Ka
n class='poudarjeno'>>(Ajdov
manca51
n class='poudarjeno'>>>Ka
n class='poudarjeno'>>(Ajdov
manca51
n class='poudarjeno'>>>Kvašeni ali kakšni?
SergejJaz nič ne kompliciram... testo naredim z enim jajcem, ga ne razvaljam preveč na tanko, nadevam, zvijem, zavijem v prtič, položim v krop in kuham v pokriti posodi cca 30 min... ko odvijem so čvrsti, lepo okrogli in se lepo režejo...
katjushkaČe so štruklji iz kvašenega testa jih je potrebno oviti v krpo in še to bolj narahlo, ker narastejo. Po mojem je kuhanje v alu ali prozorni foliji primerno samo za štruklje, ki so narejeni iz vlečenega ali listnatega testa in potem ne narastejo. Tudi moji štruklji niso, ko jih odvijem ravno okrogli ampak ponavadi malo upadejo (govorim za kvašene). Kuham pa vedno ne preveč tesno zavite v krpo. Štruklje narežem na tako dolge kose, da se mi v večji kozici kuhajo ravno, ker jih potem lažje obrnem. Kuham pa cca 30-40 minut - odvisno od debeline in približno na sredini kuhanja enkrat obrnem.
tedyka
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Bučni mufini s kremastim nadevom

Panakota z belo čokolado in penino