Ker sem danes razpoložena, bi vložila, kar imam še na vrtu. Imam eno vprašanje:
na vrtu imam ene feferone - rdeče, pekoče, ki so zelooo veliki in debeli - ... Približno 20cm merijo. Kako jih lahko vložim? Jih narežem?
Hvala tudi za tole pomoč.
Ker sem danes razpoložena, bi vložila, kar imam še na vrtu. Imam eno vprašanje:
na vrtu imam ene feferone - rdeče, pekoče, ki so zelooo veliki in debeli - ... Približno 20cm merijo. Kako jih lahko vložim? Jih narežem?
Hvala tudi za tole pomoč.
jaz feferonov nikoli ne režem,jih malo pokuham v kisu,ki ga redčim z vodo 1:3 solim in malo osladkam-samo toliko da spremenijo barvo-nato se sami toliko zmehčajo da jih lepo naložim v kozarec-zalijem s kisom in to je to!
lp
anibasAli pa namažeš peki papir z oljem, naložiš feferone, malo premešaš, da se namastijo in jih popečeš v pečici, nato pa po običajnem postopku naprej, se povsem zmehčajo.
jaz pa jih včasih za spremembo narežem na rezance ( 2-3 mm ) pokuham v kisu 1: 2 z malo sladkorja in soli
in vložim v kozarce. Ker so pekoči, jih lahko vzamemo po želji.
patJaz jih vedno narežem na višino kozarca in vložim po receptu od 631141,ki je v bazi. So odlični,čvrsti in zdržijo do naslednje sezone brez problema.
linolinaFeferoni se vlagajo tako, da se prevrejo v kropu. S tem se zmehčajo in jih je čisto preprosto dat v kozarec, bodisi pokonci ali zviti. Zalije s z mešanico, ki je za vlaganje kumaric, doda še malo šalotke, celega česna, zrn popra po želji in pastelizira pri 85 stopinjah 20 min.
Jaz jih že leta vlagam na ta način.
Moji izjemno ostri ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
feferoni! Feferoni so bili dolgi od 20 - 25 cm, sem jih enostavno narezala na koscke![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Brownie Muffins

Nevzhajana orehova potica