"bonton"...?

tema je zaklenjena

rrr, saj ni nikjer mišljeno, da mora biti sprejemljivo. Samo na zelo ekstremen način sem prikazal primer netolerance do drugih in drugačnih, vsaj za moje pojme, in tukaj je šlo za medgereracijski spopad, sprožen z naslovnim postom te teme. A veš, to je tako, kot kak skrajnež useka po nečem drugačnem, da upraviči svoj obstoj in obenem prikaže svojo primitivnost vesoljnemu človeštvu. Temu se strokovno reče metoda preobremenitve, rezultat pa sama vidiš, saj si del njega: množičen odziv, veliko hrupa in perekanja, ampak mogoče sem pa dosegel tisto, kar sem želel: da se vsi tisti/e, ki še vedno tiščijo glavo v pesek, zamislijo nad svojim vsakodnevnim vedenjem in načinom razmišljanja, in če ga bo samo eden od teh spremenil, je cilj dosežen.

Saj kot mama veš, da skrbni starši vedno pridejo na govorilne, čeprav jim ne bi bilo treba, tisti, ki pa otroka zanemarjajo (tako ali drugače), pa le takrat, ko je treba fehtat za višjo oceno ali pa celo grozit ...

@strelka:ni kaj razmišljat: ker se vsako stanje v naravi polarizira, da se vzpoztavi ravnovesje, kot v večini primerov trdno stojim na Vendelinini strani, ker je ena redkih, ki ima glavo zato, da z njo misli, in dovolj jajčnikov, da pove tisto, kar misli. Resnica je kruta, včasih boli, včasih jo je težko prenesti, nekateri pa je žal nikoli ne morejo.

Ker vidim, da se zadeva zlepa ne bo umirila, se iz te debate dokončno umikam, ker je to najbolje, kar lahko storim za svoj želodec. Za svojimi mnenji trdno stojim in jih nisem pripravljen spremeniti, dokler ne dobim utemeljenih dokazov v nasprotno.

Servus,

Drejček
V kolikor se ne boste vrnili na temo, bo zaklenjena (brez drejčkovega posredovanja) preprosto zato, ker ste zašli.

drejcek je napisal/a:

rrr, saj ni nikjer mišljeno, da mora biti sprejemljivo. Samo na zelo ekstremen način sem prikazal primer netolerance do drugih in drugačnih, vsaj za moje pojme, in tukaj je šlo za medgereracijski spopad, sprožen z naslovnim postom te teme. A veš, to je tako, kot kak skrajnež useka po nečem drugačnem, da upraviči svoj obstoj in obenem prikaže svojo primitivnost vesoljnemu človeštvu. Temu se strokovno reče metoda preobremenitve, rezultat pa sama vidiš, saj si del njega: množičen odziv, veliko hrupa in perekanja, ampak mogoče sem pa dosegel tisto, kar sem želel: da se vsi tisti/e, ki še vedno tiščijo glavo v pesek, zamislijo nad svojim vsakodnevnim vedenjem in načinom razmišljanja, in če ga bo samo eden od teh spremenil, je cilj dosežen.

Saj kot mama veš, da skrbni starši vedno pridejo na govorilne, čeprav jim ne bi bilo treba, tisti, ki pa otroka zanemarjajo (tako ali drugače), pa le takrat, ko je treba fehtat za višjo oceno ali pa celo grozit ...

@strelka:ni kaj razmišljat: ker se vsako stanje v naravi polarizira, da se vzpoztavi ravnovesje, kot v večini primerov trdno stojim na Vendelinini strani, ker je ena redkih, ki ima glavo zato, da z njo misli, in dovolj jajčnikov, da pove tisto, kar misli. Resnica je kruta, včasih boli, včasih jo je težko prenesti, nekateri pa je žal nikoli ne morejo.

Ker vidim, da se zadeva zlepa ne bo umirila, se iz te debate dokončno umikam, ker je to najbolje, kar lahko storim za svoj želodec. Za svojimi mnenji trdno stojim in jih nisem pripravljen spremeniti, dokler ne dobim utemeljenih dokazov v nasprotno.

Servus,

Drejček

pod tole se 100% podpišem!

Drugače, se pa dejte no malo zamislit, če bo šlo tako naprej, bomo imeli 100000 tem, ki so bile in bojo zaprte/zaklenjene po enem dnevu, oz. po parih postih ....

A res to rabimo?

Sej se samo pogovarjamo in podajamo svoja mnenja ... al se morate določeni skor vedno "pobit" med sabo, ker se ne strinjate s tem kar je negdo napisal?

LP

Pitončica
..Je teren že varen ali še ne? ( opa, pardon..kje se že tele smeškote zbriše?....ne, tole tut ni.....aha, evo ga:.........) Torej, če jaz kot vzdrževani gnoj čakam v doooolgi vrsti pred okencem (za katerim referentka ne ve, kje se jo glava drži) in nabašem zadaj na nekoga, ki je tisti dan slabe volje.... Ali sem za nekoga, ki tisti dan ni slabe volje, tudi vzdrževani gnoj? Saj ljudje moji, kadar vse štima, je vse v redu in smo vsi prijatelji. Ko je situacija rahlo drugačna od idealne, takrat se pokaže.. Meni so všeč ljudje, ki se imajo v oblasti ne glede na trenutn razpoloženje (in tudi razpoloženje je pravzaprav stvar izbire..ali se naspidiraš, da boš tečen ali se pa naspidiraš v kontro). Res pa je, da mi raznorazne amatersko volonterske psihoanalize ne sedejo najbolje. Z veseljem jim prisluhnem, kadar poprosim zanje. A še takrat grem najprej k šolanemu psihologu in po potrebi dalje. Se mi zdi, da je anonimno izživljanje šnelkurz vsevednežev, ki lekcijo "od včeraj" prodajajo danes neuki (kao) raji kot "dobronamerno razsvetljujočo", rahlo nebontonsko. Če že govorimo o bontonu. In kaj beseda bonton pomeni? Ne vem, mogoče lep ton, dober način , lep način, dober ton, dober glas, zvok, odmev, reakcijo... Skratka, danes je bil za mene ponovno en prijazen dan ("Vidim, da se vam mudi, izvolite.." "O, hvala, res se mi mudi, naslednjič greva na kavo!"... okej, ne bom pretiravala) japaja
Nekaj časa nisem prišla do sape, potem sem počakala na morebitne reakcije vedno "pravovernih", šla prebrat vso temo še enkrat, preštela morebitne komentarje....pa še vedno lovim sapo. Nisem tresoči "gnoj", a hočeš-nočeš sem na poti, da bom morda v naslednjem desetletju to postala (če bo sreča mila in bo zdravje zdržalo). Torej se bom takrat morala umikati, skakati s pločnika, zavijati s ceste, plezati na kandelabre - da ne bi motila mlade in srednje generacije? Morda bi si omislila kakšno burko, da ne bi ogrožala estetskih užitkov mladih in mlajših pasantov? Pravočasno mi sporočite urnik kdaj se smem prikazati zunaj. Da naletim na človeka, ki celo generacijo pošilja v......(da ne iščem dovolj prostaškega izraza) niti ni tako nenavadno, a da ni nikogar, ki bi protestiral (in protestiral bi, če bi šlo za homoseksualce, muslimane, Rome..etc) zoper žalitve generacije, ki je vendarle s svojim delom ustvarila kar trenutno imamo (ali bolje - imajo nekateri) - TO me pa hudičevo preseneča. Očino tudi uredniki in moderatorji smatrajo, da prostora za gnoje na tem svetu ni. Šokantno. Lisa
Saj je bil Janez Trdina, ki je rekel: TI OČETA DO PRAGA, SIN TEBE ČEZ PRAG. (V črtici Mačkova očeta) Menim, da je s tem vse povedano. ps: če kdo ne razume, mu ne verjamem. Sporočilo je spremenil(a) HejHoj dne 01. 2010 20:55

Dans sem na pošti stala za enim starejšim gospodom, ki je s tresočimi se rokami prosil uslužbenko na šalterju za dvig denarja. Zanj sem stopila od sosednjega okenca,ker je gospa, ki bi morala delati, preprosto odšla nekam v ozadje ...Mudilo se mi je,čakala sem pa na priporočeno pošiljko.

In sem se spomnila na drejčka. Mi je bila tuja njegova reakcija, čeprav sem tudi sama skorajda rekla gospodu, naj malo pohiti, ko je s tresočo se roko skušal spraviti denarnico v žep, pa mu ni in ni šlo...

Potem sem se pa spomnila: Njemu je odhod na pošto dogodek. Prijazna uslužbenka mu pomaga, mu reče prijazno besedo (takšna je bila tista včeraj), mu kaj svetuje, on se ji prijzano zahvali, se nasmehne še nam v vsej tisti svoji nerodnosti, reče na svidenje in počasi odstopiclja proti izhodu. Sem se mu nasmehnila, ko je odhajal, čeprav sem že bila pozna, in sem bila vesela, da nisem stegnila jezika. Zakaj bi nekomu pokvarili dan, če mu ga lahko polepšamo?

Tako da, Lisa, brez skrbi, mislim, da je večina ljudi še vedno strpnih in prijaznih, tudi do starejših in tudi ko je že nekakšna ihta ....

Drejček je pač pomislil, kar je, navsezadnje smo vsi pod kožo krvavi in vsakomur kdaj zdrsne v komunikaciji do drugih. Enim pa še prav pogosto.

Mamamia

mamamia
Lisa,bravo. Tudi sama sem ob odgovu intelektualca( to sam rad poudarja) drejcka ostala dobesedno brez besed. In ko sem to napisala, so me poucili , citiram:
tulka je napisal/a:

Ne bom se zapičila v drejčka, ker vem po večini njegovih postov, da je zelo razgledan, vljuden in sploh fejst fant. Očitno ga je tisti gospod res razjezil, se mu je mudilo in je imel povrh vsega še slab dan. Ali ga nimamo včasih vsi? Tudi kozamurniku včasih krepko zmanjka uvidevnosti in tudi meni je na področju vljudnosti že krepko spodrsnilo. tulka

Tudi sama povem kar mislim, verjamem tudi, da gre komu to vcasih na jetra-no vsaj za eno ali dve vem, da jima gre. Nikoli, ampak res nikoli si pa ne dovolim zaliti in zmerjati. Nikogar, ne mladih, toliko manj starih. Tega, spostovan tulka, v mojih zapisih ne bos nasla.Ce pa bi, bi me verjetno ne zagovarjala, a ne? In ker je tema in govor o bontonu, bi se normalen smrtnik za izjavo o gnoju opravicil. Ampak o tem ne duha ne sluha, nasprotno. Skoda, res skoda. murnik
Res je veliko neprijaznosti, že skoraj odurnosti - na cesti, v trgovini, na banki... Ampak ni samo to. Za hec pojdite na onkološki inštitut. Tam ti vsak bolnik, zaposleni ali obiskovalec vrne pogled, se ti nasmehne, po najkrajšem pogovoru pa se poslovi s "srečno!". Ali to v nas vzbudi šele slutnja smrti? Dobrojedka
Uf vidim, da je blo nakam vroče na tej temi, ne da se mi pa vsega brat, pa tudi škoda energije za kreganje. No jaz mislim, da smo mi zgled za svoje otroke. In zadnjič sem mela dosti za predebatirat z svojim sedem letnim sinom, ko sva opravla pri ortodontu. najprej gospod, po obleki sodeč in mobitelu nek kao poslovnež, je v čakalnici meter za dva teram nba ves glas telefoniral, da je blo še njegovega sina sram,... pa še neki kao gospod težil, seveda neuspešno svojima hčerama, ki sta veselo skakljali po meter visoki polički in vlekli roletko gor pa dol,... Katarina K http://katarinaktorteprisalmoneli.blogspot.com/ http://katarinak.moj-album.com/

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti