Simobil ali mobitel

Robida  

član od: 4.7.2004

sporočila: 780

tema odprta - 28. sep 2010 7:30 | ogledi: 4.683 | odgovori: 18

Pozdravljeni,

odločam se med paketoma triZAME od Simobila in Optipovezani od Mobitela. Naročnine so podobne oz. Sim. je malo cenejši (ko seštejem željene opcije), cena željenega aparata in obdobje vezave je enako. Kolegica me nagovarja za k Simobilu dve drugi pa, da je Mobitel boljši oz. da je slabost Simob predvsem v pogosti nedosegljivosti.

Mi lahko prosim, kdo od vas napiše svoje mnenje in izkušnje?

 

Hvala in lep dan želim,

 

 

robida

Temo je spremenil(a) Robida dne 28. sep 2010 7:30

girica  

član od: 25.5.2009

sporočila: 614

28. sep 2010 7:55

Moje izkušnje so takšne. Imam Mobitel in Si.mobil, pač eden je službeni. Živimo na območju, kjer imamo slabe signale, saj smo tik ob italijanski meji in so italijanski signali zelo močni. Da bi se izognila roomingu v tujih omrežjih imam na obeh telefonih nastavljeno ročno izbiro operaterja. Na telefonu z Mobitel omrežjem sem skoraj zmeraj dosegljiva, včasih malo nagaja a nič motečega. Na Si.mobilu pa sem večkrat nedosegljiva. Podobne izkušnje so mi že potrdili tudi prijatelji, da je Si.mobil res večkrat nedosegljiv.

Seveda pa je vse odvisno kje živiš, pri nas je pač specifika zaradi bližine meje.

girica http://sladki-koraki.blogspot.com/

vesnapavlin  

član od: 23.5.2009

sporočila: 25

28. sep 2010 7:59

Pozdravljena

jaz imam simobil in se le redkokdaj zgodi da nimam signala, vendar tudi pri mobitelu nimaš na vsakem koraku signala, je precej odvisno od tega kje se zadržuješ,...

Če pa bi še enkrat izbirala pa bi bila tudi zame to "velika" odločitev, saj ima mobitel prednost tudi pri tem da ima na izbiro veliko več mobilnih telefonov kot simobil, in da so le ti v veliki večini tudi cenejši.

Predlagam ti da na začetku ne gledaš na par evrov razlike, ampak se odločiš dolgoročna za enega operaterja.

 

 

Lep in uspešen dan

vesna

Robida  

član od: 4.7.2004

sporočila: 780

28. sep 2010 8:16

No Girica, smo na podobnem - mi živimo na vzhodu, blizu hrvaške meje in moramo tudi imeti ročno nastavitev izbire operaterja, sicer smo takoj v hrvaškem omrežju.

Sicer pa hvala za tvoje mnenje,

 

lp

robida

Szdenka  

član od: 22.10.2003

sporočila: 220

28. sep 2010 8:29

Tudi jaz imam oba operaterja in se strinjam s tem, kar je povedala Girica. Pri Simobilu imam vkljopljen paket Trizame in je super - vsi klici na linijah 040 in na stacionarne telefone so 0,00 EUR. Potem pa že kombiniram, da tiste ki imajo drugega operaterja kličem na stacionarne telefone. S to izbiro so se mi računi prepolovili. Odločitev naj bi temeljila tudi na tem, pri katerem operaterju so pretežno tvoji prijatelji, družina......

 

Lep dan želim

Zdenka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

28. sep 2010 8:32

Robida, sorči, meni se tale tvoja dilema ne zdi taka, da bi si veljalo razbijati glavo z njo. Tudi to, da ena frendica navija za operaterja A, druga pa za operaterja B, ja dobri bog, upam, da imate kljub temu še kakšne bolj relevante teme na dnevnem redu.

Škoda toliko energije za tale decision making process.

Čekiraj pokritost in to kar pri obeh operaterjih (ne pri kuharjih). Glede telefonov - oba operaterja imata na voljo več telefonov, kot jih znamo kuharji našteti, inkluzive imajo vsi telefoni več funkciji, kot jih znamo kuharčki uporabljati. Če se operaterja enako izkažeta pri pokritosti, ti še vedno ostane an-ban-pet-podgan in imaš izbiro dokončano. Karkoli boš izbrala, itak te bo operater bombardiral s svojo dodatno ponudbo in ugodnostimi in ne vem kaj še vse. 

Vendelina jr.

girica  

član od: 25.5.2009

sporočila: 614

28. sep 2010 8:37

Szdenka je napisal/a:

Odločitev naj bi temeljila tudi na tem, pri katerem operaterju so pretežno tvoji prijatelji, družina......

Lep dan želim

Zdenka

Pri odločitvi velja pomisliti res tudi na to.

Robida, glede na to, da imaš podoben problem, ker živiš ob meji, bi bilo morda priporočljivo, da res preveriš pokritost obeh operaterjev. Sama moram imeti v hiši na točno določenem mestu telefone, da lovijo signale. Tako točno vidim, koliko črtic (signal) ima določen telefon, od enega ali drugega operaterja.

 

girica http://sladki-koraki.blogspot.com/

Robida  

član od: 4.7.2004

sporočila: 780

28. sep 2010 8:45

Oprosti Vendelina, odgovori ki jih dobivam, so točno to kar potrebujem - predvsem pokritost s signalom oz. morebitne druge šibkosti , ki jih ob sklepanju pogodbe operaterji "pozabijo" povedati. To pa mi lahko pove kuharica, profesorica, novinarka, gospodinja ali inšpektorica, ki je na kulinariki....kateri aparat želim, pa že vem .

Hvala in lp

Mislim pa, da iz tega ne delam velikega problema, pač vprašam za mnenje o izkušnjah preden podpišem pogodbo za dve leti.

 

robida

Sporočilo je spremenil(a) Robida dne 28. 2010 08:58

strelka  

član od: 8.5.2006

sporočila: 659

28. sep 2010 10:31

Še moja izkušnja. Ravno včeraj sem po 15 letih zvestobe Mobitelu prešla k Simobilu in se mi zdi, da sem to odločitev sprejela kaki dve leti prepozno (toliko časa se namreč pojavlja moje nezadovoljstvo z Mobitelom - preplačevanje in neskončna aroganca, ko imaš kakšno specifično stvar za rešit). Statistika mojih klicev je nekje 50:50 v obe omrežji, s tem da Mobitel precej dražje zaračunava klice v druga mobilna omrežja kot Simobil. Moj partner je po službeni izbiri že vsa leta pri Simobilu in čeprav na telefonu visi precej več kot jaz, so njegovi računi vedno pol mojih (do moje cifre pride, ko je v tujini). Glede pokritosti se ni nikoli protoževal, tudi tujina funkcionira BP. Po novem so tudi Simobilovi telefoni odklenjeni (kar do nedavnega niso bili). Tudi ko sem gledala pakete pri obeh operaterjih, se mi zdijo povsem neprimerljivi. Simobil praktično pri vseh paketih z naročnino že vključuje 1001 minuto pogovorov v Simobilovo omrežje. Kar se mene tiče, je to cifra, ki se je ne porabi kar tako. Mobitel v najnižjem paketu ponuja le 111 minut v svoje omrežje. Tudi s storitvijo pri Simobilu sem bila zelo zadovoljna, česar pa ne bi mogla reči za nekaj zadnjih izkušenj pri Mobitelu, kjer je bilo svetovalcem dobesedno težko. Tako, več pa, ko bo za mano nekaj kilometrine pri novem operaterju. strelka

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

28. sep 2010 10:39

Isto kot strelka, sicer že malo prej, julija sem Mobitelov povezani 33 paket (oziroma kakorkoli se je že imenoval) zamenjala za Simobilov Tri zame. Brez pripomb. Tudi kar se dosegljivosti tiče. Mobitel je svoj dotični paket tako oklestil, da mi ni bil prav nič več všeč in sem raje doplačala tisti znesek, ker sem predčasno prekinila naročniško razmerje.

Je pa moj ravno tako na Simobilu, sestra, s katero največ govorim, tudi. Ostala familija je Mobitelova, najboljša prijateljica tudi, pa sem na naročnino za paket doplačala še vsega 3,5 evra za klice v druga mobilna omrežja in MMSje (teh Simobil nima vključenih v paket)...

Loni Makaroni

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

28. sep 2010 10:41

Aja, še na nekaj sem pozabila; moj ima za slabih 20 evrov nižji račun, odkar sva oba pri istem operaterju.

In preveri pri obeh, kako je s predčasno prekinitivjo naročniškega razmerja. Nikoli ne veš...

Loni Makaroni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti