22. mar 2011 20:19
Nola, !
lp
cervus
22. mar 2011 20:19
Nola, !
lp
cervus
22. mar 2011 21:08
Naj še jaz dodam par besed Fcol- robec, ima dva pomena naglavna ruta in robec za nos šapa- orodje za prekopavanje kalcete- nogavice žantena- regrat, malo kulinarično in sedaj aktualno menaža- jed franciska
23. mar 2011 0:57
No, izkoristim to temo za vprašanje iz italijanske kuhinje: pašta "all´amatriciana" zahteva guanciale, ličnice. Se pri nas dobi ta kos slanine? Hvala.
lp
mzm
23. mar 2011 7:43
Sem skoraj dol padla enkrat v študentski menzi tam na začetku mojega bivanja v kapitali, ko sva s sošolko stali v vrsti in me je vprašala, kaj bom vzela, pa sem rekla, da mineštro. Ni imela pojma, o kateri jedi govorim.
Potem pa še eno vprašanje primorskim dušam - iz katerih pijač zmešate musolinija? Ker po moje je tudi tu različic malo morje. Pri nas je bil največkrat iz malinovca in rdečega vina. Ta otroški je bil pa iz malinovca in treh src, čeprav smo z veseljem šli tudi malo iz ta odrasle flaše poskušat.
Loni Makaroni
23. mar 2011 8:36
Še ena resnična iz obmejnih krajev. Kraj dogodka: trgovina v ind. coni v Trstu:
"Avete lo spojler blu boje?" ... prodajalec je takoj vedel kaj oseba potrebuje.
Pa veste kaj je "piccolo mu"?
girica http://sladki-koraki.blogspot.com/
23. mar 2011 10:00
Teliček ???
banana130
23. mar 2011 10:35
Gave' un gioghetto per pi ci( PC)?
Quanto pici?????????
To sem jaz v Trstu doživela! Tako sva se smejali s trgovko... do solz!
Kdor je razumu, je razumu
Živi s srcem, ne z glavo.
23. mar 2011 10:38
Ali pa ta:
Cara-Mela
morta-Dela
manda-Rino
Sicer črni humor....
Živi s srcem, ne z glavo.
23. mar 2011 10:46
banana130 je napisal/a: |
Teliček ???
|
23. mar 2011 10:47
anamarija1 je napisal/a: |
Gave' un gioghetto per pi ci( PC)? Quanto pici?????????
To sem jaz v Trstu doživela! Tako sva se smejali s trgovko... do solz! Kdor je razumu, je razumu
|
Ta pa je res dobra
girica http://sladki-koraki.blogspot.com/Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Angleški kolač
Malinini razpokančki