Čevlji me tiščijo

tibe  

član od: 20.2.2008

sporočila: 104

tema odprta - 23. jan 2011 10:51 | ogledi: 13.516 | odgovori: 10

Imam skoraj nove planinske čevlje, ki pa jih ne morem nositi. Dolžina mi ustreza, le pri prstih so mi ozki. Večkrat sem že poskusila malo potrpeti, a ne gre, pri prstih so čevlji preozki. Ker več glav več ve, me zanima, če katera ve, kaj storiti, da bi se čevlji malo raztegnili. Ali naj jih s čim našpricam, ali naj jih navlažim z mokro krpo ali kaj podobnega.

Hvala za vse nasvete!

lp

tibe

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

23. jan 2011 11:13

Se bojim, da karkoli boš počela, ne bo imelo pravega učinka. Planinski čevlji so namreč precej robustna stvar; večinoma so od znotraj oblazinjeni in malo se podloga že poda, sčasoma se tudi usnje malo zmehča, ampak če je model preozek za tvoja stopala, bo preozek tudi ostal. Sicer se dobijo tekočine za mehčanje usnja, ampak te so primerne za tanko mehko usnje, pa še tam ni pričakovati čudežev. Sploh hoja navzdol bo bolj muka kot karkoli drugega in moj nasvet bi bil, da se jih čimprej znebiš, preden si nakoplješ kake neprijetne posledice za dolgo časa. Žal, tako so me pač naučile izkušnje. Lep pozdrav! Sonja

MancaS  

član od: 28.9.2007

sporočila: 107

23. jan 2011 11:28

Enkrat sem zasledila tale "recept": zjutraj obuješ čevlje in greš za kakšni dve uri hodit po rosi, nato jih pustiš, da se počasi posušijo (recimo do naslednjega dne). Na ta način naj bi se bolj oblikovali po tvoji nogi. Sicer pa lahko neseš čevlje raztegnit tudi k čevljarju. Ali pa poskusiš še tole: v čevelj položiš polivinilasto vrečko za shranjevanje živil in jo napolniš z vodo, tako da se vrečka lepo razleze po celotni notranjosti čevlja. Vrečko zavežeš in daš čevelj v zamrzovalnik za par dni. Ker ima led večjo prostornino kot voda, naj bi se čevelj raztegnil. Sama sicer še nisem preizkusila nič od tega, ampak probat ni greh, a ne MancaS

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

23. jan 2011 11:29

Če so preozki pri prstih, jih boš težko raztegnila. Zamenjaj.

tulka

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

23. jan 2011 13:17

Menjaj brez premišljevanja. Sama sem šla samo DVAKRAT zvečer tečt cca. 2km po ravnem v neustreznih teniskah, ki so me samo "malo" tiščale. Rezultat-črn noht na palcu, ki je trajalo 1 leto da je zrastel in šel stran. Pa so teniske moja številka in ni bilo nekega hudega neugodja med tekom. Kaj ti lahko naredijo težki pohodni čevlji raje niti ne razmišljam Viva Meier

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

23. jan 2011 14:31

Kupi se večje . hedonist

zoja2  

član od: 16.12.2007

sporočila: 258

23. jan 2011 15:22

Od znotrja jih namaži z alkoholom, potem pa jih obuj, pa večkrat ponovi. Za manjše "povečave" to preverjeno deluje. zoja2

gogad  

član od: 28.4.2004

sporočila: 3697

23. jan 2011 17:54

Ne vem če boš lahko raztegnila spredaj,ker je med podlogo in usnjem trda plastika,(mi pravimo kapca)na vročini se oblikuje,stegne se pa ne.Jaz bi menjala za večje...

lp goga

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

23. jan 2011 18:39

Poslušaj nasvet goged. Resno.

lp

cervus

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

23. jan 2011 19:13

Meni je prodajalec razložil, kako se poskusi športna obutev

- obuješ frotirasto nogavico,

- zavežeš oba čevlja  na tesno in  ko intuitivno zatipaš, kje so nožni prsti, morajo imeti kakih 7 mm "prostega" do konca čevlja. Če lahko v tem hodiš brez sezuvanja, je to dober znak.

- potem pa poskusiš v tej poziciji razpreti prste na nogah - če se to naredi, potem je okej

Vendelina jr.

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

23. jan 2011 19:46

http://www.city.si/pomerjanje-in-nosenje-planins tole alpina svetuje za pomerjanje čevljev, če si lahko kaj pomagaš s tem pa pojdi čevlje pomerjat zvečer, ko boš že cel dan prej na nogah in bodo malo otečene (ker bodo take tudi po par urah hoje po hribih....) - na tak način se pridobi kaka številka ali celo dve! Lep pozdrav, Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti