| borka7 je napisal/a: | ||
Mene tudi. In zato se ne morem načudit staršem, ki sami recimo v dvigalu pozdravijo, njihovim potomcem pa to ne pade na kraj pameti, starši pa sploh ne reagirajo. Pojav na žalost še zdaleč ni redek. Očitno se z zgledom le ne da doseči vsega |
Kaj se dogaja z nami
Ma ja, Veri, saj se razumemo - od otročičkov, ki se oklepajo mamine noge in sramežljivo kukajo izza njenega krila, tudi jaz ne pričakujem, da bodo pozdravili ali da jih bo kdo tozadevno gnjavil. So drugačni primeri. Zdi se mi, da marsikateremu staršu niti na pamet ne pade, da bi od svojih otrok pričakoval, da bodo upoštevali neke norme v medsebojnih odnosih, ki se njim zdijo popolnoma normalne. In v tem, da tega niti ne opazijo, jaz vidim problem.
| Veri je napisal/a: |
| Poglej iz druge strani: prijazni so mladi - ................. Starejši bodo prej ko slej pomrli, verjetno so jezni na cel svet in zato sproščajo frustracije tam, kjer jih lahko. .......................... Tista vmesna tretjina ni problematična, saj se odzovejo na prijaznost, torej če si ti prijazna, bojo oni nazaj:)............................. |
Roncolino, fajn, da si načela temo o degustacijah.
Zelo nerada nakupujem, naredim si spisek in hitro čez trgovino, sploh, če je velika. Potem pa za vsakim vogalom degustacija: "gospa, gospa, gospa...". Nimam energije, da bi se ustavila pri vsakem štantu in jih vljudno zavračala, zato grem ponavadi brez besed mimo pa če je olikano ali ne
. Če je pa kdo zelo tečen in vsiljiv sliši kakšno pikro. Ne morem pomagat ampak to, da se degustator-ka obrne direktno na mene, ko hodim po svoji nakupovalni trasi, doživljam kot čisto nadlegovanje. Pa čeprav se zavedam, da na tak način služijo za svoj vsakdanji kruh ali priboljšek.
Roncolino, če si bila kdaj v hipermarketu najboljšega soseda in je mimo tebe brez reakcije odhitela "namrgodena upokojenka"
, se ti iz srca opravičujem
.
| Roncolino je napisal/a: |
| Jaz sem letošnji avgust v večini preživela po trgovina kot degustatorka. Po koncu meseca mi je šlo na jok že vsakič ko se je stranka zdrla nad mano.Kljub vsemu tako slabega odnosa kot v City parkovem Sparu nisem doživela nikjer po Sloveniji.Večina ljudi se sploh ne odzove na lepo besedo, še več te kar ignorira, najhujše so družene s tristo otrki "tamali pridite se najest in napit" in potem ko omeniš,da je to samo za degustacijo te nahuriljo,kdo si da boš njegovemu otroku zavračal hrano.Ko ti tamali zmečejo v glavo kozarčke,polijejo s sokom in starši bruhnejo v smeh,bi pričakoval vsaj besedo OPROSTITE?!Poleg tega si sami naočijo za pit,brskajo pod pultom, odpirajo zaprte stvari ipd.Osd nekdaj sem vedno pozdravljala in se zahvaljevala in človeku anmenila vsaj kakšen nasmeh. Po tem ko sem pri 15 prvič polnila police v Mercatorju in se soočala z nesramnostjo strank bi najraje vsako prodajalko peljala na kavo.Sovražim ljudi,in mi gre včasih na bruhanje ko se moram zaradi službene dolžnosti 12h na dan smehljati,pozdravljati tečn folk okrog sebe. prav zapra bi vse skupaj in naj se pobijejo s svojim egotom in nikakršnim bontonom.Se pa strinjam,da je veliko mladih precej bolj prijaznih kot upokojenci in starejši. Ti so itak jezni na vse...Roncolino |
Draga moja, za hiter in dober denar je treba marsikaj požreti.
Pozdravček!
Pravkar brskam po tisti zeleni brošurici, z naslovom Varna starost za vse generacije, ki je bila menda dostavljena v vsa gospodinjstva, pa skočim vmes še malo na forum kulinarikov in vidim, da je tema o medsebojnih odnosih še kar živa.
Osebno nimam posebno slabih izkušenj z ljudmi. Ravno obratno, bi rekla.
Sem pa nekoč prebrala, da se ljudje znajdemo običajno v sredinah in med ljudmi, od katerih se moramo še kaj naučiti. Da so tisti, s katerimi imamo pogosto opravka, pa nam niso simpatični in nas svojim vedenjem znajo spraviti tako ob živce, da imamo zaradi njih pokvarjen ves dan, le naše ogledalo. Da moramo to, kar nas moti na drugih, odpraviti pri sebi... Ne bom dalje o tem, ker sem to res samo nekoč nekje prebrala.
Tale izjava se mi je zdela zanimiva. Da starejši ljudje, seveda so to pretežno upokojenci, da ti so pa jezni na ves svet, menda zato, ker se zavedajo, da bodo kmalu umrli. In zato svoje frustracije sproščajo kjer jih lahko (na tamladih menda).
Ja seveda bodo slej ko prej umrli. Potem bo pa kar zabavno, ko bodo sami mladi ostali, pa upokojencev menda, tudi takrat več ne bo, pravijo.![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.