Laydies and gents

neznan uporabnik

tema odprta - 28. avg 2010 0:37 | ogledi: 33.608 | odgovori: 65

Me že leto pa pol muči ta tema. Katera je Laydi pa kater je Gent? Kakorkoli že to gre menim,da tukaj ni nobene Lady. Lady je plemiški pa dedni naslov. Kvečjemu je lahko Mrs. oz gospa. Tudi v Harrodsu ne bo nobeden nobene naše gospe klical Lady ta pa ta. Ampak očitno London zmeša glavo raznim gospem. Pa se imajo potem za Laydi pa moske kličejo Gentleman. Kar so,če bi se cenjene gospe pozanimale rahlo že visoki naslovi. Če ima katera gospa ali gospo tukaj nativ Lady ali Gent naj to dokaže s potrdilom HRH. Ostalo bom pa smatral kot navadno klošarijo. Tudi nasvete kolegialne kdo ima o čem pojma?

Ker traktati o tem kako si kak Lady zamišlja svojega tipa in kako svetuje kako naj bi zgledali potem vsi moški pa še v barvih kombinacijah je milo rečeno suck. Kar verjetno Lady ve kaj pomeni.

lp

Se opravicujem za manjkajoče črke in pravopisne napakemultivitamin

In potem samoklicana sweety darling ali Lady sama prizna kako bere Cosmo pa to pa brska po netu. Kar se meni ne zdi sporno. Potem napiše kako se ženske in moški morajo oblačit,da ne bi motili Lady v njenem duševnem miru. To je pa malo preveč. Kaj,ko bi Lady šla vsaka dva meseca na lastne stroške z letalom v London, tam na revije pa to vse pofotkala pa potem solila pamet državljankam in državljanom. To bi bil pa potem gesture of Honour.Temo je spremenil(a) multivitamin dne 28. avg 2010 0:41

Temo je spremenil(a) multivitamin dne 28. avg 2010 0:53

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

28. avg 2010 0:48

Ej,multivitamin,sem kar bistro dekle,ampak tegale umotvora pa ne razumem preveč.Kaj hočeš povedati? Kakšna Lady oz.Laydi? Kaj te muči, srčece? naor

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

28. avg 2010 1:04

Vmes si še spremenil temo, tako, da mi je šele zdaj jasno kam pes taco moli. Ljubi multivitamin, ja pa pusti nam ženskam veselje, ki ga imamo s čeveljci in kostimčki.Odpri kakšno temo oavtomobilih, pa boste uživali še vi, dragi prestavniki močnejšega spola. Če pa smo lady, ali darling ali karsi že bodi, pa naj te ne jezi.A ni lepše, da se tako kličemo, kot da bi se zmerjale s kozami in prismodami? Pa oprosti za to grobo prispodobo. In priznaj, da moda ni tvoja močna stran!?Pa ne jezi se name,prosim! naor

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

28. avg 2010 2:33

Tole pa tok po Wranu diši, da je do mene pridišalo.

Cheers!

Vanja

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

28. avg 2010 7:41

E pa *ebiga multivitamin, če se ne bi oglasil bi ostal pametan, tako pa.......... sam si kriv. Praviš, da te moti že let pa pol, jaz bi pa rekel da te moti predvsem od takrat, ko ti je " my dear lady frend " povedala, da ekonomija ni tvoja močnejša stran. Tele forumi po internetu so po svoje zahtevni: nikoli ne veš kdo je na drugi strani računalnika. Če greš zvečer v družbo, v gostilno recimo, greš v tako gostilno kjer so gosti za šankom v glavnem iz tvojega kroga, torej vsi se enako (ne)spoznate na znanost, politiko, ekonomijo........ in tam komot razlagaš svoje videnje tega in onega. Če bi recimo prišel v gostilno v bližini  kakšnega kemijskega inštituta, bi najboljše ( če nisi kemik ) bilo bit čist tiho, ker te bojo takoj pošinuli. Na internetu je drugače: na drugi strani imaš lahko nekoga, ki se na stvar čist spozna in ti lahko dokaže, da se motiš, tudi če imaš prav. Pri komuniciranju nasploh, ne sam prek interneta je treba pokazat širino obzorja, svojo omejenost razumevanja pa čimbolj skrit. Če te nekaj močno moti, lahko, da tudi ne dojameš vse finese, in namesto, da se repinčiš, je boljše bit tiho. A je nekdo lady, gents, tovariš, gospod, sir, in kaj je še takih titul je odvisno predvsem od posameznika, kako se on počuti. V medsebojnem komuniciranju, taka naslavljanja razširjajo odtenke v medsebojnih odnosih. Če nekdo za svojo širšo družino reče " pleme ", sedaj in tukaj, iz tega sklepam le, da so mo poznani vsi pomeni besede pleme in je uporablja da povdari initimnost/povezanost, če bi rekel družina, noter so lahko tudi zoprni člani ( družine si ne izbiramo ) in se z besedo pleme pove nekaj več.

Osebno mislim, da smo ljudje predvsem razmišljajoča bitja, se pravi ni važen moj izgled, važno je kaj imam v glavi. A zaradi takega stališča, bom hodil okoli umazan, neobrit, zasmrajen, pomečkan? A se bom skopal enkrat letno, enkrat mesečno, tedensko ali vsak dan? Kdo bo to predpisal? Ti? Vsak si vzame nekaj za normalnega, jaz pa rad zvem, kaj je za druge normalno. In ravno tako je v tistih temah o modi. My dear lady frend ima modo za hobi, sledi revijam, trendom.... in kolk je videti, ji je marsikakšna članica hvaležna, ker dobi servirane izvlečke v smernicah oblačenja............ Lahko bi v prostem času sprehajala cucke in o tem pisala ali kaj drugega počela. Postali smo na nekakšen način čudni: karkoli kdo počne, en kup njih bo skočilo v luft, kolk da jih to moti, kolk je neumno........ izražajo ( po moje ) le svojo omejenost.

Z marsičem se tudi jaz ne strinjam. Če pogledaš tiste linke o moški modi: tam pa ni niti enega normalnega moškega, vsi so videti, kot da bi prišli s parade ponosa. Pa kaj čem, ni mi treba tistega upoštevat.

Pa ne nazadnje: my dear lady frend piše tako, da s užitkom preberem tudi če čist mim useka.

Pa, kot bi rekla my dear lady frend: tko je shvatio je shvatio!

ežoj

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

28. avg 2010 8:58

Multivitamin, jaz sem gentilženska ha ha

Kuharca Anamarija brez glave

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

28. avg 2010 9:26

Saj ne gre samo za opravičilo, najhuje je da moramo vsi tole brat, je pa vseeno tale umotvor kot je že napisala kolegica višje, taka bedarija da ne moremo mimo. Ežoj ti je vse lepo razložil, in Vendelini ne sežeš niti do pokrovcka za spiralo za oči, čeprav se skušaš pokazat kot tavelik intelektualec. Najprej se bo treba naučit pisat berljivo in razumljivo, potem o čem pisat, in še nenazadnje kdaj pa mogoče tudi kam.

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

28. avg 2010 9:52

Rep med noge je najlažja pot. Za slabiče.

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

28. avg 2010 9:52

Ežoj, ti si faca! naor

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

28. avg 2010 9:53

Mene pa sploh ne moti, da si napisal svoje mnenje, multivitamin. Mi je bilo čisto takoj jasno, o čem pišeš in kaj te moti. Sicer bi bilo krasno, če bi pravilno črkoval Lady, ko si se ravno zapičil v ta izraz, ampak ok. Prav tako bi svoje mnenje lahko napisal pod temo, ki se je tiče (čeprav, gledano drugače, še dobro, da je nisi, bi čisto skrenila).

Dejstvo je, da si na tem forumu dokaj frišen in čeprav si v 18 dneh skoval 112 prispevkov, te ne moremo jemati resno, če boš takoj užaljen, ko se nekdo ne strinja s tabo. Še najslabši vtis pa pustiš, če se boš zdaj poslovil in se kujal. Zaradi tega na koncu izpadeš nezrel. Saj so skoraj vsakega od nas že po malem spljuvali, pa smo še kar tu. S svojim mnenjem, kakršnokoli že je.

tulka

perpetua  

član od: 11.10.2008

sporočila: 338

28. avg 2010 10:07

Multivitamin vse razume preveč dobesedno, preveč ozko in je brez smisla za humor ali besedne igre. Zakaj ga moti, če se beseda "pleme" uporablja v kakem drugem kontekstu kot v tistem, kjer jo največkrat slišimo (indijanska plemena, plemenski bik itd.)? Nikoli zares ne argumentira svojih stališč, pač pa samo strelja. Meni se zdi na primer igriva uporaba besed zelo zabavna in bogati naš jezik. Skrajno ga je razburilo, ko sem v eni golobji temi namignila, da bi golobe iz svojega balkona najraje videla v ptičjih nebesih. Ok, razumem, ampak problem je v odzivu! In odziva se kot infantilen, prenapet, sovražno nastrojen, stalno nezadovoljen dedec, ki si ga ne bi želela recimo za svojega soseda. Torej ga tudi na forumu ne bom pogrešala. Čao, kapetan perpetua Sporočilo je spremenil(a) perpetua dne 28. 2010 10:10

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti