Enostavna zelena juha
Okol parkinga imam pa tudi jaz eno zgodbo. Seveda City park Ljubljana, sobota dopoldan. Ura takšna, da so parkingi v pritličju zasedeni, razen za invalide, v etažah parkingov kolikor hočeš. Se pripeljem z liftom v pritličje, izstopim, v tistem se nasproti pripelje srebrn mercedez, sej drugače ne gledam kakšne nalepke imajo ljudje na avtomobilih, ko zapeljejo na prostor za invalide, ampak takrat je moje oko takoj zaznalo, da razen vinjete človek nima ničesar. Malo postojim pred liftom in ne morem verjeti svojim očem, kako hladno je zapeljal na prostor za invalide. Mi ni dalo, da ne bi počakala, ker me je res zanimalo, kdo bo izstopil iz avta. Uglajena gospod in gospa srednjih let, ni govora o kakšni invalidnosti, njegove roke so bile še posebej spretne, saj jo je takoj prijel za rit. Itak , da nisem mogla bit tiho in sem vprašala, če se mu zdi to parkiranje primerno, pa sem dobila odgovor: Kdo pa jim je kriv, da so takšni (invalidi namreč)? O mojem bontonu takrat seveda ne duha ne sluha in sem mu samo zabrusila: Vse je relativno, pazi se, da ne boš naslednji TI! No, človek je vsaj hitro skužil in se vsedel v avto. Saj pomoje ni preparkiral, ampak se kar odpeljal drugam
vida70Ja, šel sem krepko way off line. Namenoma sem šel čez vse meje dobrega okusa, s 100% zavestjo, ker na žalost nekateri t.i. družbeno-sprejemljivega jezika ne razumejo. Zahtevaš Reko, da dobiš Savudrijo, je rekel moj pokojni profesor zgodovine. In nimam nobenega Boga, h kateremu bi molil, ker sem ateist. In ja, ljudje do mene so v večini primerov taki, kot sem jaz do njih, zaradi tega ker upam priznati svoje napake in jih odpraviti, in če hočem, znam videti v vsakem človeku nekaj pozitivnega. Če pa slučajno iščeš t.i. krščansko usmiljenost, je pri meni ne boš našla; moj moto je klin s klinom in vedno z obrestmi. V plus in v minus.
Ker mi dvigne pritisk jamranje in stokanje takih in onakih, ki raje pluvajo po drugih, namesto da bi najprej spucali pred lastnim pragom - primerov je bilo dosti nanizanih in jih ne bom ponavljal.
Ne razumi, da ne spoštujem starejših od sebe, svojemu sosedu, ki je sam in že blizu 90-ih, zelo rad priskočim na pomoč, tudi če me sam ne prosi zanjo. Ampak ena pravila v družbi morajo biti, in po moji logiki se morajo vzdrževani včasih umakniti tistim, ki jih vzdržujemo z minimalno 15% svoje plače. Kot se bomo morali mi nekoč umakniti, če bo situacija takrat še vzdržna. Če hočemo solidarnost, je potreben enak (količinsko in vrednostno, ne materialno) prispevek z obeh koncev.
Ma, pravzaprav, drejček ima kar prav. Evo, malo prej: grem na bankomat dvignit nekaj denarja ( bila štipendija ), pred bankomatom starčki. OK, si mislim slučajno. Grem v špar, nekaj nabavit, tam več blagajn dela, vsepovsod vrsta, spet eni starčki se rinejo. Pa koji jim je.............., a niso mogli počakat, da študenti opravimo nakupe, učit se moramo, hiter bo konc leta in kakšna kontrolka..............![]()
![]()
![]()
ežoj
Dovolite mi eno iskrico:
Najlažje je druge opravljati in sebe ščititi!
Drejček in Ežoj sta faci![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | noemi |
| malo za hec | johana |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Enostavna zelena juha

Tortelini s špinačo in sirom, sušenimi paradižniki in kozjim sirom