Štipendija

neznan uporabnik

13. sep 2011 15:14

Zavrti telefon centra za socialno delo,telefonska je na netu in vprašaj. Ne rabiš čakat na odgovor preko maila. Boš v 1 minuti dobil odgovor. Samo mislim, da si za danes že prepozen.

 

Vsekakor pa premisli preden vzameš kadrovsko, tudi, če je višja. Ker verjetno se boš za par let po diplomi moral vezat na delovno mesto.

 

Vso srečo pri študiju.

 

 

MULTI_reloaded

dorothy  

član od: 12.3.2006

sporočila: 44

13. sep 2011 15:36

Ne, ker nov zakon še ni sprejet, ne moreš prejemati obeh štipendij hkrati. Pa tudi ko bo sprejet, boš lahko prejemal dve štipendiji ali več, a le do zneska 400€.

 

LpD

dorothy

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

13. sep 2011 20:45

Če ti PONUJAJO štipendijo, so ti menda kaj o njej povedali, a ne? Če je višina edina zanimiva reč - no ja.

rimljanka

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

13. sep 2011 22:27

Meni se zdi tako smešno, da nekdo javno oznanja, kako neko konkretno, kar poimenovano podjetje ponuja nekaj, najsibo štipendijo, službo...

Poglej, če imaš Zoisovo štipendijo, oni pa so ti ponudili možnost potegovati se za njihovo, saj je tako, če moraš pred tem opraviti še teste, je bilo na tebi, da jim poveš, da prejemaš trenutno štipendijo iz tega in tega vira, ki znaša toliko in toliko evrov in da se boš za štipendijo potegovala v primeru, da je le-ta višja oziroma povedati bi morala njim kaj meniš, razmišljaš, načrtuješ, pričakuješ, dvomiš...

Majčkeno diskretnosti nikoli in nikomur ne škodi. In če kdo iz imenovanega podjetja prebira tale forum, se mu lahko tudi malo zamal zdi, takle način razglašanja.

Kaj bi pa ti pomislila in kakšno mnenje bi dobila o nekom, če bi zdajle prebrala nekoga, ki se oglaša, da mu master ponuja to in to in kaj mi mislimo o tem, pa če smo imeli z njo že kake opravke, pa a se nam zdi vredna zaupanja pa tako naprej?

 

 

 

zeta

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

14. sep 2011 6:37

masters je napisal/a:

ponujajo mi, ampak moram najprej prestati teste + razgovor. Zanima me ali se sploh splača, ker če jo dobim pol zgubim zoisovo. Višine pa mi niso povedali.


masters

Najprej preberi, kar ti je napisala zeta. O tem, kaj se splača in kaj se ne, se boš moral odločiti sam (glede na to, da imaš Zoisovo štipendoijo, te je državni mlin spoznal za nadarjenega, torej bi se smelo pričakovati, da ti to ne bo ne vem kako težka reč), najbrž se bo pa namesto tebe odločil tvoj potencialni štipendijodajalec. Upam.

rimljanka

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

14. sep 2011 18:31

No ja, jaz sem bila v podobni situaciji, odločila sem se za Zoisovo. Po končanem študiju sem naletela na precej težav pri iskanju zaposlitve, medtem ko so kolegi, ki so prejemali kadrovsko, takoj dobili zaposlitev v tistem podjetju.

Atina

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

14. sep 2011 20:48

Masters o trenutni štipendijski praksi vem malo do nič in o tem kaj kvalitetnega ne morem reči.

Ti pa lahko povem resnico, dve o odraščanju.

In sicer to, da ko človek odloča o karieri, pa tudi o ostalih stvareh, ki bodo imele v njegovem življenju večje posledice (npr: izbira partnerja, izbira, kje se bo stanovalo ali pri starših ali na svoje....pa tega je še malo morje, pa tudi dnevne odločitve tako doma kot v službi), ima vedno vsaj dve možnosti:

- eno bolj komot, to je tista možnost, ki mu na kratki rok daje velike rezultate

- eno manj komot, to je tista, ki daje rezultate na dolgi rok, ki so bolj zanesljivi, niso pa posebej spektakularni.

In sedaj z malo abstrakcije v tole matriko umesti tvojo dilemo o štipendijah in ko boš našel pravi odgovor, boš naredil resno pot k odraslosti (bridka resnica je ta, da po svetu hodi tudi morje tridesetletnikov, štiridesetletnikov, petdestletnikov....ki v resnici še niso odrasli in jih emšo zavaja, da so). Si kapiral?

Vendelina jr.

masters  

član od: 23.5.2009

sporočila: 188

14. sep 2011 21:54

Atina je napisal/a:

No ja, jaz sem bila v podobni situaciji, odločila sem se za Zoisovo. Po končanem študiju sem naletela na precej težav pri iskanju zaposlitve, medtem ko so kolegi, ki so prejemali kadrovsko, takoj dobili zaposlitev v tistem podjetju.



Atina

ja v bistvu so se oni morali zaposliti, ker v nasprotnem primeru bi morali vračati. Rano to me najbolj skrbi. Kaj pa če bom dobil kakšno drugo(boljšo) zaposlitev- tu je "keč"



masters

Sporočilo je spremenil(a) masters dne 14. 2011 22:10

neznan uporabnik

15. sep 2011 1:10

Veš, kako je s tem. Zoisovo štipendijo ni ravno nek problem dobiti, če dosežeš povprečje ocen. To seveda ne pomeni, da je povprečje ocen enako povprečju zmožnosti razmišljanja. Ha, jaz bi se resno zamislil nad tem kar pišeš. Ker Krka je dobra firma. Ne bi sedaj razpredal tukaj koga jaz tam vse poznam pa kere od 1501 tete omenjal. Če ciljaš na Glaxo al Mercka pa tam pejd na razgovor. Al pa na Sandoz v Bern. Saj vsi potrebujejo strokovnjake.

Jaz osebno bi bil zelo ponosen, da bi me Krka sploh dala v izbor. In se ne bi spraševal kaj za vraga se bolj splača.

 

Ne, da me bodo spet obtožili žalitve. Ampak, a si ti v prvem razredu osnovne šole al še v jaslicah ali si Zoisov štipendist na eni fakulteti pač. Ker, če si študent in dobivaš Zoisovo štipendijo, bi jaz malo več pričakoval:

a) samoiniciative

b)prodornosti in iznajdljivosti

c)malo več pameti

 

Ker po moje tebi komot lahko tudi danes ukinejo Zoisovo štipendijo, da o Krkini ne govorim. Pol pa hodi okol pa razlagaj kako priden si.

 

In sorry od lani, ko je bla cela panika, kaj narediti, ker si mel poškodovano koleno in smo ti vsi lepo svetovali pravilno (večinoma), si se po dveh dneh malo odločil, da boš pač obiskal urgenco. In verjami mi, da Krka takih strokovnjakov ne potrebuje. Če pa si mož, pejd tja, vprašaj in iskreno povej. Če boš šel na blef, te bodo pogruntali in boš moral pač vrnit. Nekaj lahko ogromno ne dobiš, če tega ne ceniš in te privlačijo znamke pač vračaj.

Ponavadi tista firma, ki te prevzame kot super strokovnjaka tudi Krki plača stroške prestopa, če si toliko vreden.

 

 

Brez zamere, tako pač je. Nihče vreden ne sprašuje o višini, ker itak ve, da bo dobil 4 jurje na mesec, če zna.

 

 

MULTI_reloaded

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

15. sep 2011 6:10

masters je napisal/a:

ja v bistvu so se oni morali zaposliti, ker v nasprotnem primeru bi morali vračati. Rano to me najbolj skrbi. Kaj pa če bom dobil kakšno drugo(boljšo) zaposlitev- tu je "keč"
masters
Sporočilo je spremenil(a) masters dne 14. 2011 22:10

 

Mogoče je pa tvoja skrb čisto odveč in se bodo stvari, do takrat, ko boš goden za službo čisto po svoje uredile.

zeta

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti