Eh, Limnol, že Štoparski vodnik je to idejo vrgel na glavo ... Saj veš, bele miške delajo poskuse na ljudeh.
Atina
Azijska solata s kozicami
Eh, Limnol, že Štoparski vodnik je to idejo vrgel na glavo ... Saj veš, bele miške delajo poskuse na ljudeh.
AtinaNo bom vrnila temo na star tir ;) heheh.
Tudi pri nas bomo imeli na voljo nekje 10 piščancev in če koga zanima se mi lahko javi na zs.
biba
| Atina je napisal/a: |
p> Neizmerno obožujem izjave 'kmetom gre samo za dnar' ... Me zanima, koliko takih veleumov bi bilo pripravljeno pri 30+ stopinjah grabiti seno (tudi ob strojni obdelavi je dostikrat treba kaj ročno), pa okopati 1 ha krompirja (ker škropiti ne smeš, ni 'bio'), pa vsak dan (ne glede na vse, tudi ob nedeljah in praznikih) vstajati zgodaj, da nahraniš živino (bolniške tukaj pač ne moreš vzeti, pa če se napol vlečeš), pa ves teden razvažati gnojevko in se pri tem tako odišaviti, da noben tuš in kopel ne pomaga, pa se pogajati z uradniki (ki jim seveda ne gre samo za d'nar, tako kot kmetom), da ti dovolijo npr. zasuti kakšno vrtačo, ker si želiš zmanjšati ročno delo, pa nemočno gledati ob poletnih nevihtah, kako bo narava v par minutah vzela vse, za kar si trdo delal vse leto, ah ja.
Če ti rata pet piščancev spraviti do skrinje, še ne pomeni, da obvladaš kmetijstvo. Bi bilo fino, ja :)
. Atina |
Me en dan ni na kulinariki , pa je toliko novega. Naše kure pa berejo Demokracijo. Takrat veselo nesejo jajca, če pa jim dam Delo pa same "klopoce". ![]()
![]()
Lisa tale tvoja izjava je pa tipična za nevoščljivega slovenca. To se pravi, da en delavec ki dobi 600€ plače težko preživi , en kmet pa z vso lahkoto, vmes pa še vse štiri od sebe drži. Ti kar preveri koliko dobi en "stari kmet" kot mu ti praviš. Pa mi verjemi, da boš zelo razočarana in presenečena.
Če se ti zdi, da je res tako zelo lahko kmetu, ti lahko na zs pošljem naslove kmetij , ki se odprodajajo, ali pa dajajo v najem samo za uslugo vzdrževanja, pa boš potem tudi ti srečen kmet in boš imela vsega dovolj.
Pa ne pozabi nam poslati eno lepo slikico , ko boš zadovoljna kmetica.![]()
mizarka(http://mizarka.moj-album.com/
Ja vidite punce, mlade in malo manj mlade. Najbolje se bo omožit na kmete . Tistim pa, ki ste svojčas že izbrale delavce namesto kmetov, ostane le obžalovanje. In to pri vseh kmečkih fantih, ki so ostali samski v glavnem zato, ker puncam kmečko delo ni dišalo .
Domačih piščancev, takih, ki bi se od malega naprej pasli v naravi in zraven dobivali izključno domače žito ter kvečjemu še sem in tja ostanke iz domače kuhinje, jaz niti ne bi prodajala. Tistih par, ki jih tako lahko vzrediš, komot poješ doma.
CilaMene pa povsem resno zanima, zakaj je potemtakem toliko kmetijske zemlje neobdelane, tudi množica kmetij, katerih neposredni nasledniki so delavci. Pa ne samo nekje v hribih, tudi na ravninah, recimo v Prekmurju. Mi, radiček, znaš to razložiti?
Kaj pa si, če si nekaj vmes med kmetom in delavcem? Saj, konec koncev v lastni skledo pljuvaš, je ja lažje biti kmet, ker zjutraj lahko malo poležiš......
Toliko nestrpnosti in še česa, kot veje iz tvojega zapisa.....ne vem, no.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Azijska solata s kozicami

Rebrasti peresniki s pestom iz bazilike, bučkami in bučkinimi cvetovi