Namen imam delati hobotnico s krompirjem v pokritem pekaču v pečici, dodala bi tudi cele očiščene lignje, vendar ne vem kdaj jih naj dodam, da ne bo za njih predolga peka in bodo gumijasti . Imate kaj izkušenj s tem ?
Blitva
Namen imam delati hobotnico s krompirjem v pokritem pekaču v pečici, dodala bi tudi cele očiščene lignje, vendar ne vem kdaj jih naj dodam, da ne bo za njih predolga peka in bodo gumijasti . Imate kaj izkušenj s tem ?
Blitva
jaz bi dal hobotnico v peč za kaki dve uri, lignje, če bi že moral bi vrgel noter zadnjih 20 minut. Pečina okoli 200 stopinj. Ampak to čisto iz glave, lahko da bi bila nesreča.
Bi pa raje lignje pripravil posebej v solati, hladne. Bi bilo fajn za zraven, osvežilno.
Commis débarrasseurKot je rekel zzak1977, kakšnih 20 minut pred koncem peke dodaj lignje. Ne bodo gumijasti, brez skrbi, lepo se bodo navzeli vsega, kar bo še v pekaču.
Mamamia
mamamiaZa moj okus, je bolje da se hobotnica peče ves čas skupaj s krompirjem, to je tudi čar peke izpod peke, oziroma približka ki ga prakticiramo doma. Česen je tudi sovražnik hobotnice, če že, blaga čebula. krompir samo olupim in celega naložim pod hobotnico. Tudi hobotnice pustim cele, ponavadi muškatne. pred tem jo dam plavat v vodo za nekaj minut da spusti nekaj vode, nekaj jo pa more obdržati, da lepo aromatizira in pokuha krompir.
Commis débarrasseurTudi "dalmoši" imajo različne navade pri pri pripravi hobotnice ispod peke. Mi smo prevzeli način, da hobotnico najprej damo v pisker s toliko vode, da je dno komaj pokrito, damo to na ogenj, da hobotnica spusti sok. Potem damo hobotnico na krompir in malo čebule in pod peko, kot je opisano zgoraj. Tekočini, ki se je nabrala v loncu, dodamo malo olivnega olja in vina, in s tem proti koncu pečenja prelijemo hobotnico.
Mamamia
mamamiaSaj, vsi malo poskušamo, potem ugotovimo, kaj nam najbolj ustreza, in to je to. Važno je le, da je hobotnica mehka ...
Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Klasična pizza

Grški pita kruh