V gostilni so nam postregli gobovo juho v kruhovih skodelicah. Ker nisem obiskovajec restavracij me zanima ali se skodelica poje ali ne in če se s kakšnim priborom? hvala za odgovor
martn
V gostilni so nam postregli gobovo juho v kruhovih skodelicah. Ker nisem obiskovajec restavracij me zanima ali se skodelica poje ali ne in če se s kakšnim priborom? hvala za odgovor
martn
Jaz sem jo še vedno, seveda ne cele, z roko, po domače :)
Commis débarrasseurČe poješ gobovo juho in skodelico povrh, potem je konec večerje. Vsaj zame. Sem enkrat prakticirala, zato vem. Najlažje pa to izvedeš z roko. ![]()
![]()
![]()
Manca, iz poljubnega testa za kruh spečeš malo večje bombice, jim odrežeš vrh, izdolbeš in napolniš z brbotajočo juho.
To je vsa umetnost. ![]()
Lahko pa zamesiš testo iz 1kg moke, 10g kvasa, približno 500g vode, malo olivnega olja, sol, dvakrat vzhajamo, modelčke (na primer za panno cotto) premažemo po zunanji strani, testo razdelimo, razvaljamo in posodice oblečemo po zunanji strani, izrežemo kroge za pokrov, iz ostankov testa spletemo kitke in jih ovijemo okoli dna (da bo posodica lepo stala), vse skupaj pečemo cca pol ure. Speci kakšen dan, dva pred uporabo.
lp
mzmKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jernejev zelenjavni curry

Schwarzwald kocke