lp!
Tudi jaz sem bila operirana na hrbtenici, ko mi je bilo 19 let. Danes jih štejem 23. Svetujem vam, da redno telovadite, saj boste le tako ohranili mišice, ki vas "branijo" pred novimi poškodbami in tudi zagotovo -preverjeno lajšajo bolečine!!. Torej čimveč vaj za utrjevanje mišične strukture- (ki ste jih dobili v bolnišnici) in šele kasneje mogoče z nasvetom zdravnika tudi težja vadba pod nadzorom seveda.
Gre tudi zato, da se pravilno in zdravo prehranjujete- ne gre za hujšanje, saj očitno niste ne vem koliko pretežki( če seveda niste manjše rasti) !!!! Gre le za to, da hrano dobro prežvečite, saj se prebava začne že z encimi v ustih!!! Informacija o lakoti potuje iz možgan in traja cca 20 minut, zato jejte počasi, saj se boste hitreje nasitili. Ko jeste bodite tudi pozorni na hrano in ne počnite tisoč stvari poleg prehranjevanja. Zjutraj si na tešče privoščite kozarec sveže stisnjenega pomarančnega ali limoninega soka, po tem pa obvezno zajtrk. Tega ne storite, če imate težave z želodcem. Tako boste sprožili hitrejšo obdelavo hrane v želodcu-aktiviral se bo prej. Ne pozabite! jejte počasi!!!!! Privoščite si kolikor želite in karkoli želite- le zmerno. Poleg tega pa boste z rednim zajtrkom, malicami, kosilom in večerjo ob istem času ter redno športno aktivnostjo- dnevno vsaj 20 minut vaj za hrbtenico in 20 minut težje vadbe-priporočam intenzivno rolarkanje (rolanje) (to ne pomeni le dvakrat gor in dol po ulici, temveč intenzivno, do potenja- opozorilo: seveda če vam ta šport leži in ga obvladate- drugače ne!) ali drug šport (pazite na ustrezno obutev in intenzivnost- vprašajte zdravnika). Meni uspeva, pa ne hujšam, pogosto se tudi pregrešim, moram pa vam priznati, da ko sem prenehala delati vaje za hrbtenico, sa je stanje zelo zelo poslabšalo in tudi dela in drugih aktivnosti nisem mogla več opravlati normalno!
Pa srečno!!!