Goveji file s štruklji in rdečo vinsko omako z grenivko
No, pa hvala za tole bombo realnosti, Proxima!
Grrrrr...![]()
japaja
Tudi jaz trpim s temi novimi žarnicami. Na želost nobeno bentenje ne pomaga. Dragi jih je zmontiral po celi hiši, saj je treba šparat. Sedaj ko vem, da obstajajo tudi bolj močne bom poiskusila, vsaj v kuhinji.
ATNESJaz sem mislil, da sem samo jaz pritegnjen in prinesem kakšno žarnico s hrvaškega!
ežojMi je kar odleglo, ko sem videl, da nisem edini, ki iz sosednje države vleče zalogo klasičnih stovatnih žarnic. Mislim, da jih imam zdaj dovolj za eno desetletje. Strinjam se z enim izmed predhodnih postov, da je celotna zadeva z varčnimi žarnicami en sam nateg. Mogoče je bolj varčna, kar se tiče porabljene, el. energije. Po drugi strani pa pri proizvodnji ene varčne žarnice menda porabijo več energije in - zdaj je moderno govoriti tudi o tem - izpustijo v atmosfero več CO2 kot pri proizvodnji klasične žarnice. Pa še en vidik je, ki ga noben od predhodnikov na tem forumu ni omenil. Če se vam razbije klasična žarnica, pometete črepinjem, zamenjate žarnico in problem je rešen. Če razbijete varčno žarnico, pa priporočajo, da ljudje zapustijo prostor/sobo, da zaprete vrata sobe, odprete okna in sobo zračite nekaj časa, saj je menda v njeni notranjosti določena količina hlapov živega srebra.
Miroslav Vulović
| proxima je napisal/a: |
| Glede kontejnerja mislim povsem resno, kandidati naj se mi javijo takoj po vstopu Hrvaške v EU.lp, proxima |
Se dam kar v vrsto.![]()
Sre grejo eno varčevanje... Najprej naj oni malo omilijo razsvetljavo po mestih, saj je ponoči enako svetlo kot podnevi!
TekaAja, še to bi rada vprašala...Ali kdo ve kje bi lahko kupila sijalko za v prostostoječo luč v dnevni sobi. Imam tisto dolgo žarnico, nitno al kako se ji reče. Imam 300 Watno in res precej elektrike porabi., sem dala notri 100 W, pa zelo slabo sveti. Ima pa luč stikalo na katerem reguliraš moč svetlobe.
TekaTe žarnice se dobijo v vseh nakupovalnih centrih s tehničnim blagom ali v specializiranih štacunah s tovrstnim blagom. To so haloline žarnice, ki se po novem dobijo tudi v varčevalni izvedbi (halogen eco) - konkretno za tvojo luč je v prodaji žarnica, ki sveti nekje za 300W, porabi pa le 230W, kar je cca 20% prihranek za enako svetlobo. Sicer pa - če si seveda prav predstavljam - gre tale svetloba v luft in je v bistvu indirektna svetloba, ob kateri verjetno gledate TV ali počnete kaj zabavnejšega
in potemtakem ni nujno, da je tako močna.
Dobi pa se te žarnice, ki so dolge 117mm, različnih moči in sicer 100,150,200,300 in 500W.
Tovrstne žarnice so zelo občutljive na tresljaje, se pravi, da je treba previdno ravnati pri prestavljanju luči med samim delovanjem.
rrr
Sporočilo je spremenil(a) ribaracarak dne 19.nov 2010 12:23Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Goveji file s štruklji in rdečo vinsko omako z grenivko

Kaneloni s piščančjim mesom in kislimi kumaricami