Pozdravljeni,
ne bom vas vprašala kako barvate prihe, ker je bilo o tem že veliko napisanega na foromu. V bistu me zanima kako se lahko prihi okrasijo. Na spletu sem pogledla različne slike in sem našla dvoje
1.) pobarvana jajca z flomastri. Ker jajca barvam na naraven način (čebula, rdečo zelje,..) me zanima če ima kdo izkušnje z risanjem. Bojim se namreč, da bi barva od flomastrov prodrla jajčno lušino in bi se poznalo na beljaku, ker potem verjetno to nebi bilo užitno.
2.) jajca z črkami imeni. Zelo domiselno se mi je zdelo da na pobarvana jajčka nalepiš črke ali pa ime. Posebej primerno recimo, ko nešeš komu pisanko pa ga lahko s tem razveseliš. Ne vem samo kako bi črke prilepila? Bi mogoče veljalo če bi kupla v papirnici recimo kar nalepke črke, ki so za zvezke in voščilnice?
3.) Zanima me ta servetna tehnika. Ko na primer iz srvet ali časopisa izrežeš zanimive slike vzorce in jih potem prilepiš na jajca. Ali lahko to tehniko uporabljamo samo na izpihanih jajcih ali lahko tudi na pobarvanih trdo kuhanih?
barbara987