Keramična posoda od delimano

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

1. mar 2012 11:14

Potem ga pa res rajši ne nabavi... Saj veš, kako je, ti prst, oni roko. Sama sem imela vok dokler nisem nabavila indukcije, potem sem rekla, da ko ga bom videla takšnega, ki mi bo všeč, ga bom nabavila, pa nekako sploh nisem prišla do tega. Kmalu bo 2 leti in brez problemov shajam brez voka. Kar se pa zelenjave tiče, sama jo vedno dam na mizo, če jo pojedo, jo pojedo, če pa ne, pa tudi v redu. Se vedno spomnim nase in sestro v otroštvu, ko naju nihče ni silil z ničemer, pa sva v študentskih letih pričeli jesti praktično vse po vrsti, ona sploh, ker ni jedla nobene zelenjave razen kislih kumaric.

Loni Makaroni

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

1. mar 2012 13:04

Ne razumem, zakaj bi bil vok nekaj tako posebnega. Mi ga imamo doma, 1x uporabljenega, zdaj pa je zapakiran v omari. Ne, da ne bi bili zadovoljni, ampak čisto nič posebnega se nam ni zdel, v kuhinji bi torej samo "gužvo" delal.

JJ

jedert  

član od: 31.7.2008

sporočila: 77

1. mar 2012 21:47

Tudi jaz sem si kupila 3 keramične posode delimano v Mercatorju (kozico in dve ponvi, večjo in manjšo) in sem z njimi zelo zadovoljna. Pred kratkim pa me je zmedla soseda s trditvijo, da teh posod ni priporočljivo uporabljati na višjih temperaturah, ker da se začnejo sproščati nekakšne strupene snovi in prehajati v hrano. Svoje trditve sicer ni argumentirala, me je pa njena pripomba vznemirila ravno dovolj, da sem začela razmišljati, češ kaj pa če je res kaj na tem?

Posodo naprej uprabljam, vendar z manj veselja in zadovoljstva.

jedert

home made  

član od: 26.5.2010

sporočila: 91

2. mar 2012 13:30

Jedert, mislim da to drži za posodo s teflonskim premazom in ne keramično. Upam pa, da se vseeno oglasi še kdo, ki o tem ve kaj več.

 

lp

home made

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

2. mar 2012 14:01

Poglej si tale video, v drugem delu govori o teflonu, prvi in tretji prav tako nista zanemarljiva.

http://www.youtube.com/watch?v=AW9npAc2Sgw

 

 



Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 02. 2012 14:03

Brgita  

član od: 17.8.2006

sporočila: 267

6. mar 2012 13:02

Vem, da tole ne spada ravno pod to temo..... Ampak včeraj sem popražila zelenjavo (čebulo, česen, por, šampinjone, cvetačo, korenček, grah, koruzo..) in to kar v navadni ponvi. Palačinke sem premazala z namazom (jajca, kisla smetana, kečap, začimbe), dodala zelenjavo in zvila. Kar mi je ostalo namaza sem ga polila po palačinkah in naribala sir ter v pečico... Štiri jedci, pa je šla samo ena palačinka..... Mislim, da mi ni treba posebej poudarjati, da je blo največje zanimanje za zapečen sirček.....Hahahaha, mislim, da ne bom nabavljala nove posode...... Ampak meni je blo pa reeees dobro, njamm...

Brgita

lidijaloc  

član od: 18.4.2012

sporočila: 1

18. apr 2012 20:55

lp,

tudi jaz sem kupila komplet posode Delimano.S kuhanjem v njej sem zelo zadovoljna,le vsi robovi so se okrušili,zgleda tako kot bi jih naglodakla miška.Sem že kicala in jo pošiljam nazaj,da mi jo zamenjajo.Upam,da jo bom čimprej dobila nazaj,kajti kuhanje v njej je užitek.

lidijaloc

yulchi  

član od: 16.8.2007

sporočila: 630

17. maj 2012 9:51

Naši babici, ki kuha za nas vse, se je to tudi zgodilo. Na Delimanovi posodi izgleda celotni rob tako, kot da bi bil okrušen. Notranjost je brez praske, le robovi so uničeni. Pa samo tu in tam peče v njem in se zelo drži priloženih navodil.

yulchi

shaania25  

član od: 6.4.2007

sporočila: 75

17. maj 2012 12:00

Pred 1 mesecem sem vsa happy kupila ponev Delimano. Vse sem delala po pravilih. Tudi rahlo namazano z oljem sem jo pustila skozi ves čas (za elastičnost keramike) .Po pričevanju ostalih sem mislila, da je ta dotična posoda to, kar iščem ( zdravju nenevarna, BREZ SPRIJEMANJA, malo olja, ...). Pri prvi uporabi sem pekla palačinke in je bilo vse OK - zelo zadovoljna.  Potem pa se je začelo. Peka jajčevcev z malo olja - katastrofa, peka jajc - še večja katastrofa, praženje zelenjave - tako tako - veliko slabše kot teflon.  Zelo zoprno je tudi to, da je na koncu praženja zelenjave (v mojem primeru gobic in čebule) ne moreš samo obrisati in nadeljevati s peko npr. palačink ali omlete. Ostanki počrnijo in samo pod vodo lahko spraviš to dol. Za vodo pa moraš počakat, da se ponev ohladi...
Torej jaz sem zelo razočarana nad to ponvijo. A sem mogoče dobila kakšen ajnfoh kos? Ali je catch v podjetju samem ali keramiki? Tako mi je žal, da sem vrgla račun, saj sem bila 110%, da je to to in da ja nič ne more it narobe.

shaania25

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

17. maj 2012 15:12

prijateljici se je čisto zvila in pleše po steklokeramični. za ne-sprijemanje priporočam surovo lito železo, s patino (če seveda ne želite teflona). Jaz imam takšno rebrasto posodo. Žal počeno, ker sem jo zlorabila na indukciji na boosterju (zelo zelo hitra sprememba temperature) zdaj pa se je zapolnila in ne pušča več ;) (beri tema o litoželezni ponvi) http://www.gioiadellacasa.it/articolo.asp?IDProd=bistecchi pa za 20 € iz palmanove iz outlet villagea. Jaz se ne sekiram za žličko olja, da se hrana ne prijemlje. V naši dobi so ogljikovi hidrati tisti zaradi katerih se navadno reče, da se napačno prehranjujemo in redimo. Oziroma vsaj pazimo, da ne jemo skupaj oh in maščob. Zelenjavo z maščobo in meso z maščobo pa ni nič pretresljivega (beri: montignacova metoda) Malo olivca (če ne želite nič holesterola) ali putra, pa je. Temu se nisem odrekla niti v času hujšanja po montignacovi metodi.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti