Dobra košta na hvaru

strelka  

član od: 8.5.2006

sporočila: 659

tema odprta - 14. jul 2010 15:38 | ogledi: 7.189 | odgovori: 13

Lani sem s pomočjo nasvetov, ki sem jih dobila tukaj, nekajkrat res dobro jedla na Rabu, zato letos ponavljam vprašanje za Hvar.

Bova sicer na južni strani otoka, ampak za res dobro hrano se nama ni problem zapeljat kamorkoli po otoku. Poudarek je na morski hrani, moja boljša polovica pa bo vesela tudi kakšnega jagenjčka izpod peke.

Se že veselim predlogov

strelka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

14. jul 2010 16:11

Za klopo v uvali Palmižana se boš morala najbrž peljati s taxi boatom: vozijo iz stare luke v Hvaru. Se pa splača. Samo nujno moraš klicati kak dan prej, da dobiš mizo. Raje dva dni prej. Okej, tri. Meni je sicer totalni gušt večerjati v Macondu (ponovo Hvar) in je najbolje, da se Nikšo (lastnik in vernik Marqueza in pokliče tam okoli 14. ure, potem pridete okoli 16. ure "probat vino in pogledat ribo". Ker tam imajo običaj, da spoznajo svojega gosta in da ga pozdravijo in šele nato se začne diskusija o hrani. In potem prideš naslednje leto, pa kakšno leto tudi fališ, pa prideš čez dve leti...in se te še vedno spomnijo. To je neprecenljivo...In potem ste pa na večerji okoli 21. ure, potem se gre še malo po rivi in na koktajle do Carpe Diema, nato se pa ob pol dveh zjutraj postaviš v vrsto pred prekarno Sunčani Hvar, kjer pečejo nočno peko buhtljev z višnjevo marmelado (to prodajajo samo v zgodnjem jutri, kasneje pa ne več). Skratka, če človek dobro ne večerja in če potem ne čaka v vrsti za te hvarske buhtlje, je tako, kot da ni bil na Hvaru. Vendelina jr.

strelka  

član od: 8.5.2006

sporočila: 659

14. jul 2010 19:37

Vendelina, hvala. V začetku septembra gužva verjetno ne bo več problem. strelka

ono  

član od: 18.7.2009

sporočila: 7

18. jul 2010 20:44

Kdor hoče dobro jesti Hrvaška sigurno ni pravi naslov ne ob morju in na celini za ponudbo,ki jo ponujajo so predragi in hjihova hrana je prazna in brez vsebine ,vse preveč eksperimentirajo,samo da bi ugajali.Hrana pa je nekaj povsem drugačnega v španiji,Franciji,Italiji,in Grčija tam se je resnično dobro in poceni hrano ter pijačo,zato so te dežele po celem svetu znane po dobri hrani Hrvati pa kakšnih restavracij še v Sloveniji nimajo.Če pogledamo nam malo bolj znane Zagorske Štruklje so v primerjavi z našimi prava žalost,da o drugi hrani ne govorim,kajti naša hrana je visoko kvalitetna in cenovno bolj sprejemljiva, zato se gre k Hrvatom sit ,ker nazaj se pride lačen in brez denarja. ono

HejHoj  

član od: 14.2.2008

sporočila: 135

18. jul 2010 21:06

ono, koliko nestrpnosti v enem samem zapisu, sram naj te bo! Nikoli stvari niso samo črno-bele, če še ne veš.

strelka  

član od: 8.5.2006

sporočila: 659

18. jul 2010 21:52

Ono (nomen est omen?), ne smeti moje teme, če nimaš pametnega in konstruktivnega prispevka. Sem velika dobrojedka, ki je obredla in se prejedla čez skoraj vse celine, in ne boš verjel - tudi na Hrvaškem se najde zelo dobra hrana. Povprečna konoba na plaži je dostikrat žal res navaden turistični nat**, ampak prav enako velja za gostilne ob Ljubljanici, v Barceloni, v Toskani ali _______________ (vstavi poljubno iz svojega spiska). Dobro hrano je treba povsod malo poiskati oz. se pozanimati - in jaz to vedno storim, zato večinoma tudi zelo dobro jem. strelka Sporočilo je spremenil(a) strelka dne 18. 2010 22:26

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

18. jul 2010 22:59

Amen strelka :) Ono če si pač navajen rit prilimat na prvi stol, prve gostilne, ki ti pride pred oči potem mora bit košta na tvojem krožniku res uboga. Tako kot se je treba za obrok na lastnem krožniku, izpod lastnih rok potruditi, če hočeš da je dober, velja identično za obroke zunaj doma. Se vpraša domačine, se pošnofa po internetu za izkušnjami drugih, se pogleda menije, ki so izobešeni pred večino restavracij. In se odide po pijači, če vidiš da je hrana v dotični restavraciji preko tvojih finančnih zmožnosti oz. se reklamira če nekaj ni vredu pripravljeno. Do sedaj sem ene 5x reklamirala obrok v dostojnem tonskem obsegu in vsakič sem dobila novega, pripravljenega po okusu. Drugače pa sem bila pošteno lačna v Parizu, ker smo pač kljub spraševanju po spletu okoliščin naleteli na nekaj ubogih restavracij, v Toskani skoraj obobubožala na sicer dobrih kosilih ampak VEDNO, res VEDNO odlično in cenovno ugodno jedla na Hrvaškem. Sicer poznam bolj severni del ne toliko obale, a tu lahko rečem samo kapo dol od govedine do ribe in nazaj. Dalje raje niti ne razpredam, edino kar lahko rečem, da mi te izkušnje vsekakor ne zbujajo nekih pritlehnih idej, da Francozi nimajo dobre kuhinje zato, ker sama nisem imela jo srečo najti, da je Italija a priori draga in da so Hrvatje kulinarični bogovi. Edino kar sem se naučila je, da kdor išče ta najde pa če ne prvič pa drugič. Če si pa ti tako nesposoben, da si nisi sposoben najti okusnega in cenovno ugodnega oz. zate sprejemljivega obroka je pa to izključno tvoj problem in ne državni. Hvalabogu Viva Meier

ono  

član od: 18.7.2009

sporočila: 7

19. jul 2010 5:05

Glede na odziv mojega komentarja bi cenjenim komentatorkam svetoval,da se bolj ukvarjajo s celulitisom in velikimi riti napolnjenimi z balastom slabe hrane,in še slabših vin,ki vam onemogoča realno razmišljanje in se rajši naučite kaj skuhat ,da vam nebo treba po gostilnah hodit. ono

moderator2  

član od: 12.3.2010

sporočila: 710

19. jul 2010 7:55

Ono, opozarjam te, da kršiš pogoje uporabe naše strani. Žaljiv si, pa še kaj več kot to. Podrobno utemeljitev si preberi v ZS.

moderator2

KARMINA  

član od: 17.11.2003

sporočila: 755

19. jul 2010 8:15

Uf, vsake toliko časa se pojavi "" in to že ob 5h zjutraj... K

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15823

19. jul 2010 9:49

ono,

toliko nestrpnosti v enem samem prispevku o dobri hrani? Daj no. Nedavno je nekdo nekje napisal, da v Istanbulu ni kaj za  videt ... Tvoj zapis me spominj na to  izjavo.

Če tebi hrvaška hrana ni všeč, je to druga zgodba, ampak potem se reče meni ta hrana ni všeč, ne pa da je zanič. Ker mislim, da nas je večina tukaj takšnih, da o kulinariki nekaj malega vemo (kljub debelim ritim, celulitu in vinski spremljavi - kje si pa videl dobro hrano brez dobrega vina?).

 

Če imaš sam s sabo problem, in očitno ga imaš, precejšnjega, ker sicer ti vehemnca ne bi žtudi iz ušes ven udarjala, potem pojdi, vzopredno s Kulslo, še na kak forum, kjer ti bodo pomagagali kakšni psiholgi, pa se tam usajaj.

Se preveč visoko cenim, da bi mi tvoje žaljivke prišle do živega, a kot si si ti vzel pravico, da pljuvaš po članstvu tega foruma, si jo tudi jaz vzamem, da ti povem, kar ti gre.

 

Mamamia

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecanjica1998
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti