Nepozaben dopust

buča  

član od: 29.7.2006

sporočila: 1561

24. okt 2014 14:01

Jaz se pa odpravljam čez dober teden na Tenerife. Upam, da bo dopust nepozaben, ker bom imela tam rojstni dan. Je že bil kdo v novembru tam?

 

buča

barbra  

član od: 9.8.2002

sporočila: 355

24. okt 2014 15:21

Na Tenerifih sem bila pred leti ravno za noč čarovnic, vreme je bilo prekrasno (tudi do 25 stopinj), nobenega mrčesa, noro. Tudi kopali smo se, no, bolj nastavljali valovom. buča, zavidam ;)

Barbra

Tomorrow  

član od: 25.9.2011

sporočila: 53

29. okt 2014 21:08

Tenerife.. preberi si TOLE. Zelo veliko podatkov od otoka pa TU

Lepo se imej in vse najboljše 

 

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

29. okt 2014 23:35

Če nadaljujem - kaj pa je za vas doslej bil nepozaben dopust?

 

 

mamamia

lovebeyba  

član od: 25.1.2010

sporočila: 122

30. okt 2014 0:24

Za mene je bil nepozaben najin letošnji dopust, ki sva ga preživela na balkanu. Skozi sva dala Srbijo (Beograd), Makedonijo )Ohrid, Skopje, Bitola), Grčijo (Meteora, Lefkas, Parga), Albanijo (Saranda, Vlore, Tirana), Črno goro (Ulcinj, Skadarsko jezero, Budvo, Lovčen, Boka Kotorska) ter Dubrovnik. Dopust nebi bil nič posebnega, če nebi imela bolj robinzonskega dopusta, saj sva večino časa kar na divje kampirala v avtu, večino obrokov sva si pa pripravila, kar na plinskem kuherčku.

Naj pa omenim, da je bil za oba to prvi dopust v lastni režiji in se strinjam s tistimi, ki pravijo, da od dopusta lahko največ odneseš če greš v lastni režiji.

Sicer je bilo največ prisotnega straha z moje strani, kaj s sabo vzeti, koliko oblačil, kje se bova tuširala, kaj če se kje zalomi, se pokvari avto, kako bo s hrano, kje bova spala itd. Lahko samo na kratko povzamem, da ljudje na potovanju sploh ne potrebujemo veliko. S seboj sva imela dve plinski bombici, kuhalnik, eno posodo, kuhlo, plastičen pribor in krožnike ter pogrej in pojej hrano oz vrečke. Ko sva bila lačna sva se ustavila na kakšni plaži ali na kakšnem všečnem prostoru, si skuhala kosilo ter nato nadaljevala pot. Čisto preprosto.

Pri problemu, če se kaj pokvari na avtu, imaš tako vplačano najboljšo asistenco, ki ti, da avto za tri dni. V treh dneh tudi iz Grčije prideš do Slovenije. Preprosto.

Problem s tuširanjem. Na vsaki plaži imajo tuše, tako, da se je tudi to izkazalo, da sem preveč komplicirala. Če ne drugače plastenka vode pa je problem za silo rešen.

Najbolj me je med samim dopustom skrbelo, kje bova spala. Čeprav so prenočišča na balkanu poceni za naše razmere, sva se vseeno že pred dopustom odločila, da bo ta dopust čisto low budget, da bova s seboj imela samo šotor in spalni vreči. Na nek način sem tudi hotela samo sebe testirati, če sem človek za manj luksuzna potovanja, glede na to, da sva lani kampirala en vikend v šotoru in sem rekla, da v šotoru ne spim nikoli več. Kdo bi si mislil, da po vseh hotelih, tudi takšnih zelo na nivoju, apartmajih, da bom po enem dopustu, čisto navdušena na spanje v avtu. Hja ljudje se spreminjamo :) Če ne najdeš primernega prostora za prenočišče, imaš kot zadnjo obcijo še vedno na voljo hotel. Tudi, če je kakšen dan bolj slabo kazalo z spanjem, sva po čisti sreči našla ali kamp, ali pa kakšen zelo poceni urejen apartma.

 

Seveda bom sedaj zaključila pisanje, ker bom drugače preveč odtavala nazaj v spomine z potovanja. Sem se pa naučila, da so potovanja v lastni režiji must have, če hočeš državo spoznati takšno kot je, predvsem pa več veš o destinaciji, če moraš sam poiskati oz. narediti plan. Posledično imaš več zanimanja na ogledih. Na potovanju sem med drugim ugotovila, da ne rabiš veliko in ne vem kakšne top **** hotele, da se imaš super. Bolj kot je skromno, veš kot je dilem kako in kam, več imamo spominov na potovanje. Sama nad sabo sem bila prijetno presenečena, da mi tak način dopusta odgovarja. Sedaj so že ideje za naslednji dopust, v istem konceptu.

Seveda se je pa ob pripovedovanju glede poteka najinega dopusta prikazala kakšna surla, češ kako lahko greš na tak dopust, pa spanje v avtu itd. Ampak sem mnenja, da smo ljudje različni - tudi pri načinu potovanja. Če je nekdo zadovoljen na določeni destinaciji v hotelu z 5imi *, super, potem lepo da preživljaš dopust tako. Meni na ta način ne odgovarja. Ampak, če jaz ne povešam surle nad tvojim dopustom, ne vihaj prosim nosa nad mojim načinom :D Je pa res, da za ceno najinega dopusta  za oba, si težko ena oseba privošči teden dni dopusta v Egiptu.

 

 

 

 

 

 

 

 

lovebeyba

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

30. okt 2014 15:12

Ja, na takih potovanjih vidimo, kako malo je potrebno, da se imamo lahko lepo. Le tip moraš biti za to. Jaz seveda ZA, le da prisvojih letih ne bi več v avtu spala ...

mamamia

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

30. okt 2014 15:59

Dopust, ki ga po več kot 30 letih še vedno nisem pozabila je bil v Dubrovniku.  V času, ko prebukiranje domačih gostov ni bila redka izjema, sva z možem (tedaj še fantom) rezervirala spodoben hotel na obali, z lastno plažo, kakih 50 km izven Dubrovnika, sobo s pogledom na morje in plačala temu primerno ceno.  Hotelska soba je bila ob prihodu na mesto zasedena (so marke prevladale nad dinarji), za vodiča smo imeli mladega študenta, popolnega novinca v tem poslu in rezultat: odpeljali so naju v športni hotel Stadion v samem Duborovniku. V notranjem bazenu so cel dan trenirali srednješolski šporniki, soba s počenimi šipami v oknih je imela razgled na notranje dvorišče s kantami za smeti in temu primernim vonjem , hrana in postrežba tipa menza , na mini mestno plažo bi se morala voziti z dragim mestnim prevozom, ali pa z medkrajevnim kam ven ...  Po dveh dneh sva z veliko vztrajnosti uspela doseči premestitev v prvotno rezerviran hotel,  tista dva dni sva pa izkoristila (poleg vsega ostalega, kar pritiče mladim seveda ) za temeljit ogled Dubrovnika. . Konec dober, vse dobro, danes se samo še vsake toliko časa nasmejimo na ta račun.

Cila

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

31. okt 2014 7:43

Ja, Cila, pač upoštevaš folozofijo, da si nekam odšel kaj doživet, ne pa hotelsko sobo gledat ...

 

Eni pa bi iz tega tragedijo svetovnih razsežnosti naredili.

mamamia

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

31. okt 2014 22:48

mamamia je napisal/a:

Če nadaljujem - kaj pa je za vas doslej bil nepozaben dopust?

 

 



mamamia

Čisto vsak, ker nobenega nisem pozabila.  Je pa tako, da sem tolikanj sproščen človek, da si dovolim to, da se mi stvari dogajajo in zgodijo ne glede na to, kje sem.  Hočem reči, ne potrebujem dopusta za to, da se bo zgodilo NEKAJ; česar se ne da pozabiti. Je pa tako, da se človek bolj ujame s krajem, kjer je na dopustu, če si pred tem kaj prebere o zgodovini, običajih itd itd in potem bistveno lažje pride v sentiment kraja. Meni je najbolje takrat, ko me kak tretji dan ustavi kak turist in vpraša za smer do kakšne znamenitosti, ker misli, da sem domačinka

 in še bolj mi je fino, če znam razložiti, kako se do tja pride

 

Če pa že hočeš top lokacijo - Andaluzija, Andaluzija, Andaluzija....

Vendelina jr.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

31. okt 2014 23:47

Ti in tvoja Španija ... 

Jaz o svojem naj dopstu še nisem nič napisala, ker ne vem, kateri je to bil (ker je meni tudi na vseh lepo ...)

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti