Keramična posoda od delimano

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

22. avg 2013 21:38

jaz sem gledala eno serijo te posode, ki je žal pri nas ni za dobiti.. da je bolj debela..in rostfraj zunaj.. :(

in hvala za komentar.. malo bom še počakala ker imam zdaj litoželezno ponev in zaenkrat teflona ne pogrešam..

urssa  

član od: 25.12.2005

sporočila: 380

23. avg 2013 7:35

bannanna je napisal/a:

jaz sem gledala eno serijo te posode, ki je žal pri nas ni za dobiti.. da je bolj debela..in rostfraj zunaj.. :(

in hvala za komentar.. malo bom še počakala ker imam zdaj litoželezno ponev in zaenkrat teflona ne pogrešam..



 

Ja, sej veš, kako pravjo: pr sosedovih je vedno boljše Še dobr, da se da v teh časih vse preko interneta naročat.

Mene pa una tvoja litoželezna ponev kr precej matra. Sam kaj ko nimam več prostora v kuhinji...

Urša

Robida  

član od: 4.7.2004

sporočila: 780

23. avg 2013 8:31

Mi imamo 2 od Green pana - večjo in manjšo, ki je predvsem za peko jajc ipd. Po 2 letih in skoraj vsakodnevni uporabi sta skoraj kot novi - znotraj. Malo je pobralo zgornji rob zaradi shranjevanja. Ko pa bodo nekoč šle, pa razmišljam o Le crueset ponvi, črni. Ne vem pa, če se tako dobro obnese glede prijemanja.

Aja, za palačinke pa imamo Delimano, iz redne prodaje iz Spara. Opazila pa sem, da so v istem Sparu malo kasneje imeli podobne plitke ponve z čisto drugačnim dnom, dosti tanjšim. 

 

robida

kačča  

član od: 28.8.2010

sporočila: 121

29. avg 2013 18:15

Zanima me, ali ima kdo izkušnje z žar ponvijo.

 

http://www.topshop.si/blagovne_znamke/znamke_dom_ku

 

Imam namreč električni štedilnik, nobena grelna plošča seveda ni v isti obliki (in velikosti) kot ponev. Se bi toplota vseeno porazdelila približno enakomerno po ponvi? Je kdo že sprobal tole ponvico na električni plošči?

kačča

general lavine  

član od: 25.6.2010

sporočila: 6

31. avg 2013 15:30

 Vračamo se v stare cajte,  še boljša kot keramična je  emajlirana posoda, taka, kot so jo včasih piskrovezi popravljali.Zdej ena nemška firma prodaja emajlirane piskre, čist take, kot so bile od moje stare mame, samo malo bolj fensi oblike, pa svinjsko drage, sem jih videl tam v trgovini na Brdu. Teflon pa mora biti preteklost, pri visoki temperaturi ob kuhanju v teflonski posodi vdihavamo eno kancerogeno svinjarijo, počasi se pa tudi spraska in  zato nekaj teflona tudi pojemo z zdravo hrano vred. 

Lep pozdrav, general 

general lavine

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5189

31. avg 2013 15:39

Saj emajlirane piskre še vedno prodaja tudi Emo Celje, za par evrov v Mercatorju ali Intersparu - se sploh ni treba po nemške na Brdo vozit.

Sonja

Johanna  

član od: 14.5.2013

sporočila: 377

31. avg 2013 16:06

Res je limnol.

Sicer pa, kaj bi se preseravali okoli piskrov...dokler še imamo kaj v njih dat.

 

Johanna

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

31. avg 2013 16:08

no ja, ta visoka temperatura pri normalnem segrevanju pa res ni velikokrat dosezena - razen ce za kuho uporabljas olje avokada ali rizevih otrobov, vsa ostala imajo namrec precej nizjo temperaturo dimljenja. Ali drugace, ko se ti zacne kadit soncnicno olje imas sele 232°C in teflon bo zacel razpadat sele cez kako minuto. Razen ce ne upostevas navodil in seveda hajcas prazno ponev.

At high temperatures, the quality of the coating may begin to deteriorate — it may discolor or lose its nonstick quality. This can begin to occur at temperatures above 500°F (260°C). If heated to an extremely high temperature, the coating may begin to decompose and give off fumes. Fats, butter, or cooking oil will begin to scorch and smoke at about 400°F (204°C). DuPont nonstick coatings will not begin to significantly decompose until temperatures exceed about 660°F (349°C) — well above the smoke point for cooking oil, fats or butter. It is therefore unlikely that decomposition temperatures for nonstick cookware would be reached while cooking without burning food to an inedible state. (http://www2.dupont.com/Teflon/en_US/products/safety/)

emajlirani piskri se prodajajo ze ves cas in so smesno poceni, taki kot so bili od babic in celo malo lepsi, fensi imajo pa fensi ceno. Zdaj se mi ne da iskat, ampak emajlirana posoda naj bi imela pa tezke kovine, kar je spet zdravju skodljivo, itd, itd,...

Ce beres reviews za nonsticking ceramic coating bos ugotovil to kar smo mi, na zacetku odlicna, pa parih mesecih - (obicajno je to pol leta)  redne uporabe pa vecina izgubi "nelepljive" lastnosti pri tem pa ne izgleda nic drugace.

Jaz od teh moznosti se vedno raje izberem teflon.

"Stressed is desserts spelled backwards!"

bob_ek  

član od: 16.10.2014

sporočila: 3

16. okt 2014 13:47

Prosil bi za pomoč.

Do sedaj sem imel keramično posodo (ponve) Ardence- Eleclerc. In je kvaliteta po letu dni KATASTROFALNA.

Zato me zanima, če je kdo , ki hvali keramične ponve tudi po 3 letih praktično vsakodnevne uporabe?

 

Namreč hvaliti 1 mesec staro posodo je brezpredmetno, ker moja prejšna Ardence, je bila prvi mesec vrhunska, po 8 mesecih, pa si jo lahko za 180 stopinj obrnil, pa je jajce ostalo na njej. Nakoncu se je hrana tako lepila nanjo, kot se ne lepi niti na klasični rostrfrai posodi, če na njej pečeš recimo zrezke.

Zato me zanimajo kakšni boljši proizvajalci. Zanima me tudi odgovor tistih, ki imate recimo DELIMANA ali pa BIALETTI oz. kakšne še boljše proizvajalce več kot 3 leta. Kateri so to?

Delimano in nekateri iv tem rangu imajo "5let garancije". Zdržijo toliko? Zamenjajo če ne?

 

Kupujem v rangu do 50€ za ponev, če so super bz veseljem cenejše, razmišljam pa tudi o kakšnih drugih materialih. Oz. bi bil pripravljen za kak dolgoročen kos dati tudi še kaj več. 

Razmišljam, ali za ponev vzeti res keramiko, ali raje kak titan, oz. če obstaja kaj bolj primernega?

Rabim 2 ponvi za pripravo jajc, peko zrezkov, palačink in podobno- emajirane odpadejo, kakor tudi take, ki se jih po 2-3 letih ali še prej menja.

 

bob_ek

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5189

16. okt 2014 14:07

Podajam izključno svoje osebno mnenje in kar se mene tiče, prisegam na posodo s teflonsko prevleko. Če ne kupiš najcenejšega škarta in paziš, kaj počneš, zdrži z lahkoto 10 let in več. In nihče me ne bo prepričal, da je jesti drobce teflona bolj škodljivo kot drobce keramike ali emajla. Če žgeš teflon pri temperaturi, pri kateri od njega vdihavaš kancerogene pare, potem ti mora biti jasno, da se jih še veliko več naredi v olju in mesu, ki si ga cmaril v tej isti ponvi in si jih prav tako vdihnil in pojedel.

Če je teflon dovolj inerten za najbolj precizno kemijsko analitiko, bo tudi za moj šnicelj. Sicer smo se pa že naučili - vsak po svoje in vsakomur svoje.

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti