Živjo punce! Končno sem se uspela prijaviti na forum, spremljam pa vas že dlje časa.
V kratkem ima moj dragi rojstni dan in ker si od mene ne želi ničesar materialnega, sem se pa odločila, da mu spečem torto. Imam tudi idejo, da bi mu sprva dala en malo večji muffin, na katerem bi bila glazura oz neka bela krema, pa poslikava s stopljeno čokolado. Zdaj pa ne vem kaj bi to eno kremo dala gor, da se ne bi stopila v stiku s čokolado, da se "čokoladna" slikica ne bi spacala.
Potem bo pa dobil pravo torto, sem se odločila, da bom spekla kar Sacher torto, sva oba čokoholika. Tudi torto sem želela okrasiti in sicer s sliko njegove najljubše živali, pande. Zanima me kako bi se to dalo narediti, da bi bila slikica, ne figurica? A lahko to s tičino maso (marcipan mi ni dober)? Da bi jo na tanko razvaljala in oblikovala, pa potem nalagala po plasteh na glazuro? Problem je tudi glede živilskih barv, nujno bi rabila črno. Ali katera ve kje bi se jo dalo dobiti? Sem pa iz okolice MB.
V glavnem, čisto sem zmedena, ker se nisem še nikoli v tako zahtevni meri lotila dekoracije, pečem že, dekoriram pa ne ravno kaj ekstra...
Syrinx
Temo je spremenil(a) Syrinx dne 13. avg 2011 12:52