največja dobrina, plačati, pacient pa naj se odloči, če mu zdravje kaj pomeni. Do te faze, ko se mora človek odločiti ali bo finančno zmogel, običajno zelo visoke zneske, ki sledijo, mu navadno tudi zatrjujejo, da je uspeh zagotovljen. V primeru, da zdravljenje ni uspešno, pa pomeni, da človek v svoji notranjosti pač ni bil pripravljen pozdraviti se. Seveda je glavni argument, prenizka duševna osveščenost, pa premalo pozitivne naravnanosti...

Verjamem, da obstajajo posamezniki, ki imajo določene sposobnosti in znanja, jih je pa v tej množici nemogoče izbrskati in najti. Kajti v zadnjih letih, so se zdravlci in duhovni guruji množili s tako hitrostjo, kot so se ukinjala delovna mesta v naši državi in ljudje so se izza tekočega traku ali izza pisalne mize, po pet dnevnem tečaju prelevili v uspešne, arogantne, preveč z delom obremenjene alternativne zdravitelje.

Tega ne govorim na pamet. O tem se lahko sliši v vsaki ordinaciji ali specialistični ambulanti, kjer posamezniki povedo, da so bili tu in tam, pri tem in pri onem, pustili tam ogromno denarja, pa se ni dalo pomagati, no sedaj pa upajo, da se še da kaj rešit s klasično medicino.

Poznam primer, ko sta se bivši sodelavec in žena, želela le prepričati ali je z njima vse v redu in odšla na preventivni pregled k priznanemu bioenergietiku, ki jima je zagotovil, da sta povsem zdrava. Čez dva meseca je bil sodelavec operiran za rakom in po letu in pol je umrl.

Ne moti, da so, moti, da nimajo odnosa do človeka, da jim je  empatija tuja, da je cilj pridobiti čim več ljudi za katere jim je  vseeno, kaj se bo po tem, ko bodo od njih izvlekli čimveč denarja, z njimi dogajalo.

V tem je problem, Mojca2007, da se preveč poudarja, kako je šolska medicina izprijena, da ne zdravi temveč samo prekriva simptome, po drugi strani je pa alternativa pa špica. Bi bilo bolj pošteno, če stvar ne bi prikazovali tako črno belo in priznali, da alternativci govorijo le o lastnih uspehih, da pa tudi medsebojno niso naklonjeni drug drugemu. Resnično, ti ljudje ne priznavajo nikogar razen sebe, in jim ni prav nič nerodno javno povedati, da njegov takozvani kolega ni strokvnajk temveč navaden šarlatan.. Videno na TV oddajah, nemalokrat.

To je moje videnje, kar se alternativne medicine tiče, seveda si vsakdo ustvari svoj pogled, nikar pa mi ne recite, da vendarle ni vse v denarju, ker nekateri zdravilci pa nič ne računajo, pač pa odločitev prepustijo posamezniku, naj da, kolikor zmore oz. hoče. Meni se zdi, da so na ta način plačljive storitve najdražje.

Je pa res, da je prav, da se vsakdo odloči sam, vendar naj odločitev sledi po temeljitem premisleku.

 

zeta

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

10. sep 2011 22:10

 "Bi bilo bolj pošteno, če stvar ne bi prikazovali tako črno belo in priznali, da alternativci govorijo le o lastnih uspehih" ...

 

In molčijo o vseh neuspehih ali zgrešenih ugotovitvah, samo to bi še dodala.

 

In, Mojca 2007, prepričana sem, da je krepko prekratek tvoj seznam primerov, v katerih bi iskala pomoč klasične medicine. Ampak, kot si rekla, odločitev je naša. zarečenega kruha se pa itak največ poje.

 

Mamamia

mamamia

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

10. sep 2011 22:20

Ob takih debatah mi vedno pride na misel ona Kitajka, ki je pred leti v Kinu Šiška tako uspešno "zdravila" mnoižice diabtikov, da so jih nekaj, po njenem ozdravljenih, komaj rešili pred smrtjo zaradi diabetične kome.

rimljanka

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

10. sep 2011 22:21

Zeta, ni treba, da je zgodba o sosedu prijatelja... Od res svetovno znanih ljudi je sam Steve Jobs (od Apple computers)  padel na to trapasto finto, ko so mu odkrili tumor na slinavki. Je trmoglavil z alternativno medicino, dokler ga ni skoraj pobralo. Potem se je šele zatekel h kirurgom, da so ga rešili najhujšega. Kaj vem, mogoče danes ne bi bil v tako slabem stanju, če bi se takoj odločil za operacijo. 

 

Vanja

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

10. sep 2011 22:21

Mojca2007 je napisal/a:

..

Če bi se zgodilo, da resno zbolim (v kar pa ne verjamem, ker sem drugače naravnana)...

Lp, M.

 

Tudi, če je vse kar praviš sveta resnica, je tale tvoja trditev izjemno huda. Res, da iz tebe veje nepremagljiva samozavest, nekaj jo je vsekakor dobro imeti, včasih pa lahko premočan ego preseže meje, to pa tudi za lastnika ni zdravo.

zeta

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

10. sep 2011 22:39

Presneta reč, od česa sem pa naenkrat tako izčrpana, da res nisem čisto zakisana...

zeta

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti