Pihanje pri pečicah

Sergej C  

član od: 21.3.2009

sporočila: 414

20. jan 2011 10:49

Dallum, a si levičar?

Sicer niti ni pomembno, ker je tudi za levičarja ta razporeditev katastrofalna. Kdo ti je to delal? Pri kuhanju moraš imet vse na dosegu roke, ker sicer brez potrebe skačeš sem in tja! Ti t.i. arhitekti bi morali nujno na kakšen kratek tečaj iz normiranja, da vsaj zaslutijo, kako zadeve postavit, da se s čimmanj gibi nekaj naredi. 

Predstavljaj si, da pripravljaš mineštro. Praži se ti čebula v odprti posodi, zato jo moraš redno mešat. Medtem čistiš in režeš korenje. Držiš ga v levi roki, ki je 'umazana'. Da ga opereš brez prestavljanja v desno, rabiš vodo na levi. Pipo odpreš z desno čisto roko in ne popacaš ročko. Da med rezanjem lahko nekaj pomešaš in lahko še vedno držiš šop zelenjave na deski, moraš imet štedilnik takoj zraven delovnega pulta na desni. Samo dve osnovni pravili, ki se ju pri tvoji postavitvi popolnoma ignorira.

Če boš imela funkcionalno razporeditev, tudi pihanje ne bo problem. Sicer pa tudi tako ni. Razen mogoče poleti, ko te topel zrak moti.

LP

Sergej

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

20. jan 2011 11:02

Na dobrem ognju se čebula popraži hitro, ne rabiš počet vmes nič drugega, to lahko počneš ko nekaj poliješ na to čebulo (omenil si mineštro, ne?) in potem v miru sekljaš in pereš zadeve. In v tej situaciji ne rabiš ničesar preprijemat, korenje pač olupiš in umiješ.

Kako imaš v kuhinjo vse na dosegu roke? Pokaži mi eno. Če bi jaz delal kuhinjo še enkrat bi bilo tudi marsikaj drugače, pa vendar so vedno omejitve, kar se tiče priklopov elektrike, vode, zraka. Kaj šele glede prostora. Da ne govorim o financah.

Sam bi imel skoraj identično kuhinjo kot je na sliki, le korito bi postavil na sredino če bi bila možnost. Ljudje smo pa precej individualne zadevščine in imamo različne potrebe in navade.

Sicer je pa kuhinja namenjena uporabi in če je ročka od pipe umazana, res ne bo konec sveta, jaz jo po vsakem kuhanju obrišem, vmes pa kuham in se ne sekiram in izgubljam časa s tem da se kje slučajno ne bo poznala kaka kapljica vode.

Je pa cel tvoj prispevek mimo teme, če mu ne znaš pomagat tudi takole bolj kot ne prazno pametovanje ne prinese k ničemur, ne? In  ne sodi kaj je za njega problem in kaj ne, to najbolj ve sam.



Commis débarrasseur

Sporočilo je spremenil(a) zzak1977 dne 20. 2011 11:03

callum  

član od: 4.11.2008

sporočila: 35

20. jan 2011 11:20

Sem levičar - samo to ni pomembno - razporeditev sva naredila skupaj z boljšo polovico in nama je vrhunska (vsaka stvar je premišljena in na določenem mestu je z razlogom). Glede na sliko je le indukcija drugačna in postavljena na bližnji konec otoka. Bi moral prej vidit prostor in številne omejitve - nama je odlično - to pa je tudi edino važno - pa brez zamere :). Bi pa tudi jaz prosil, da se držimo teme. Je pa pihanje velik problem. Bil sem že v veliko najemniških stanovanjih, kjer sem vedno imel pečico pod ploščo - tam niti ne opaziš pihanja - v mojem primeru pa je problem - zato iščem pečico, ki bo ta problem čimbolj omilila callum

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

20. jan 2011 11:28

Pa še to glede arhitektov, trije so mi sestavljali kuhinjo, nekatere je bilo treba še celo plačat. Sestavi so bili grozni, vsi so bili omejeni z elementi iz svoje ponudbe. Govorim seveda o arhitektih ki so zaposleni v kuhinjskih salonih.

Najet individualem arhitekt, najbrž zadevo opravi bolje, vendar to ponavadi zahteva tudi kuhinjo po naročilu, in pa prostor pripravljen tej zrisani kuhinji da je stvar narejena tako kot si je zamislil, kar pa pripelje do tega da se kuhinja podraži za petkratnik cene sestava iz salona. Ne verjame da si to lahko privošči vsakdo.

Poznam pa kar nekaj arhitektov, kakršen je njihov delavnik ne skuha nihče ničesar nikoli, tako da tu Slovenija odpade da bi imeli namenske arhitekte zaradi premajhnega trga kot vsepovsod drugje, tako da ne vem kako bi se on spoznal na lupljenje in čiščenje korenčka?

Sam kuham sedajle sedem let prav vsak dan, pa se še sproti učim in spoznavam kaj vse sem se motil. in delal narobe.



Commis débarrasseur

Sporočilo je spremenil(a) zzak1977 dne 20. 2011 11:37

Sergej C  

član od: 21.3.2009

sporočila: 414

20. jan 2011 11:31

Ne vem kdo tukaj seka mimo! Callum skrbi pihanje in to zaradi razporeditve. Mene bi pri taki postavitvi tudi motilo. S to razliko, da ne hladno, ampak toplo. Ne predstavljam si, da bi poleti nekaj centimetrov od pregrete pičice nekaj počel. Torej ostajam pri tem, da je razporeditev katastrofalna.

Kar se pa čebule tiče, tebi za tvoje potrebe očitno zadošča samo ena kvaliteta pražene čebule kot osnova. Osebno poznam in prakticiram vsaj štiri različne in vsaka se praži po svojem postopku, s svojim tempom in svojimi posegi.

LP

 

Sergej

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

20. jan 2011 11:39

Potem se pa opravičujem. Vidim da obvladuješ kuharijo kar nekaj nivojev nad mano, kaj bi potem jaz sodil o stvareh.

Commis débarrasseur

callum  

član od: 4.11.2008

sporočila: 35

20. jan 2011 11:42

Sergej prosim nehaj smetit temo. Nama z mojo je postavitev vrhunska - to pa je edino važno. V uporabi je tudi že tretji mesec, tako da sva se že prepričala v pravilne odločitve. Če bi vseeno rad še kaj dodal mi prosim pošlji zasebno sporočilo in bom rade volje odgovoril. callum

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

20. jan 2011 12:04

Neverjetni ste , imam občutek, da bo nekdo doktoriral na temo Pihanje pečice - posledica nepravilne postavitve kuhinjskih elementov s poudarkom na levičarjih. Wow. hedonist

callum  

član od: 4.11.2008

sporočila: 35

20. jan 2011 14:08

Še kdo iz lastnih izkušenj? Vesel sem tudi zasebnega sporočila (še enkrat pa hvala tistim, ki so mi jih že poslali). callum

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti