Zakisanost telesa

lojzella  

član od: 12.7.2009

sporočila: 117

tema odprta - 9. sep 2011 15:41 | ogledi: 14.249 | odgovori: 61

pozdravljene,

 

obračam se na vas, ker ste res polne takega ali drugačnega znanja. Prosim, svetujte mi, kako in s čim naj si razkisam telo.

 

hvalaaaaaa

lojzella

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4732

9. sep 2011 15:56

Po moje ti bo najbolj uporaben nasvet dal tisti, ki ti je povedal, da se ti je skisalo. Do takrat pa najdeš ogromno čtiva na to temo, če v google vtipkaš "razkisanost telesa".

Ognjič

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

9. sep 2011 16:39

[citat=--Ognjič--]

Po moje ti bo najbolj uporaben nasvet dal tisti, ki ti je povedal, da se ti je skisalo. Ognjič

 

No, tole je pa meni privabilo nasmeh na usta. Kratko, jedrnato in resnično. Bravo, Ognjič.

Pa še moj nasvet: poišči knjigo Alkalizirajte ali umrite, dr. Theodore A. Baroody. Meni so knjigo prodali, vendar je še nisem prebrala in še nisem nič naredila, da bi se razkisala. Ampak alternativa je pa kruta, res.

 



zeta

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

9. sep 2011 16:57

No, takole:

 (citat): "Najboljše rezultate v boju proti zakisanosti telesa dosežete s pitjem priporočene dnevne količine (1,5 - 2,5L) čiste in z bazičnimi minerali bogate, zdrave alkalne ionizirane vode iz ionizatorja vode." (konec citata).

To ti priporoča - lahko 3x ugibaš - prodajalec ionizatorjev vode (http://www.ionizirana-voda.net/zakisanost-telesa.ht ionizirana voda je odlična za razkisanje telesa).

Učinki prejkone spadajo v kategorijo "trdna vera gore premika". Svojega mnenja seveda ne mislim vsiljevati, ampak če je zakisanost telesa, kakor koli jo pač pojmuješ, ta hip tvoj glavni problem, se ti (po mojem mnenju seveda) obeta še dolgo življenje. Z nakupom ionizatorja pa zanesljivo pomagaš k blaginji lastniku firme, ki jih prodaja.

Odločiš se in plačaš pa seveda sama.

 

 

Sonja

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

9. sep 2011 18:39

Pred par dnevi sem po elektronski pošti dobila povzetek intervjuja z Lidijo Gajski na temo knjige Lijekovi ili priča o obmani, kjer mi je v oči padla zanimiva misel:  nekoč je medicina iskala zdravilo za bolezen, danes išče bolezen za zdravilo. Če to velja za uradno medicino, tše toliko bolj za razne priložnostne zaslužkarje .

Cila

Mojca2007  

član od: 11.10.2007

sporočila: 133

9. sep 2011 18:48

Živjo,

zakisnanost telesa je resničen in ne namišljen problem - da se ga izmeriti z PH-indikatorji in to lahko naredi čisto vsak sam. Če se ugotovi zakisanost, je treba takoj začeti z ukrepi:

 

- uživanje organskih mineralov v obliki citratov (bazični napitki, ki ne vsebujejo sladkorja in natrija)

- izvajati kopeli z bazičnimi solmi

- izogibanje sladkorju, ogljihovim hidratom, mesu

- jesti več zelenjave

- ne pretiravati s sadjem, še posebno ne s sladkim

- spiti vsaj 1 liter vode dnevno na 25kg telesne teže

- zmanjšati stres v svojem življenju 

 

Lojzella, upam, da ti je napisano kaj v pomoč.

 

Lp, M.

 

 

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

9. sep 2011 19:48

Cila je napisal/a:

nekoč je medicina iskala zdravilo za bolezen, danes išče bolezen za zdravilo. 



Cila

 

A potem farmacevti v laboratorijih "kuhajo in kuhajo" zdravila in ko nekaj dobijo rečejo: No, zdaj gremo pa gledat, kaj lahko s tem pozdravimo?

Da me ne bo kdo okregal: je pa splošno znano, da so na nektera zdravila naleteli po naklučju. Najprej mi pride na misel seveda slavna viagra in potem tudi kapljice za pospešeno rast trepalnic.

 

Vanja

andreja m  

član od: 12.10.2010

sporočila: 1114

9. sep 2011 19:59

Kakor sem jaz razumela te "fore",kislost in zakisanost,jej vse in ne boš ne bazična ne kisla.To se pravi ne samo meso,ampak tudi mineštre-vsaj trikrat na teden-v glavnem različna hrana,pa sadje,zelenjava,pa kupi si suho sadje,bučna semena včasih in to je to.X ženska,ki se s tem ubada,ki jo poznam in ima "zakisano telo",sploh ni minešter kuhala-samo meso in krompir.Zdaj,ko ima telo"zakisano" pa kuha mineštre...

V glavnem obstajajo tudi alkalne kapljice,ki ti razkisajo telo in listki,ki ti pokažejo zakisanost telesa.

 

Zdej,če boš pretiravala in delala neumnosti in šla v neke ekstreme, kot nekateri, lahko še zboliš.Kaj pa potem? Enkrat živimo.Jej vse in živela Bosna.

                                                     Pa srečno

andreja m

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

9. sep 2011 20:14

Ja, Mojca,

telo in telesne tekočine seveda imajo pH vrednost, ampak sem kar zelo prepričana, da lojzella svoje zakisanosti ni merila s pH metrom, ampak ji je to od nekod nekako od nekoga po ovinkih prišlo na ušesa in, zakaj ne, potem smo pa mogoče res preveč zakisani. pH krvi je normalno rahlo alkalen in se giblje v zelo ozkem območju, pH urina pa je načeloma sicer res nekje okoli nevtralne vrednosti, se pa lahko spreminja v precej velikem razponu od manj kot 5 pa tja do 8 (kar je na vsak način precej več, kot to razlagajo preganjalci zakisanosti) in razlogov za to je lahko zelo veliko, ne da bi bilo s človekovim zdravjem kar koli narobe. In to je čisto OK, saj se tudi tako preko ledvic vzdržuje primeren pH krvi (nizek pH urina ima namreč na vesti sečna kislina, ki se izloča, ta pa med drugim nastaja pri presnovi beljakovin). Seveda pa obstajajo tudi motnje v telesu in bolezni. Ali pa kaki ledvični kamni iz sečne kisline recimo, ki se nenadoma začnejo raztapljati, tako kot so prej nenadoma zrasli. Zanesljivo obstaja še veliko drugih razlogov, bolj ali manj tečnih za zdravje, ampak teh raje ne ugotavljajmo sami v domačem WCju s papirčkom v roki. In takrat tudi ne bodo pomagale kopeli v pecilnem prašku ali čemer koli pač že.

Izogibanje sladkorju, prevelikim količnam mesa (večina nas mesa res poje več, kot bi bilo treba), jesti več zelenjave, piti dovolj tekočine (vode, ne kokakole), živeti čimbolj brezskrbno (aj, kdo pa ne sanja o tem) tako ali tako spada med osnove zdravega življenja. Limonin sok in pomaranče so tudi zdravi. Prav vse našteto je upoštevanja vreden nasvet za prav vsakogar ne glede na pH urina. O dodatnih mineralih pa je tako ali tako že bilo veliko razprav v drugih temah.

Uživajmo torej, sploh zdaj, dokler traja višek sezone zdrave hrane z domačih njiv in vrtov!

Sonja

lojzella  

član od: 12.7.2009

sporočila: 117

9. sep 2011 20:41

Hvala vsem, pri meni se je pač zgodilo, da sem morala hočešnočeš v enem mesecu pozobati tri sorte antibiotikov in to po eni strani pomaga, po drugi pa naredi v telesu cel šmorn. :(((

lojzella

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecNikita
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti