Nemčija

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

20. jul 2010 14:11

Ni motilo hvaljenje nemških storitev. Tudi so okusi različni, pa to ne moti. Zbodlo je vseobsežno poveličevanje enih storitev in vseobsežno omalovaževanje drugih storitev (v stilu, tam je vse okej, vse v sloveniji je zanič in ne seže do ne vem kam). Motil je količinski prislov "vse". Vendelina jr.

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

20. jul 2010 14:35

E, nisi shvatila. Poleg količinskega prislova "vse", je bil tudi dodatek: ...vseh gostiln, ki smo jih obiskali...

Issi

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

20. jul 2010 14:41

in nadaljuje se "ki ga slovenski zvarki najbrž nikoli ne bodo dosegli".... Ah, kot sta rekla že brata Grimm, svinjam pomije in ne biserov. okej, saj zdaj smo pa res že sitne in grem raje svoje perje krasit kako drugače Vendelina jr.

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4311

20. jul 2010 14:49

...omalovaževala je vse slovenske gostilne in njihove zvarke, pa lase v hrani, pa koščke folije in gnile solate...

In to je po vsej verjetnosti kar dejstvo vseh slovenskih gostiln, saj ni bilo nikjer napisano, da se ji je to mogoče kdaj primerilo v kateri od slovenskih gostiln.

rrr

Polž  

član od: 28.5.2007

sporočila: 37

20. jul 2010 14:52

Mi smo se pred kratkim vrnili iz potovanja po tem koncu. Ne vem, morda nismo imeli sreče, ampak z njihovimi kulinaričnimi dosežki nismo bili prav nič zadovoljni. Ker nam ne sede krompirjeva solata v takšni obliki, kislo zelje, ki je sladko, svinjina na sto in en način, ki se utaplja v maščobi, smo se kaj kmalu naveličali njihove hrane. Otroci so največkrat naročili pomfri in pohano meso. V Tehničnem muzeju pa je bilo tudi to neužitno, saj je bilo po moje tisto olje tudi muzejski eksponat. Ogledali smo si vse zanimivosti, ki so jih moji predhodniki že našteli. Povsod smo uživali, edino tehnični muzej nas ni očaral. Prostori so vroči, brez zraka, razlage v glavnem v nemškem jeziku, pa tudi mi nismo neki tehnični tipi, da bi nas navdušilo npr. dvajset primerkov tkalskih strojev. Nekaj oddelkov je tudi v prenovi (kemija). Nam je pa bil všeč oddelek za otroke, ki je v kleti. Spali pa smo v hotelu http://www.booking.com/hotel/de/b-b-munchen-nord.en. Po mestu smo se vozili s podzemno železnico. Celodnevna karta za skupino je 9e. Naj še omenim terme Erding, kjer smo se naužili voženj po vodnih toboganih http://www.therme-erding.de/de/100683/Rutschenw Srečno pot! Polž

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

20. jul 2010 15:21

Sam sem bil nekajkrat gor in meni se tudi ne zdi njihova kulinarika tak presežek, sploh sladke kumarice, njihov kruh in sladke omake prelite vsepoprek. Meni ne odgovarja, vse me spominja bolj kot ne na razne Maggije, Vegete in podobne instantne "zvarke" (če je bila ta beseda že ravno uporabljena). Imajo kako dobro klobaso in odlično pivo. Sam sem prečesal celo Slovenijo kar se tiče gostiln. In glede pisanja o slovenskih kulinaričnih vrlinah je pa Vendelina povedala vse, kot ponavadi, lahko se le pridružimo mnenju.

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

20. jul 2010 15:34

Dejte no mir, kaj ste se pa zaleteli v ubogo rakunčko, komaj je prišla s prijetnega potovanja in želela z nami deliti svoje dobre izkušnje, seveda ni vrag, se takoj najdejo specialisti za krompirjevo solato, pohanje, svinjino in restavracije v muzejih.

Žal je z berlinskim zidom  padel tudi Kranzler, res seveda avstrijskega izvora, ki je bil edini s svojimi damenkapellami vred zatočišče neveščemu popotniku.

Žal Kranzlerja ni več. In so tako nesrečni in neiznajdljivi turisti izpostavljeni sladkemu kislemu zelju in hujšemu. Na kar se brez dvoma spoznajo.

Za take kljukce je na svetu McDonalds.

Povsod po svetu se lahko je odlično, povprečno ali pa čisto zanič.

Ljudje brez izjeme padejo v kategorijo, v kateri se prehranjujejo tudi doma. Tako sami izbirajo restavracije in tako so tudi postreženi.

Meni se v mojem kar precej dolgem življenju in rednem obiskovanju restavracij še nikoli ni zgodilo, da bi v hrani našla las, košček folije ali list gnile solate.

Vino sem poslala nazaj enkrat pred petintridesetimi leti, pa enkrat canestrelle s peskom, je pa čisto res, da zaenkrat nisem našla bisera v školjki.

Zabelite si vendar svojo krompirjevo solato po svoje, (magari s pikičem balsamica), pripravite si svojo mediteransko košto - karkoli že to je, pa v tupperver in svet bo vaš.

 

nola

kaja45  

član od: 29.6.2007

sporočila: 95

20. jul 2010 16:54

Rakunček, hvala za slike! Vsak ima svoje mnenje, hvala bogu, drugače foruma sploh ne bi rabili, a ne ;). Sama sem preživela kar nekaj let po svetu in se skoraj strinjam, da je vsaj odnos do gostov v tujini boljši. Vendar so tudi v Sloveniji zelo dobre, poceni in prijetne gostilne. Greš pač tja, kjer imaš dobre izkušnje. V znani ljubljanski piceriji Tunel so mi pred kratkim z vso resnostjo zagotavljali, da dva!! živa in plazeča se hrošča v moji solat le odražata njeno svežino, ne, saj so se opravičili, samo je pa bilo malo smešno. No, sedaj pa še moja izkušnja. Nekaj časa sem živela v Bremenhafnu, kjer si, če imaš rad garnelen (mmm, njami, njami) našel svoja nebesa! Nasploh so njihove morske zadeve dobre, v nobeni oštariji nismo bili razočarani. Na Bavarskem sem bila le enkrat in se spomnim le oooogromnih porcij ter tega, da so bile vse njihove lokalne jedi dobre, a zelo težke za želodec. kaja45

neznan uporabnik

20. jul 2010 16:57

No ja, če bi uboga rakunčka z nami delila svoje dobre izkušnje, bi jaz svojo gofljo držala na off. japaja

neznan uporabnik

20. jul 2010 17:03

In tupperver se piše taperver ali pa Tupperware. Seveda lahko tudi tupperver, tupiver, var za tupe.... Pri nas v LJ je šla soparna fronta že mim in imamo zdaj znosno vreme. Lep dan želim še naprej japaja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti