Pozdravljeni, zanima me, katero vino postrežem pri svinjski pečenki s pirejem, artičokami s sirom in panna cotti?
hvala za odgovor in lep pozdrav;)
te.jcika
Pozdravljeni, zanima me, katero vino postrežem pri svinjski pečenki s pirejem, artičokami s sirom in panna cotti?
hvala za odgovor in lep pozdrav;)
te.jcika
Če boš ostala pri istem vinu za vse tri jedi, potem izbereš kakšno polsuho vino, čeprav bi jaz k sladici postregla slajše kot kot h glavni jedi (polsladko recimo).
Ampak kak sauvignon na primer bi lahko bil spremljevalec ob vseh treh jedeh, morda tudi chardonnay, ne preveč suh zeleni silvanec?
Mamamia
mamamia
Panna cotta z rdečim vinom? Ali le preliv? Potem pač postrežeš isto vino, kot ga uporabiš.
mamamiate.jcika, kot sem ti napisala, s sauvignonom ali chardonnayem ne boš zgrešila, tudi kakšna pinela bi se dobro obnesla v tej družbi, tudi laškirizling, če ni preveč suh. Ko boš kupovala vino, pazi le, da bo polsuho ali suho, nikakor ne polsladko (itak piše na vsaki steklenici, kakšno je, tako da kar brez skrbi).
Mamamia
mamamiaResno vprašanje:
Katero vino paše ob paštafižolu?
![]()
japaja
Tisto, ki ga imaš pri roki. ![]()
Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Carbonara s krompirjevimi tortelini

Krompirjevi kroketi Saint-Florentin