Jajce na oko v ramekinu, s šunko, sirom in zelišči
majdar pozdravljena,
mogoce ti bo tale link kaj v pomoc: http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=2814
LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"
majdar, ne kompliciraj, Prereži vsak paradižnik na pol, daj v lonec, morda prilijn kak dl vode, da se na začetku ne bo smodilo in kuhaj. Pusti, da se ohladi, stresi na cedilo, prepasiraj skozi cedilo in potem dobljeno tekočino, ki je precej kašasta, če paradižnik ni preveč sočen, kuhaj naprej, tisto, kar je ostalo na cedilu pa zavrzi. Običajno imajo ročni mešalniki priložen nastavek za pasiranje, ki je zelo uporaben. Gre pa, čeprav malo bolj počasi, kar s kuhalnico.
Moj način vkuhavanja paradižnika je pa enostavnejši. Takle.
Obstaja tudi možžnost, da surov paradižnik, ki mu ostraniš samo del, kjer je bil prirasel na steblo (in morebitne slabe dele) zmiksaš in kuhaš šalšo (po tvopje). Po mojem mnenju je samo predsodek, da se seme in lupina odstrani, splloh, če imajo paradižniki malo semen se meni to ne zdi potrebno.
rimljanka
Majdar, ce se ti da in imas cas, zakaj pa ne ![]()
Sama bi ga raje skombinirala z receptom od elaphus (z istega linka), kjer ga samo napika z zobotrebcem.
| elaphus je napisal/a: |
| Paradižnik razrežeš na četrtine, zložiš v čist kozarec za vlaganje, zavreš en del kisa za vlaganje, dva dela vode, sol po okusu, nekaj olupljenih strokov česna in s tem, dokler je vrelo, zaliješ paradižnik. Zapreš s pokrovčkom in shraniš na hladnem. Če uporabljaš paradižnik češnjevec, ga vložiš celega, prej ga pa malo prešpikaš z zobotrebcem. Paradižnika ne kuhaš, ker je potem "cotast". Paradižnika ni treba olupiti, Ker ga zalijemo z vrelim, je že kar konzerviran, jemo ga pa pozimi, namesto svežega, ker mi je v trgovini pozimi nekako plastičen. Vlagam paradižnik z domačega vrta, naj bo zrel, ne sme pa biti prezrel. cervus |
LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"
japaja, naredi po svoje, pa vmes kak bučni štrudl, samo na limono ne pozabi. Aja, če boš bučke nalistala (jaz kumare sem), morda kako minuto manj psteriziraš. Pravzaprav sem jaz samo paradižnik tako narezala, da se olupek ob kuhi izgubi. Koliko mehke bodo bučke je odvisno tudi od tega, kako zrele so, ne le od časa pasteriziranja, pa od sorte tudfi, seveda. Uživaj pri delu.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jajce na oko v ramekinu, s šunko, sirom in zelišči

Čokoladni eklerji