Namizni žar

bozjakova  

član od: 7.12.2009

sporočila: 60

tema odprta - 30. dec 2010 16:12 | ogledi: 7.510 | odgovori: 4

GROZA,jutri nameravam za novoletno večerjo uporabiti namizni žar,kod fondi samo da je žar,vendar sem čisto brez idej kako se tega lotit kaj pripravit zraven oz.prosim vas za kakršen koli nasvet,ali namig. lep večer vsem skupaj!!!

bozjakova

MOON  

član od: 18.6.2008

sporočila: 187

30. dec 2010 17:40

Lahko pečemo klobase, klobase polnjene s sirom, svinjske zrezke, kotlete, perutnino, govedino, nabodala z mesom ali zelenjavo, ribe, sojine polpete ali zrezke, različne vrste sirov, majhne kruhke, pice, lahko celo zapečemo kruh itd. Opojni vonj pečenega mesa na žaru in sira, res super.Meso lahko naprimer daš že tjutraj v kakšno marinado, potem narediš kakšna nabodala, zvečer pa samo vržeš na raženj in spečeš.Veš da si mi dala dobro idejo, mogoče bi jaz tudi letos kaj takega, da bo malo spremembe, pa mogoče še kakšen tatarski biftek zraven.Želim ti dobro žar peko. MOON

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8702

30. dec 2010 17:56

Auuu, na kaj si se odločila?!

Kot prvo, pod namizni žar in okrog dobro zaščiti, ker šprica vsevprek. Od mesa si pripravi kakšne koščke, ki so hitro gotovi. Nikakor pa piščančje s kostjo ali krmenadle - predolgo se peče.

Verjemi mi, govorim iz prakse...

 

Pozdravček!

bozjakova  

član od: 7.12.2009

sporočila: 60

30. dec 2010 18:48

ja,letos sem se odločila zato,da se bo otrokom malo dogajalo,hči je zbolele,tako da moramo ostati doma.MOOn,hvala za ideje zjutraj se takoj odpravim v trgovino in nabavim.Dragička,hvala za opozorilo,vendar ne more špricat,ker so posodice in nič maščobe,glede na to,da imamo otroke,sem drgnjenja navajena,še vedno mi je pa veliko bolje,kod fondi,tam me je bilo pa groza,da bo kdo od otrok kaj polil.HVALA,obema!!! bozjakova

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15822

30. dec 2010 20:00

Kupi tiste majhne koktajl hrenovke, jih je lažje peči, ali pa običajne nareži na manjše kse. Meso nareži na tanke rezine, velike za manjšo dlan, večji kosi se dolgo pečejo in ni prav zabavno čakat, da bo en cel zrezek gotov. Sploh če so troci zraven se mora kaj dogajat, piljit v kotlet in čakat, da se speče je meni predolgo. Ampak ti veš, kako vam odgovarja.

Skuhaj krompir in ga nareži na debelejše rezine, popečen na podlagi, na kateri se je peklo meso, je še bolj okusen. Paprika, narezana na rezine, in bučke, pa jajčevci ter mlada čebula so idealni za tako hitro peko na mizi.

Zraven narediš kakšne omake oziroma prelive: jogurt z zelišči in kislo smetano, mešanica kisle smetane, majoneze in gročice, lahko dodaš tudi malo curryja, pa guacamole (da je še kaj zelenega na mizi), kečap s kislo smetano in zelišči ....

 

Mamamia

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?malaga
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti