6. dec 2010 21:18
proxima je napisal/a: |
In v mojih časih smo boljši sošolci slabšim pomagali pri učenju (zlasti je bila to dobra pretveza, da ni bilo treba po pouku takoj domov).
|
Taki časi še trajajo, morda res ne povsod, marsikje pa.
Bozjakova, prava pot je na govorilne ure k učiteljici tega predmeta, morda še k razredničarki, da izveš, kako in kaj je pri ostalih predmetih (ne mislim le in predvsem ocen, ampak ostalo). NIHČE tule, niti profesionalke, ti ne morejo svetovati, ne da bi poznale tvojega sina v šolski situaciji. Vse ostalo je pač zbiranje mnenj.
Res najslabše bo, če se bo(sta) učil(a) po vprašanjih. To NI ZNANJE, to je piflanje, mehansko učenje, memoriranje in skrajno slaba naložba za vnaprej. Tako se učijo le pesmice, ki jih pač moramo znati na pamet. Pa še tu je treba besedam dati pomen, čustva,...ne gre le za mehansko govorjenje redosleda besed. Za vse ostalo pa je nujna osnova RAZUMEVANJE. Tega pa s piflanjem ne pridobiš. To mi lahko verjameš.
Največ boš naredila za sina, če se skupaj z ustreznimi ljudmi v šoli lotite problema tako, da bo sin (on!) razvil strategije spopadanja s problemom. Moje mnenje je, da bo treba razviti metode učenja, pa brzčas tudi poslušanja in sledenja snovi v šoli.
Skratka, ČIMPREJ pot pod noge in v šolo. Uspeh ne more izostati.
ps.: samo ne sporočaj mu, kar si nam: JE BIL priden in uspešen do letos. Očitno je ša, samo tu mu škripa. Pazi, da ne bo izgubil veselja do šole, vsak ima lahko tudi probleme, z njimi se pač mora(te) spospasti.
rimljanka
Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 06.dec 2010 21:20