Kakšne omake skuhate k fužem?
Spela
Kakšne omake skuhate k fužem?
Spela
No da še jaz odgovorim kaj so fuži! Fuži so tesenine ali po domače pašta. Vsebuje pšenični zdrb, jajca in sol. Fuž pomeni samo oblika pašte. Bistvena razlika med pašto, ki se jo kupi na trgovinski polici in fuži je pa ta, da so fuži le delno osušeni med tem, ko je pašta iz trgovinske police pečena. Fuži se prodajajo kot polsuha pašta , ki mora biti hlajena na primerni temperaturi in ima sorazmerno kratek rok uporabe. Dobimo pa jo seveda tudi v zmrznjeni obliki.
Najbolj znane jedi so: Fuži s tartufi, s šparglji ali bluščem, z refoškovo omako, v poštev pridejo tudi razni divjačinski golaži, golaž iz kokoši, ali pa dober vsem znan goveji golaž.
Lp
sunygoldI ja bih želela jesti istarske fuuže, sa boškarinom.
auachiuauaPrav dobri fuži iz Istre se prodajajo tudi med "navadno" pašto, če malo pobrskate po policah merkatorjev in tušev (vsaj tam sem jih videla, prav možno, da jih imajo tudi drugje).
SonjaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pečeni svaljki s pomako iz feta sira

Barilla Casarecce iz čičerike z lahko kaponato