Zakisanost telesa

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

10. sep 2011 22:58

zeta je napisal/a:

Presneta reč, od česa sem pa naenkrat tako izčrpana, da res nisem čisto zakisana...



zeta

 

Ima ežoj alternativo, se ga splača prebrat ...

mamamia

mamamia

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

10. sep 2011 23:14

Prebrala ežojeva navodila in priporočila, se mi zdijo uporabna in učinkovita, ker v vinu je dovolj kisline, ki potem nevtralizira kislost, ki se je nabrala v telesu. Upam, da prav razmišljam. Kako že pravijo, klin se s klinom zbija. Predvsem pa deluje ta terapija celostno na naše telo, kar je pravzaprav najpomembnejše.

Pa vseeno hvala mamamia, kaj pa če bi bila spregledala.

Ps.: Zgornji tekst napisan pred odmerkom terapije. Samo, naj pomaga!

 

zeta

Mojca2007  

član od: 11.10.2007

sporočila: 133

10. sep 2011 23:23

 

...  vsak človek naredi tako, kot misli, da je zanj najboljše.

 

lp, M.

 

 

Sergej C  

član od: 21.3.2009

sporočila: 414

10. sep 2011 23:48

Draga Mojca, ker 'slovensko alternativo' osebno zelo dobro poznam (verjemi), si bom privoščil en hudomušen komentar v katerem je pa po moje veliko resnice in prosim, da ga tako tudi razumeš.

Pri tej zakisanosti je največja nevarnost, da se ti skisajo možgani in potem moraš res piti alkalno vodo, početi in jesti vse mogoče in to vse dokler spet ne srečaš pamet!

Resno: Tudi po mojem prepričanju je uradna medicina skupaj s farmacijo en velik biznis poln nategovanja. Vendar verjemi, da je alternativa še dosti hujša.

LP

Sergej

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4527

11. sep 2011 1:51

Mojca2007,  tvoje trditve so, milo rečeno, nerodne.

Kako bi se pa ti lotila prirojenih  bolezni, na primer, duševnih? Ali je to pač produkt dveh skisanih, zakisanih, al kako že?! Pa srčnih okvar, sladkorne bolezni, da ne naštevam vseh v zibko danih.

Izjave, kot so "strup v obliki zdravil", kažejo na nerazumevanje  biologije, kemije, medicine...in predvsem na tvojo zaslepljenost. Upam, da ti še dolgo ne bo treba spregledat.

Kisel pozdrav!

mzm

Mojca2007  

član od: 11.10.2007

sporočila: 133

11. sep 2011 8:24

...

 

O zakisanosti v tej temi pišem zato, ker v prvem postu Lojzella pač sprašuje o tem.

 

Karkoli bi vam napisala o drugih vzrokih za bolezni (seveda NI edini vzrok zakisanost!), bi bilo tukaj vrženo stran - poleg tega je prav, da spoštujem vašo neomajeno zaupanje v uradno medicino in farmacijo.

 

Želim vam veliko zdravja in čudovito nedeljo,

 

lp, M.

 

 

 

 

 

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

11. sep 2011 9:22

Mojca2007 je napisal/a:

Če bi se zgodilo, da resno zbolim (v kar pa ne verjamem, ker sem drugače naravnana), vsekakor ne bom jemala farmacevtskih preparatov in zdravil - le zakaj bi v npr. bolno in zastrupljeno telo vnašala dodatne strupe v obliki zdravil?

Lp, M.

 

 

 

Bi te pa res rada videla, ko ti bo prvič resno zaškripalo. Imela sem priložnost od blizu spremljati obnašanje nekaj takihle alternativk, neoddahljivih svetovalk in objemalk drevja.

V tistem trenutku, ko so same resno zbolele, je bilo hitro konec vse popularne teorije. Prav vse po vrsti so prav tako agresivno, kot so prej zagovarjale svoje napol pečene in kdo ve kje napaberkovane modrosti, takoj zahtevale prednostno obravnavo in najnaprednejša zdravila in terapije, ki jih premore uradna medicina.

Njihova alternativna samopomoč jim ni nesla niti tako daleč, da bi se vsaj malo namazale z mastjo potrpljenja, hujših jamravk in le za svoje težave občutljivih oseb še nisem srečala.

Od vse prej tako opevane alternative je ostalo samo nenehno pritoževanje nad neokusnostjo in neprimernostjo vegetarianskih obrokov, ki so jih zahtevale.

 

 

 

 

 

 





nola

Sporočilo je spremenil(a) nola dne 11. 2011 09:23

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

11. sep 2011 9:47

Mojca2007 je napisal/a:

..

Če se ne odkrije in odpravi vzrok za bolezen, je vsako simptomatsko zdravljenje samo prikrivanje vzroka.

...... 

Če bi se zgodilo, da resno zbolim (v kar pa ne verjamem, ker sem drugače naravnana), vsekakor ne bom jemala farmacevtskih preparatov in zdravil - le zakaj bi v npr. bolno in zastrupljeno telo vnašala dodatne strupe v obliki zdravil? Ali kdo od vas resnično verjeme, da te strup v obliki zdravila lahko ozdravi, če zboliš?.... Ker če to resnično verjamete, vam res ne preostane drugega kot zdravniki in farmacija.

 

 

Draga Mojca,

 tvoje razmišljanje je seveda povsem legitimno. Za veliko stvari, ki jih zagovarjaš,  bi si bilo samo želeti, da bi jih prakticiral čimveč ljudi:

 - za svoje zdravje smo odgovorni sami

 - za svoje zdravje lahko največ naredimo sami

 - zdrava in uravnotežena hrana, dovolj vode, dovolj gibanja, zmernost (v vsem!), sproščen odnos do okolice, drugih ljudi in življenja - za vse to lahko naredimo največ - ne: prav vse na tem področju človek mora narediti sam zase

 - če smo že bolni, potem je zdravljenje in progooza v veliki meri odvisna od našega razpoloženja in počutja; črnogledost, osamljenost, občutek nerazumevanja in zapuščenosti, obup.... so za bolnika najhujši strupi, čeprav so situacije, ko lahko premagajo še najbolj močnega človeka; optimističen človek z načrti za prihodnost in trdno podporo okolice, ki jo tudi sam odprto sprejema, bo veliko prej prišel k sebi. Zlomljene kosti  sicer potrebujejo svoj čas, da se zacelijo, ampak če nič drugega, z optimizmom in dobro voljo se da čas na berglah ali leže v mavčnem kalupu prebroditi z veliko manj muke kot utapljajoč se v črnih mislih.

Konec koncev zdravo življenje pomaga, ne glede na to, ali se ga oprimemo po nasvetu osebnega zdravnika z licenco ali svete Hildegarde (škoda pravzaprav, da je pater Ašič prišel iz mode, bi si zaslužil, da se obudi tudi spomin nanj, pa ne samo na njegove rožice, tudi na njegove poglede na življenje, z bogom ali brez).

 Vseeno pa se kar ne morem načuditi tvoji neizmerni naivnosti. Saj konec koncev vsi sami zase kar nekako mislimo, da se nam ne more nič zgoditi - do trenutka, ko se nam zgodi, pa če smo za to krivi ali ne. Razmišljanje, da je tisti, ki resno zboli, zato sam kriv, je zelo dober obrambni mehanizem, s katerim sami sebi v lastnih očeh sicer zelo učinkovito večamo ugled - žal pa deluje na zelo omejen rok, namreč, dokler smo pač zdravi. Drago dekle (oprosti, mogoče si gospa poznih srednjih let, ampak meni deluješ še zelo mlado), NE MOREŠ vedeti, ali in kdaj boš zbolela. Mogoče ta hip nosiš v sebi smrtonosno bolezen, pa zanjo sploh ne veš. Ne, nočem ti kvariti lepega dneva, ampak tako je življenje: v hipu se lahko obrne, na tem svetu ni nobegega zagotovila za prav nič. Ravno zato pa tudi ne moreš vedeti, kako boš takrat ravnala. Jaz ti niti najmanj ne verjamem, da ne boš jemala zdravil, če se boš znašla v situaciji, ko se boš morala sprijazniti z dejstvom, da je vse, v kar si trdno verjela, odpovedalo. Saj vendar že zdaj hodiš k zdravniku, kot si sama napisala. Ne tako dolgo nazaj je tu tekla debata o primernih darilih za rojstni dan in je neka gospodična na dolgo in široko razlagala, kako bo ona razmišljala in kako bo gledala na svet čez trideset let...  To je razmišljanje približno istega ranga.

In naivnost gor ali dol, nekaj stvari, o katerih pišeš, pa ne glede na življenjske nazore in duhovno širino preprosto ni res - pa kakor koli jih že obračaš. Vse skrivnosti delovanja celic in telesa kot celote še zdaleč niso pojasnjene, ampak če nečesa ne vemo, tudi najbolj pravljična razlaga ne pomaga. In tisto o zdravilih in strupih, moj bog, očitno ne veš prav veliko ne o enih ne o drugih. Če ti povem za samo en primer (pa bi jih verjetno lahko našli veliko)- arzenik je v zgodovini odigral kar pomembno vlogo in tudi v umetnosti je našel svoje mesto (cf. Emma Bovary, Arzenik in stare čipke....), ampak ne glede na vse mite in resnice je za eno točno določeno vrsto levkemije, pri kateri večina ostalih terapij praviloma odpove, zelo učinkovito in hitro delujoče zdravilo. Tudi pri nas nekaj ljudi še vedno prav v redi živi, pa ne bi, če jih ne bi nadzorovano "zastrupili". To so sicer vedeli že stari Kitajci. Pa nima prav nobene zveze z voljo, svetovnimi nazori, čakrami ali če hočeš kislinskim ravnotežjem, ampak gre za temeljne mehanizme iz celične biologije, ne glede na to, ali jih preziraš ali ne. Ravno zato pa, žal, so stari Kitajci z najboljšimi nameni s terapijo z arzenikom  marsikoga spravili na oni svet, ko so se ga pri podobnih simptomih lotili na enak način. Prav zato, vidiš, bi se mogoče le bilo dobro kdaj pa kdaj zadržati pri preziranju farmacije, medicine in biologije. Ker nikoli ne vemo, kdaj jh bomo potrebovali, da bodo nam ali našim najdražjim rešili življenje.

Pa lep dan. Jaz se grem zdaj za par ur uravnotežat na bicikel, potem bom pa preveč dobrega za telo popravila z jajci na oko in špinačo z veliko smetane (slivovi knedli so bili pa že včeraj, bog mi pomagaj, ampak če niso na debelo posuti s cimetom in sladkorjem, da malo zaškrta pod zobmi, zame pač niso pravi.... ojoj, pardon, ampak to bi moralo biti v temi Kaj danes za kolilo)

Sonja

janko1  

član od: 3.11.2010

sporočila: 468

11. sep 2011 12:36

Sonja, lepo napisano! Nisem strokovnjak na tem področju, se pa laično zanimam tudi o tem in me resnično čudi, kako nekateri hitro popadejo neke ideje, ki jih kvazi dr.-ji plasirajo v ta svet. Na prvem programu radija Slovenije je vsako jutro neka oddaja, v kateri se oglašajo kakšni doktorji ne vem česa že in enkrat na mesec se pojavi tudi nek "strokovnjak", ki razpreda o zakisanisti telesa, kakšno leto nazaj je prodajal flance o nekem kalciju z Japonske, sedaj o tem in vsakič nas hoče prepričati, da sedaj bo pa z nami konec, če ga ne bomo ubogali in takoj nabavili pri njem vso literaturo in arcnije, ki jih prodaja, pa stavim, da ni drugega kot spreten govorec in prodajalec bedarij. No, mene ni prepričal. Če se ozremo nazaj za kakšnih 100 let, vidimo, da se je povprečna življenska doba podaljšala za cca 30 let in vse to na račun RESNIČNIH DR. in kemije, tudi življenske ravni, nikakor pa ne zato, ker bi se znebili nekakšnih kislih presnovkov. Drugače me vsa tale alternativa spominja na nekaj let nazaj, ko so ponujali in prodajali neke dodatke, ki si jih namontiral na motor in vsaka stvar je zmanjšala porabo bencina vsaj za 10 procentov, če ne več. Se pravi, če bi vse to delovalo bi jih namontiral kakšnih 7, 8 različnih, pa bi imel že perpetum mobile, kar pa vemo, da je domišlija. Isto je z temi alternativami. Na koncu nam še umret ne bi bilo potrebno. Bi kar živeli. No, navsezadnje, kakor komu drago. Želim vam lepo nedeljo z veliko sonca.

janko1

andreja m  

član od: 12.10.2010

sporočila: 1114

11. sep 2011 15:26

Mojca2007

Razumem.Imaš svoje prepričanje,pa me zanima:

1.Kako,da je alternativna medicina pri meni zatajila

2.Kako si razlagaš stavek:Samo če boš trdno verjela,ti bo pomagalo,pa najsibodi prašek,tbl,bioenergetik,...

(Saj jaz prepričana sem bila,razočarana pa še bolj)

andreja m

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti