Kaj menite o preklopu elektrike na Petrol?
Sem v dilemi in bi bila vesela vsakega nasveta in vaše izkušnje, če jih že imate. Trenutni stroški el. naše družine so kar preko 100 € mesečno (Elektro Ljubljana okolica).
Veronika
Kaj menite o preklopu elektrike na Petrol?
Sem v dilemi in bi bila vesela vsakega nasveta in vaše izkušnje, če jih že imate. Trenutni stroški el. naše družine so kar preko 100 € mesečno (Elektro Ljubljana okolica).
Veronika
Ne verjamem, da bo s prehodom h kakemu drugemu distributerju položnica bistveno manjša, za ugodnimi ponudbami se vedno skriva kakšna past, zato je treba temeljito prebrati predvsem drobni tisk na koncu pogodbe in izprašat ponudnike o vsem tistem, o čemer ne govorijo, je pa navedeno v drobnem tisku (cena je na prvi pogled morda res nižja, a je treba potem pregledati vse druge postavke, tako da je najbolje prirpaviti nekaj konkretnih izračunov).
Ne govorim le o Petrolu, govorim o vseh distributerjih oziroma na splošno. Ker vsi so tu nekje in zakaj bi kateri od njih nekaj ponujal bistveno ceneje in se tako odrekel zaslužku.
Mamamia
mamamiaMislim povsem enako.
Vseeno me pa zanima, kakšne izkušnje imajo tisti, ki so zamenjali distributerja že nekaj časa nazaj.
CilaKakšne blazne razlike v številkah na položnici ne bo.
Vsi distributorji namreč kupujejo električno energijo od producentov elektrike in ti jo prodajajo vsakemu po isti ceni in potem gre ta ista elektrika po električnem omrežju. Ralika je samo v tem, da so elektropodjetja upravljalci omrežja, ostali distributorji pa zakupljajo vode in plačujejo upravljalcu zakupnino, s čimer potem slednji vzdržuje te vode.
Skratka, razlika med enim in edinim distributorjem in več distributorji je v tem, da je zaradi več distributorjev večja kontrola nad tem, koliko stane uporaba vodov, kot je bila prej. Plus, da recimo eni distributorji morda delajo bolj pametne pogodbe o nakupu elektrike kot pa drugi. Recimo, eni imajo terminske nakupe elektrike, eni kupujejo "on spot".
Kar v končni fazi kaj več kot kakih 5-10% (zelo optimistično) nižjih cen ne bo prineslo. Za uporabnika bo več ponudnikov električne energije učinkovalo tako kot na njega učinkuje več ponudnikov interneta. Vemo, da bodo med sabo tekmovali in zato cene ne bodo šle toliko gor, kot bi šle, če tekme ne bi bilo. Znižanja pa najbrž ne bo.
Za kolegico: Če misliš, da plačuješ preveč za elektriko, boš več prihranka naredila s premislekom o energetsko bolj varčni porabi.
Vendelina jr.
Mi smo ob prihodu novega ponudnika el. energije pred letom in pol zamenjali distributerja. Takrat so ponujali enomesečno zastojn elektriko, če greš k njim. Nas je to zneslo 50 evrov. Tudi danes sem zadovoljna z njimi, vse štima, tako na oko bi rekla, da imamo cca 2-3 evre cenejšo el. energijo na mesec.
Vem, da je takrat moj to fajn preračunaval in bo zdaj spet, ko se je pojavil Petrol. Midva nimava več nobene zvestobe do teh podjetij. Kdor da ceneje, tja greva. Velja za ponudnike elektrike, mobitel operaterje in ostalo. Kvaliteta je itak povsod ista. ![]()
Edino, kar še res nisem zamenjala, je banka. Pa tudi ta bo kmalu na vrsti, samo da izplačam stanovanjski kredit. Takrat bom vzela novega, tam kjer mi bodo dali najugodnjšega. Prekinila bom tudi vse trajnike in po novem plačevala položnice v naši mestni blaganji na občini, ker so zastojn. Vse. Saj ne gre za velike zneske, npr. za položnice plačujem cca 3 evre na mesec, se pravi cca 35-40 evrov na leto. Gre mi bolj za princip kot da bi rabila to delat. Pri bankah se tudi v velikem loku izogibam zlatim karticam, osebnem bančništvu in ostalim dodatnim storitvam. Hvala, ne rabim.
VilmaVendelina! ![]()
![]()
Odkar sem zamenjal distributerja plačujemo pozimi 100 EURO manj kot prej. Denar vračajo preplačan, žal za obdobje pred veliki nategi, za tisto progresivno zaračunavanje pa NE. In ravno takrat so nas... Ker se grejemo na elektriko.
- administratorNo, velika razlika je zato, ker Geni ni imel progresivne lestvice, Elektro LJ pa jo je. Menda je do zdaj tudi Elektro LJ ukinil progresivno lestvico, v tem primeru je torej razlika manjša, če kakšna. Jaz se ne vrnem tja, ker so me nat...

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Kremna cvetačna juha

Rogljič Croque Madame