rrr, saj ni nikjer mišljeno, da mora biti sprejemljivo. Samo na zelo ekstremen način sem prikazal primer netolerance do drugih in drugačnih, vsaj za moje pojme, in tukaj je šlo za medgereracijski spopad, sprožen z naslovnim postom te teme. A veš, to je tako, kot kak skrajnež useka po nečem drugačnem, da upraviči svoj obstoj in obenem prikaže svojo primitivnost vesoljnemu človeštvu. Temu se strokovno reče metoda preobremenitve, rezultat pa sama vidiš, saj si del njega: množičen odziv, veliko hrupa in perekanja, ampak mogoče sem pa dosegel tisto, kar sem želel: da se vsi tisti/e, ki še vedno tiščijo glavo v pesek, zamislijo nad svojim vsakodnevnim vedenjem in načinom razmišljanja, in če ga bo samo eden od teh spremenil, je cilj dosežen.
Saj kot mama veš, da skrbni starši vedno pridejo na govorilne, čeprav jim ne bi bilo treba, tisti, ki pa otroka zanemarjajo (tako ali drugače), pa le takrat, ko je treba fehtat za višjo oceno ali pa celo grozit ...
@strelka:ni kaj razmišljat: ker se vsako stanje v naravi polarizira, da se vzpoztavi ravnovesje, kot v večini primerov trdno stojim na Vendelinini strani, ker je ena redkih, ki ima glavo zato, da z njo misli, in dovolj jajčnikov, da pove tisto, kar misli. Resnica je kruta, včasih boli, včasih jo je težko prenesti, nekateri pa je žal nikoli ne morejo.
Ker vidim, da se zadeva zlepa ne bo umirila, se iz te debate dokončno umikam, ker je to najbolje, kar lahko storim za svoj želodec. Za svojimi mnenji trdno stojim in jih nisem pripravljen spremeniti, dokler ne dobim utemeljenih dokazov v nasprotno.
Servus,