Dieta krvnih skupin

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

3. dec 2010 8:34

Jaz bom tukaj povedala en star vic. Avtobus, proga po slovenskem podeželju, slaba, ovinkasta cesta, šofer goni kot sto hudičev. Potnike premetava levo, desno, po vsem videzu pa so tega vajeni in se ne posebno vznemirjajo, razen ene od potnic, ki si briše mrzel pot s čela, postaja čedalje bolj zelena, nazadnje pa vpraša šoferja: "Ali se vam ne zdi, da vozite malce prehitro?" "Ni govora," prepričano odgovori šofer, "že dvajset let vozim po tej progi..." - in v tem hipu avtobus odnese s ceste v jarek. Potniki se rahlo popraskani in potolčeni skobacajo ven, k sreči brez resnih poškodb, za njimi nazadnje pride šofer in dokonča stavek: "...ampak tega ovinka pa še nikoli nisem zvozil." Torej, če menjavanje teh in onih diet bolj škoduje kot pomaga (in seveda kaže pri montignacovi metodi hujšanja enkrat prebrati celo knjigo, zlasti tisti del o vplivu insulina in o vklopu varčevalnega programa ob redukcijskih dietah), je treba nekaj razmisliti o slogu vožnje, mogoče vseeno s tem ni vse v redu. lp, proxima

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4526

3. dec 2010 8:37

Še skromen dodatek: moda ustvarja ideale...in je najlepši dokaz črednega nagona

lp



mzm

Sporočilo je spremenil(a) mišzmoke dne 03.dec 2010 08:40

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

3. dec 2010 9:08

tjas je napisal/a:

Hja, kar ima človek najraje ni nujno tudi tisto, kar je zanj dobro. Sem skrajno nezaupljiva do diet in "diet" in zagovarjam prepričanje, da je edina dobra dieta za zdravega človeka "manj žri" in "zmigaj rit".

 

Pa še dobra volja te ne zapusti!

Nikoli ne reci nikoli

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

3. dec 2010 9:47

Ladies and Gents

V bistvu je tista "manj žri in več migi" res najboljša.

Moje navajanje, kako ljudje polnijo svoje praznine na napačen način - hja, tega je pa veliko. Eni jedo, eni kadijo, eni pijejo, eni imajo težko razumljive zanimancije, eni kockajo, eni hodijo k šlogarjem in tam puščajo denar.... Bi rekla, da je materialna resnica taka, da je imel vsak od nas vsaj eno obdobje, ko je svoje praznine polniln na napačne načine, razlika je samo v tem, kdaj se je vsak od nas tega zavedel in kako je to popravil ali še popravlja, medtem ko drug del ljudi še vedno živi v enem ogromnem zanikanju.

 

V resnici ne poznam nikogar, ki je srečen zgolj zaradi tega, ker je vitke postave. Če kdo koga pozna, naj javi... Tudi ne poznam nikogar, ki bi, zgolj zaradi tega, ker je okrogel, bil zaradi tega bolj dobrodušen. Morda bo zaradi tega sproduciral več šal na svoj račun (to je itak obramba v situaciji, ko te nihče ne napada), drugega pa ne bo.

 

Sama sem na tem forumu nekajkrat ponovila, da je lepota v različnih barvah in različnih številkah. (In, če nič drugega, tudi na indivudualnih Vendelinin tečajih oblačenja vsaj za kakšno popoldne pokazala, kako si zelo seksi v malo večji številki). Ampak če komu ni všeč njegova števila, naj jo popravi. Ima vso mojo podporo. Samo, naj ne misli, da bo zgolj z manj vnosi hrane v resnici kaj spremenil/a. Ta film se ne bo odvrtel.

Vendelina jr.

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

4. dec 2010 14:13

Mamamia, podpišem se pod tvoj zadnji post, pa še pod marsikaterega tvojega!

naor

menola  

član od: 30.8.2010

sporočila: 126

13. dec 2010 12:01

Jaz sem pa samo iskala kontakt in izkušnje ljudi, ki se kaj o tej dieti spoznajo . menola

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

13. dec 2010 13:01

Menola, je bilo za pričakovati mnenja z vseh vetrov in ne nujno replike na temo v naslovu. Jaz tole čisto rada berem in sem, kar se mene tiče, še vedno prepričanja, da "dieta" (mislim na način prehranjevanja in ne na shujševalno), ki mi že samo zaradi tega, ker imam določeno krvno skupino, prepoveduje sladoled, zame niti pod razno ni primerna.

A mi pa zna kdo razložiti, to je tudi nekje navedeno, puranje meso naj bi bilo ok za krvno skupino B, piščančje pa ne

Loni Makaroni

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

13. dec 2010 17:34

Loni, pa saj menda ne iščeš logike v taki "dieti"? Mene že razlogi, čemu je nek nabor živil primeren za neko krvno skupino, ne prepričajo. Ker se nekako povezujejo krvne skupine z lovom, poljedelstvom,...pa vendar vemo, da imajo mati, oče in 2 otroka lahko vsak eno od krvnih skupin. Še čudno, da še Rh faktorja niso pritaknili zraven.

Sicer pa nasvet: če verjameš knjigi, dieta zanesljivo deluje vsaj v okviru placebo učinka, ki ni (nujno) zanemarljiv. Če ne verjamete, nudim v branje tole.

rimljanka

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

13. dec 2010 19:07

Uh, potemtakem sem imela same čisto napačno prepričanje.  Namreč, da je odvisno od krvne skupine, kaj ti bolj paše jesti oz. katere vrste hrano telo najbolj pogreša.  Tako približno smo si to predstavljali v časih, ko še ni bilo interneta. Takrat je veljalo, da bi tisti iz krvne skupine 0 zelo pogrešali meso (v to sem se sama ničkolikokrat prepričala, ko sem hotela uvesti brezmesne obroke), drugi zopet ne bi mogli brez zelenjave (jaz, recimo). Moram reči, da mi je tak pogled kar nekam bolj všeč-

Cila

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

13. dec 2010 20:17

rimljanka, kje pa, si pa, firbčna kot sem, linke pogledam... In skregano z mojo krvno skupino imam dva kremenatla v ponvi

Loni Makaroni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

MOJ vrtrdkapica
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti