Madež voska oziroma voščenke

Pozdravljeni!

Ni čisto kulinarična tema... pa vendar. S čim ponavadi sčistite madež voska oziroma voščenke na steklu?

Prijateljičina mala deklica si je včeraj privoščila 'žur' s pisanjem in risanjem po okenskih steklih. :(

Hvala za vsak vaš nasvet.

Lep dan vam želim.

Matisa

matisa

Poizkusi s olje 31 od Justa. bojči
bom. hvala. lp, Matisa matisa

Poskušaj z alkoholnim kisom - vatko namoči v kis in drgni po "slikici".

Pozdravček!

Glavna sestavina voščenke je stearin ( stearinska kislina ) topi se v acetonu  ( tisto za lak za nohte ). Se pravi namoči mal vate v aceton in pobriši. Bodi zelo pazljiva, naj bo prepih, da se hlapi acetona ne nabirajo v prostoru, seveda brez kajenja, ognja....... Po moje bi šlo tudi z alkoholom.

ežoj

bojči je napisal/a:
Poizkusi s olje 31 od Justa. bojči

za tole je pa po moje res škoda kapljic 31... mislim, da bo aceton oz. kakšen drugi odstranjevalec laka za nohte, čisto v redu....

katjushka

Sporočilo je spremenil(a) katjushka dne 19.okt 2010 23:40
No, uporabila sem malo alkoholnega kisa. In je šlo. En konček sem probala še z acetonom. Tud šlo. Super ste! Hvala za pomoč. lp matisa matisa
kopica zelenih nasvetov za odstranjevanje madežev, tudi voska :) http://www.ekomagazin.si/Dom/Bivanje/Dom/Bivanje/Zelen tinkara2010
Ja sam aceton lahko pusti madeže. bojči

bojči je napisal/a:
Ja sam aceton lahko pusti madeže. bojči

Tudi možno, vendar za steklo ne bo panike....

katjushka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti