Zavrjena transakcija

ATNES  

član od: 25.3.2008

sporočila: 198

tema odprta - 24. maj 2010 17:47 | ogledi: 4.716 | odgovori: 52

Lepo pozravljeni!

Prosim za nasvet,izkušnje.. Zelo redko hodimo v Avstrijo po nakupih, pa še te običajno opravim z denarjem. Pred 14 dnevi pa sem opravila nakup z navadno bančno kartico (1.). Do danes mi nakupa še niso trgali z računa. Sem klicala na banko in so preverili..TRANSAKCIJA JE BILA ZAVRJENA! Na to nisem bila pozorna ne jaz, ne trgovka, ki se ji je strašno mudilo in je ves čas nakupa čvekala po telefonu, saj se je trgovina že zapirala.

Jaz ne najdem ne računa, ne tistega odrezka (od veselja ker sem si koooončno kupila zeeelo zaželjeno stvar, sem odvriskala v Slovenijo) na katerem bi pisalo, da je bilo nekaj narobe s transakcijo.

Se je komu že zgodilo kaj takšnega? Kaj,kako in kdaj če sploh so, trgali denar?

Hvala

ATNES

t-baby  

član od: 14.12.2003

sporočila: 698

24. maj 2010 17:53

meni enkrat niso trgali še bivših 1500 sit , pa sem imela pravi odrezek kjer ni bilo nič zavrnjeno sem spremljala še nekaj mesecev če bi kaj odtrgali kasneje pa ni bilo nič , pa bi lahko tudi poiskali kje sem ker sem praktično soseda Ne sekiraj se za to, ni to tvoja napaka ampak trgovkina Če bi hoteli bi te poiskali, kontaktirali ter prosili če lahko trgajo z računa... tak postopek smo mi izvajali v eni od trgovin z oblačili kjer sem delala ko je šlo kaj narobe Lp Irena http://irenina-kuhinja.blogspot.com/

ATNES  

24. maj 2010 18:10

Hvala t-baby za odgovor. Mene mal skrbi ker je prišlo do ene krize in bi potrebovala ta denar (ne me vprašat kaj bi sedaj naredila, če bi mi tisto takrat trgali-vrjetno bi se meni mal strgal). Vem, da je trgovkina napaka (samo kaj pa če bi bila jaz tista trgovka). Kako bi pa lahko kontaktirali z mano? ATNES

escada  

član od: 21.8.2002

sporočila: 563

24. maj 2010 19:44

Vidim, da te bolj skrbi "če te bodo našli". Stvar,ki si si jo zelooo želela si dobila, se ti ne zdi, da je čas , da jo tudi plačaš? Ne glede na to , kdo je kriv... Zatorej pot pod noge, ker če je nisi plačala ti, jo je sigurno trgovka, ki ti je stvar prodala... Je fer???? Escada

receptor  

član od: 18.10.2008

sporočila: 276

24. maj 2010 20:17

escada je napisal/a:
Vidim, da te bolj skrbi "če te bodo našli".Stvar,ki si si jo zelooo želela si dobila, se ti ne zdi, da je čas , da jo tudi plačaš? Ne glede na to , kdo je kriv...Zatorej pot pod noge, ker če je nisi plačala ti, jo je sigurno trgovka, ki ti je stvar prodala...Je fer????Escada

Se podpišem!

receptor

ATNES  

24. maj 2010 21:04

Ja, tak bi bilo zelo fer. Se popolnoma strinjam. Tukaj pa je več ovir. Nimam vinjete (moj avto je le za najnujnejše opravke, ki jih res ne morem opraviti peš), sem daleč od meje, ne znam niti pikice nemško-v trgovini pa nihče angleško (da ne govorim kako sem zadevo kupovala,še v arabiji bi se prej zmenla). Se je pa zgodilo nekaj nepredvidljivega in sem trenutno v finančni krizi. Vsekakor jim bom plačala ko in če me bodo kontaktirali. Zanima me v kolikšnem času se dokopljejo do podatkov (da se spravim ne zeleno vejo). Res ne potrebujem moralnih naukov. Itak me peče vest, saj nisem imela namena nikogar opehariti. Sem dve leti varčevala za ta nakup in sem hotela pošteno plačati. ATNES

ajmar  

član od: 7.12.2009

sporočila: 142

24. maj 2010 21:12

Pri nas v Sloveniji poteka nekako takole, prosimo vpleteno banko, če lahko kontaktira kupca(posredujemo št. kartice) in ga prosi, da se zglasi v trgovini. Čisto od kupca  pa je odvisno, ali bo to storil ali ne. Napako je namreč naredila prodajalka in bo verjetno ona morala tudi pokrit strošek.

Kako boš odreagirala ti, je seveda tvoja stvar. Dejstvo je, da imaš nekaj, česar nisi plačala in bo to moral kriti nekdo drug.

www.trgovina-ika.si

Sporočilo je spremenil(a) ajmar dne 24. 2010 21:12

ATNES  

24. maj 2010 21:24

Nekaj takega sem si zamislila-da me kontaktirajo in jim nato plačam. Zanima me v kolikšnem času bi se naj to zgodilo. ATNES

ajmar  

član od: 7.12.2009

sporočila: 142

24. maj 2010 21:26

Ker gre za tujo banko, bo vse skupaj trajalo malo dlje, pri nas se to odvije nekako v enem tednu. Odvisno tudi od posluha banke.

www.trgovina-ika.si

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4339

24. maj 2010 21:34

Jaz bom rekla samo to, da si po vsej verjetnosti bila brez denarja že takrat (ali pa si denar še imela, si pa imela že izkoriščen limit za tisti mesec) in rekla bom tudi to, da bi se kot delavka v trgovini  presneto potrudila, da bi te našla (saj očitno ni bilo prav malo denarja, če je sedaj taka zaskrbljenost, da bi te našli).

In prav tako sem se presneto potrudila, da sem našla kupca, kateremu sem namesto 6.700,00 SIT, vtipkala znesek 67.000,00SIT. Bilo bi mi namreč neznansko nerodno, če bi ob prejemu izpiska prišel nadme, češ, da sem ga osleparila

Pa to ni nikakršen moralni nauk, tako to pač je.

rrr

Sporočilo je spremenil(a) ribaracarak dne 24. 2010 21:36

blažkaa  

član od: 8.5.2007

sporočila: 775

24. maj 2010 22:07

Glede na to, da si za ta nakup šparala kar dve leti, je moralo znašati zajeten kup denarja, tebe pa sedaj skrbi v kolikšnem času te bodo uspeli najti oz. če sploh ???? Ne vem no, mene bi pekla vest do nebes in nazaj, takoj bi se vsedla v avtomobil in naravnost tja kjer sem izdelke "kupila". Verjemi, da bi me razumeli, ko bi rekla, da mi niso tistih stvari zaračunali. Bodi brez skrbi, da bi se sporazumeli. Ampak ljudje smo si različni. blažkaa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti