8. marec

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

5. jun 2012 16:21

No, in končno smo prišli do bistva problema: kaj je cilj kapitalistične države? Da so ljudje zadovoljni in imajo ( recimo ) porodniško toliko koliko je potrebno ali da so kapitalistični prasci čim bolj debeli? Odgovor si poiščite sami, upoštevajte, da je Švedska pa še kakšna država zraven izjema, ki potrjuje pravilo!

Mygrace, trg delovne sile pomeni, da nekdo pride na ta trg in reče: že pet dni nisem nič jedel, dajte mi del, delal bom za skorjo kruha in mal vode? Po vsej kapitalistični teoriji, minimalna mezda je določena na nivoju preživetja, v kriznih časih še mal nižje ( ker je veliko takih, ki so pripravljeni delat za še tako majhno mezdo ). Kapitalist, ki da večjo plačo je neumen, ker si povečuje stroške. Sam, to je bilo treba vedet preden smo se na referendumu odločili za kapitalizem, sedaj je mal prepozno o tem jamrat. Pa drugač, vsaj starejši, smo se vse to lepo učili v šoli ( le da nismo hoteli verjet, smo mislili, da je komunistična propaganda ).

Kapitalistu je dober vsak izgovor za manjše plačilo: ženska, invalid, tujec, cigan,...............

ežoj

Mygrace

sporočila: 6506

5. jun 2012 17:03

Ko bo kapitalist s svojim kapitalom, ki ga je prišparal ali pa svoje imetje zanj zastavil, zgradil fabriko, štalo, hangar....mu bom mirne duše rekla kapitalist. Zaenkrat pa večinoma vidim grabežljivce, zapufance, goljufe, lažnivce, trgovce z belim blagom, drogo, delnicami, nepremičninami, mešetarje skratka....buhmioprost, če imam grde misli..to pač za moje vedenje niso glih kapitalisti. Kapitalist, ki skrbi za svoj kapital (in v svoj kapital šteje tudi človeške vire), je vreden imena kapitalist.
Me zanima, če bi mi Hilda skuhala kofe, če ji potrkam na vrata? Recimo, da se zlažem in da rečem, da pišem Zgodbo o uspehu z njo v glavni vlogi?  Oziroma še bolje, "Kako je Hildina zgodba o uspehu vplivala na moje in življenje mojih bližnjih"?




(v.d. moderatorja: vrnite se k temi press)

 

Mygrace

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

5. jun 2012 17:20

Mygrace je napisal/a:

Ko bo kapitalist s svojim kapitalom, ki ga je prišparal ali pa svoje imetje zanj zastavil, zgradil fabriko, štalo, hangar....mu bom mirne duše rekla kapitalist.




(v.d. moderatorja: vrnite se k temi press)

 



Mygrace

 

Ker poznam okrog sebe en haufn točno takih, me srce boli, ko kar povprek pljuvate po delodajalcih.

 

 

 

Proxima, šele včeraj sem videla tvoj zapis z lani in moram reči, da se v celoti strinjam s tabo, pa še kako bi lahko dodala.

Ampak: Kako naj bo poštimana porodniška, če še ene .... (uporabite svojo besedo) epiduralne ne znajo zrihtat za VSAKO porodnico. Če mi prijateljica v LJ reče: Ja, bi morala imeti carski rez, pa nimajo prostora v bolnici...WTF??

 

 Ežoj, poišči knjigo Umiranje na obroke Igorja Torkarja. Jo toplo priporočam.

 

Vanja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

5. jun 2012 17:32

No, sedaj je sicer junij, ampak kočno je zdrava večina na forumu ukapirala smisel 8. marca (ni štos v rožicah in darilih).

Glede porodniške - najprej se prebere kolektivna pogodba in pogodba z delodajalcem in vprašal pravnika, kako je z varstvom zaposlenih na porodniški (ali jih lahko razglasijo za tehnološke viške in kar je še tega) - šele potem se človek poslovi od kontracepcije. Ni lepo, ni romantično in je silno daleč od tistega, "bomo že kako, glavno, da se imamo radi". Velja za dobra gospodarska obdobja in za slaba. So službe, kjer spadajo matere z otroki do 7 leta v zaščiteno kategorijo (se jih ne da razglasiti za viške), samo takih je bolj malo.

Vendelina jr.

ursus_le  

član od: 25.5.2008

sporočila: 227

5. jun 2012 19:07

Vendelina jr. je napisal/a:
No, sedaj je sicer junij, ampak kočno je zdrava večina na forumu ukapirala smisel 8. marca (ni štos v rožicah in darilih).

Bravo Vendelina!!! Je koncno nekdo to, ne samo skapiral (ok, vem ni prava slovenscina) in to tudi povedal. Ko me je ena clanica tukaj spljuvala z eno smotano kravo za dan zena, ker sem zapisala, da nocem, da mi moj za 8.marec nosi roze, sem mislila, da je samo meni jasno kaj pomeni 8.marec. Prinesi ti v Franciji eni zenski rozo za 8.marec, ker je dan zena ... prvo te bo GRDO gledala in drugo, reskiras, da bos odsel s plavim ocesom. Ker 8.marec se ga praznuje z ozavescanjem pravic zensk. Letos je bil 8.marec v Franciji, poleg ostalih tem, zelo usmerjen v razpravo o druzinskem nasilju in koliko zensk je se vedno v podrejenem polozaju v druzinah ter o fizicnem, verbalnem in ekonomskem nasilju (stevilke so taksne, da te je kar zmrazilo, da se to lahko dogaja leta 2012).

Ni bistvo 8.marca to, da dobim rozo. Naj si jo nekam vtaknejo. Celo leto so zenske (pa ne vse, pa ne non stop), ampak so, teptane in vedno morajo pozreti marsikaj ker so pac zenske ... potem pa eccola, tukaj ti ena rozica, zdaj pa bodi pridna in in tiho.

8.marec je DAN ZENA in njihovih pravic, ne pa dan cvetlicarjev in nepotrebnih daril s katerimi se odkupuje za celoletne krivice. OK, saj vem, zdaj se bo to zdelo tako malo ekstremno (nisem nobena feministka, dalec od tega), ampak se mi je pred nekaj leti zgodilo, da sem prisla na razgovor in skoraj prvo vprasanje, ki so mi ga postavili je bilo ali si porocena, se mislis porocit imas otroke in ali jih mislis imet v naslednjih 5ih letih. Me prav zanima koliko moskim so ze kdaj postavili taksna vprasanja na razgovorih za sluzbo. Ce ugibam ... nic od nic.



urska

Sporočilo je spremenil(a) ursus_le dne 05. 2012 19:53

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

5. jun 2012 19:57

Drage punce!

Če vas na razgovoru za službo sprašujejo, ali se nameravate poročiti, ali načrtujete otroke in koliko porodov nameravate opraviti v naslednjih petih letih, lahko s persilno belo vestjo tipu gledate v oči in mu z angelskim nasmehom lažete, kolikor hočete. Lahko tudi podpišete, da ne nameravate imeti otrok. Tak dokument je namreč ničen. Je pa za razmislit, če nameravate delati kariero recimo na naftni ploščadi ali v rudniku diamantov.

Pa zakaj poprečna ženska ne more ukapirati, da jo lahko imajo za norca samo toliko, kolikor sama pusti? 

Sonja

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

5. jun 2012 20:46

Dobro, neumno in nesramno in še kaj hujšega se ti pa lahko vseeno zdi - in take zadrteže in ozkogledneže in še kaj hujšega za sodelavce pa vseeno ni luštno imet!

lp

cervus

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

5. jun 2012 21:02

res je. Enim tipom ni pomoči, ker jih je pač zaznamovala narava, ampak take je treba samo pustiti, da dovolj dolgo govorijo, pa se prej ko slej sami čez sebe spotaknejo. Vendar pa izkušnje učijo, da so tako dobre kot slabe lastnosti zelo pravično porazdeljene med spoloma. In zadrtnice in ozkoglednice so med sodelavkami prav taka mora kot zadrteži in ozkogledneži, pa tudi prav nič manj jih ni. Glede tega smo definitivno enakopravni.

Sonja

Maxi25  

član od: 12.5.2011

sporočila: 195

6. jun 2012 7:15

limnol je napisal/a:

Enim tipom ni pomoči, ker jih je pač zaznamovala narava, ampak take je treba samo pustiti, da dovolj dolgo govorijo, pa se prej ko slej sami čez sebe spotaknejo. Sonja

 

kaj pa vem. Jaz sem pristaž, da takim tipom extra pomagamo pri spotikanju in ne da čakamo. ker hudiča se včasih zgodi, da bo tok dolg trajal, da me bodo prej pokopal, predn bo dojel point.

Maxi25

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

6. jun 2012 9:08


Ja to pa lahko - malo človekoljubne pomoči se na nebu vendar zapiše v zlato knjigo zemeljskih zaslug. 

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti