Zeleni čaj

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

7. jun 2010 20:33

O, matr, pa kaj nas s temi strupi vsepovsod bombardirajo!!!! Saj nisi niti doma več varen! Če sem dobro razumela, lahko umreš, če vdahneš naenkrat preveliko količino te snovi - a kaj pomaga, če se primeš za nos? Potem pa berem, da jo uporabljajo tudi privat, po domovih v Ameriki in po svetu. Ali kdo mogoče ve, ali se tudi pri nas da stopiti v stik s to rečjo? In kako se zaščititi pred njo? Bi bila Sahara dovolj varen kraj?

lp

cervus

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

7. jun 2010 20:45

Jao, jao, jao.....kolk enih nevarnih reči, pa povsod okoli nas je tega DHMO polno, še v nas ga je okol 70%, al pa vsaj ene 65%......kriza.

rimljanka

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

7. jun 2010 20:48

kaj ma to veze s čajem?

bannanna_v_slo ;)

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

7. jun 2010 20:49

V čaju je ene 99% te reči, bannanna.....a veš to?

rimljanka

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

7. jun 2010 20:53

elaphus je napisal/a:

O, matr, pa kaj nas s temi strupi vsepovsod bombardirajo!!!! Saj nisi niti doma več varen! Če sem dobro razumela, lahko umreš, če vdahneš naenkrat preveliko količino te snovi - a kaj pomaga, če se primeš za nos? Potem pa berem, da jo uporabljajo tudi privat, po domovih v Ameriki in po svetu. Ali kdo mogoče ve, ali se tudi pri nas da stopiti v stik s to rečjo? In kako se zaščititi pred njo? Bi bila Sahara dovolj varen kraj?

lp

cervus

 

Elči, si, veš.

Vanja

Cbela  

član od: 10.2.2011

sporočila: 5

10. feb 2011 18:54

Punce moje, samo teh zelenih čajev iz filter vrečk se izogibajte, ker dejstvo je eno - zeleni čaj je isto, kot bi rekel zeliščni čaj, zelišč je pa miljon vrst. Prav tako je tudi zelenih čajev ogromno vrst in vsaka ima druge, prednostne učinke. Jaz sem dolgo časa kupovala čaje v eni trgovinici, čeprav sem bila večkrat zelo jezna, ker sem kupila čaj in takoj, ko sem prišla domov in ga odprla, že ni imel arome. Ker čaje hranijo v tistih kovinskih posodah, ki niso neprodušno zaprte. Vsaj v trgovini ne. Ampak v špecerijah imajo v glavnem samo filter vrečke, preko spleta pa nisem nikoli naročila čajev, ker so že tko al tko dragi, potem pa plačaš še poštnino. Ko pa sem nazadnje v tej trgovini dobila vrečko zmletih drobtin, mi je prekipelo. Naročila sem čaj po spletu nekje drugje in sem bila prijetno presenečena. Končna cena pa je bila ista, kot bi čaj kupila v trgovini, pa še nikamor mi ni bilo treba iti. Tako da sedaj do nadaljnega naročam čaje pri njih. Tako da res razmislite, kaj pijete - če pijete zeleni čaj zaradi zdravja, pijte kvalitetnega, ker tisti iz filter vrečk in masovne prodaje ima verjetno manj učinkovin, kot če pijete planinski čaj Cbela Sporočilo je spremenil(a) Cbela dne 12. 2011 08:42

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

10. feb 2011 19:03

Cbela... po vsem prebranem je očitno to, da nima učinkovin še najmanjši problem JanisJoplin

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

10. feb 2011 20:48

Cbela, kar takole, brez analiz pa le ne sodi, no. Pa ne, da se greš takole prikrito reklamo? Ne reci, da ne......ker ti ne bom verjela.

rimljanka

_tmickena_  

član od: 20.6.2006

sporočila: 293

10. feb 2011 21:06

Čaj mi tako ali tako rečemo vsemu kar skuhamo, skor še kompotu. Ampak ok.. nima veze.. Cbela s tabo se strinjam, da so "čaji" iz filter vrečk brezveze. Zadnjič smo bili pri kolegih in sva si z kolegico skuhale "sadni" čaj, tri filter vrečke sva dale za 2 skodelci... totalno brez okusa, kot da bi pile samo vrelo vodo. Sem pa imela tudi kakšno pozitivno izkušnjo, ampak te so redke. Čaji iz ča se mi zdijo pa čisto vredu. Ne vem kako tvoji niso imeli več arome ko si prišla domov, ampak ok. Pač ne kupuješ več tam. Lahko pa tudi poveš prodajalkam, če te kaj moti. _tmickena_

kafetarca  

član od: 30.9.2009

sporočila: 277

10. feb 2011 21:40

Strinjam se, da so v splošnem filter čaji, a npr. Lipton v "piramidnih" vrečkah se meni resnično ne zdi slab . Strinjam se, da posplošujemo izraz "čaj", a terminologija je zelo razdelana (Pravilnik o kakovosti čaja, Ur.l. RS, št. 48/2003, 87/2004, 45/2008-ZKme-1): – pravi čaj - je izdelek, pripravljen samo iz listja in listnega brstja čajnega grma (Camellia sinesis Linaeus O. Kuntze). Pravi čaj, ki je fermetiran, se lahko označi kot črni čaj. Pravi čaj, ki je nefermentiran, se lahko označi kot zeleni čaj, in če je polfermentiran, se lahko označi kot rdeči čaj. Kot zeliščni čaj se lahko označi tudi čaj, ki vsebuje mešanico surovin, če le-ta vsebuje najmanj 50% rastlinskih zelišč. – zeliščni čaj -je izdelek, pripravljen iz posušenih cvetov, listov, nadzemnih delov, korenin, plodov, sadežev, semen in drugih delov rastlinskih surovin ali iz mešanice teh surovin, iz katerih se s poparjenjem, prevretjem ali namakanjem dobi čajni napitek. Zeliščni čaj se lahko pripravi iz suhega sadja, šipka, zelenjave, robidovega listja, jagodovega listja, bezgovega cvetja in drugih primernih rastlin ali iz mešanice teh surovin. – sadni čaj -je izdelek, pripravljen iz posušenega sadja, iz katerega se s poparjenem, prevretjem ali namakanjem dobi čajni napitek. Kot sadni čaj se lahko označi tudi čaj, ki vsebuje mešanico surovin, če le-ta vsebuje najmanj 50% sadnega deleža. – aromatizirani čaj - Aromatizirani čaj je izdelek, ki se ga lahko pripravi iz pravega čaja, mešanice pravega čaja, zeliščnega čaja ali sadnega čaja, kateremu se doda arome. Izdelek iz prejšnjega odstavka se mora označiti kot “aromatiziran čaj“ ali na drug način (npr. aromatizirano z). Iz imena čaja je lahko razvidno tudi, katere arome so bile uporabljene (npr. zeliščni čaj z okusom jagode, sadni čaj-divja češnja ipd.). – ekstrakti čaja ... – dekofeiniziran čaj ... – mate čaj ... – instant čaj.... Torej, če kupujemo aromatizirane čaje v pričakovanju sadnega okusa, smo si sami krivi kafetarca Sovica Oka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti