Keramična posoda od delimano

Hestia  

član od: 9.10.2010

sporočila: 7

17. maj 2012 21:29

Shaania25

tudi sama sem imela podobne težave: prva peka palačink enkratno, vsaka naslednja peka pa so palačinke romale v smeti, ker so se zažgale ali prijemale posode. Ko sem prvič pekla piščančje meso in ga seveda preveč zapekla, sem prišla do ugotovitve, da se v keramičnih posodah hrana bolje speče na malo manjši temperaturi. In od takrat dalje nimam več težav s peko palačink ali drugih jedi ( palačinke pečem v keramični ponvi na steklokeramičnem štedilniku na stopnji 7 od 9-ih; v teflonski ponvi sem pekla na 9.stopnji. Palačinke se lepo spečejo, res pa je, da imam vedno pripravljen papirnat serviet, pokapan z oljem, s katerim sproti odstranjujem morebitne rjave madeže na ponvi. 

Preden obupaš nad keramičnimi ponvami, poskusi pražiti zelenjavo ali peči palačinske na manjši temperaturi.

Imam 4 keramične ponve različnih velikosti in proizvajalcev in sem z njimi izjemno zadovoljna in jih tudi ne bi več zamenjala za teflonske.

 

hestia

Hestia

shaania25  

član od: 6.4.2007

sporočila: 75

21. maj 2012 15:21

Hvala Hestia. Bom se držala tvojih nasvetov, čeprav to potem ni to, kar sem mislila. Namen uporabe ponve je bil predvsem za praženje zelenjave in to na visokem ognju - stir fry varianta. Vse to sem lahko delala v teflonski ponvi brez težav...

Prav tako ne vem, zakaj oglašujejo: BREZ OLJA, če še z malo količine olja ne gre

shaania25

ona  

član od: 31.1.2008

sporočila: 10

13. jul 2012 12:32

različne izkušnje z delimanom bi pripisala predvsem temu, da velika večina ljudi ne ve, da obstajajo dve seriji te posode, torej delimano ceramica prima in delimano ceramica forma. slednjo lahko kupite v sparu in podobnih trgovinah, prima pa v trgovinah dormeo in preko interneta/telefona -studio moderna. gre za to, da je forma cenejša, prima pa dražja in s tem tudi boljša, saj je le ta nadgradnja prve serije, torej je bolj dodelana, več je keramičnega premaza, posoda pa je zelo kvalitetna. tako da vam svetujem, da preden se "zaletite" v sparove akcije ipd, preverite zakaj je cena nekje nižja kot drugje, in potem razočaranja zagotovo ne bo! ;)

ona

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

17. jul 2012 9:23

Danes je v katalogu najboljšega soseda ugodna ponudba posode Aeternum s ker. prevleko CERAMIC OK.

Razmišljam o nakupu kakega kosa pa me zanimaajo vaše izkušnje konkretno s to posodo. S tem, da jaz bi jo rada prala v pomivalcu.

Hvala

marjja

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

17. jul 2012 9:29

 

Tu sem našla še en link, ampak ni konkretno za to posodo. Cenovno se mi zdi tale sosedova (pre)poceni. 

npr: ponev 22cm/12€,  24cm/13€, 26cm/15€, kozica 20cm/15€. Kaj mislite, je vredna nakupa?

 

http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=2194

marjja

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

17. jul 2012 17:36

S keramičnimi ponvami imam smolo. Prvo, ki sem jo kupila, najmanjšo, za proizvajalca ne vem, je bila v uporabi en teden. Potem sem v njej na suho popekla čebulo za juho in je šla k vragu. Pečen jajček je bilo treba postrgat in namočit ponvo, enkrat, drugič je šla v smeti.

Malo pred novim letom sem kupila novo, aeternum. Kupila sem jo v merkatorju in je bila med sličnimi najdražja. Zgledala je precej bolj kvalitetna kot tale v katalogu, ker ima precej debelo dno. Je pa zunaj črna, keramika pa bela. Po enem tednu se je pojavila prva črna pikica in to ne na dnu, ampak  na robu, dva cm od dna posode. Na žalost sem račun vrgla stran, drugače bi jo reklamirala. Zdaj je že vsa pikasta, ne vem, ali je bila zanič serija, ali zanič firma.

Ko se malo pohladim, bom verjetno kupila delimano v dormeo trgovini.

Lijana

yulchi  

član od: 16.8.2007

sporočila: 630

28. jul 2012 0:27

No, da malo pohvalim Delimanov vok, ki sem ga kupila v Merkurju pred dvema tednoma. Nisem gledala na znamko, ampak samo na to, da je vok in da je keramičen. In seveda da ne stane več kot 30 €. Sem tudi spregledala, da ni za indukcijsko, ampak dobro, naj jim bo. In ko pridem domov, opazim, da je Delimanov in se prestrašim, ker sem tu veliko slabega prebrala o keramični posodi in tudi naša babica ima težave s krhanjem robov. In vseeno kuham z njim cel teden, čisto vsak dan na najvišji temperaturi, ker v navodilih piše, da se sme. In tudi v pomivalnem se sme oprat (vendar ga nisem). Prijetno presenečena, izgleda kot nov! Pa sem na njej po nesreči čebulo malo zažgala. Tako da sem jaz s svojo keramično posodo zelo zadovoljna.

yulchi

ATNES  

član od: 25.3.2008

sporočila: 198

1. avg 2012 12:41

Uporabljam Bivino keramično posodo in nisem zadovoljna saj je polna temnoh madežev od pečenja, ki se ne dajo odstranit.

ATNES

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

2. avg 2012 22:48

Jaz sem pa našla tole posodo s keramično prevleko, ki me je pritegnila, predvsem zaradi možnosti nakupa posod, ki so večjih dimenzij (pri nas ponve, standardnih velikosti tam do 28 cm ne pridejo v poštev zaradi večjih količin hrane, ki jo pripravljamo):

 

http://kristaldoo.si/index.php?option=com_virtuema

 

Ima mogoče kdo že kakšne izkušnje?

katjushka

žabica  

član od: 27.4.2006

sporočila: 33

29. avg 2012 11:58

V današnjem Merkurjevem katalogu sem zasledila tole ponev:

www.merkur.si/aparati/pomoc-pri-ku

Zanima me, če ima mogoče katera že izkušnje s tako ponvijo. Za teflonsko vem kako se obnese, ker jo ima mami in je v redni uporabi saj smo z njo zelo zadovoljni. Sedaj jo nameravam kupit še zase in ne vem če nebi kupila keramične. Sama namreč sploh še nimam izkušenj s keramičnimi ponvami.

Hvaležna bom za vsak vaš odgovor.

 

žabica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti