Nastanitev v parizu

ursus_le  

član od: 25.5.2008

sporočila: 227

28. avg 2012 9:54

Jaz odsvetujem letenje z Ryanairom, ker letalisce Bouvais je zelo dalec od centra Pariza. Sicer imas moznost avtobusa, ampak tukaj se pojavi en majhen problemcek, in sicer ponavadi so leti od Ryanair-a ob zelo cudnih urah : prihod v Pariz je okoli 22-23h in odhod je zelo zgodaj, pomeni, da imas let lahko ze za 6-7 uro zjutraj in takrat ni veliko povezav, kar pomeni, da si zadnji dan prisiljen ali cakati cez noc na letaliscu ali pa si poiskati nocitev v blizini letalisca.

Ce se ze odlocate za nizkocenovne lete, potem bolj svetujem Easyjet (kot je svetoval trpaslik), ker njihova letala pristajajo tudi na CDG (v enem od terminalov (mislim, da je to 2, nisem pa sigurna, sicer so pa itak vsi terminali povezani med sabo z avtobusi, vlakci ali pes) imas zeleznisko postajo, ki te pelje v center Pariza. Da si ne otezujes zivljenja s kupovanjem zelezniskih kart, ker Pariz je razdeljen na tri cone (A, B, C) in ti potem ena karta velja v coni A, a ne v coni B, je najbolje kupiti nekaj dnevno ali tedensko karto, ki ti pokrije Pariz (ali pa vsaj tisti del Pariza, kjer se bos zadrzeval). Cenovno sicer ni ravno poceni, se pa lahko vozis po celem Parizu, prestopas in menjavas smeri po mili volji.

Ce gres z avtom v Pariz (mi jo ponavadi mahnemo cez Italijo), cestnine niso ravno poceni, paziti moras, da ne gres skozi predor Mont Blanc, ker ta je drag ko zafran, mi jo ponavadi picimo skozi Aosto in cez prelaz Petit Saint Bernard, potem po lokalnih cestah do Chambéry-a in naprej po avtocesti. Avtocesta v Franciji pa je tako: Chambéry-Lyon je 10eur, Lyon Pariz je cca. 30eur. S tem, da imas moznost, da se tudi spravis dol z avtoceste in malo prevozis Francijo po regionalnih cestah, vidis lepo pokrajino ... vse je odvisno od tega, ali vam je cilj videti samo paket Paris-croissant-TourEiffel ali vam je tudi pot do Pariza ze del dogodivscine. Npr. celotni departma Rhône-Alpes je zelo lep, (peljes se skozi Savoie, Isère, Ain, Rhône) in je skoraj skoda, ta predel prevoziti po avtocesti, ko ne vidis veliko.

Glede nocitev v Parizu pa je najbolje najti kaksne hostle v centru, ki so bolj poceni. Sicer ni to nek hotel  , se pa da prit zelo poceni skozi.

 

 

urska

leny  

član od: 9.2.2008

sporočila: 335

2. nov 2012 9:53

Pozdravljeni.

Pa sem le dočakala ta Pariz. Bili smo štiri dni, od sobote do torka. Leteli smo z Ryanairom iz Venezie zjutraj, vračali se nazaj zvečer. Spali smo pri zelo prijaznem gospodu Paulu, Slovencu, ki ima v predmestju Pariza majhen hotel. Bili smo izredno zadovoljni, sobe majhne, ampak čiste, zajtrki super, 15 minut hoje do metroja, s katerim smo se potem vozili povsod. Za Slovence da vedno precej popusta, tako da res priporočam. Spodaj bom napisala naslov hotela, če mogoče koga zanima. Nad Parizom smo vsi navdušeni, tudi otroci. Je res mesto z dušo. Videli smo ogromno, tudi vreme nam je bilo naklonjeno.

Hvala vsem, ki ste mi napisali kakšen nasvet in priporočilo. Izvedela sem veliko koristih informacij, tudi po vaši zaslugi je šlo vse po naših načrtih. Ežoj, prijetno presenečeni smo bili nad znanjem angleščine Parižanov. Smo se kar v redu lahko sporazumevali.

Hôtel de Paris la Défense 116, rue de la République 92800 PUTEAUX

Tél : 01 47 76 19 60   Fax : 01 47 75 93 01

www.hotelparisladefense.com

leny

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

2. nov 2012 11:01

No, bom še jaz napisala, kje smo mi prebivali. Hčerka je na netu našla stanovanje 40 kvadratov, ki ga je oddala ena gospa za čas, ko je bila tudi sama na počitnicah. Za teden dni smo plačali 400 eur, domovali smo na Montmartru, pet min. do metroja. Šli smo tudi iz Benetk z Easy Jetom na Charles de Gaulle. Taxi nas je stal še 50 eurov, lahko pa bi šli tudi z metrojem ali z vlakom. Veliko smo prepešačili, veliko z metrojem, vsak dan oddelali več kot en šiht. Zajtrke smo si kupovali sami, kosili kjer smo bili tisti čas, večerjali spet doma. Bilo je top!

 

naor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti