Nastanitev v parizu

Margot  

član od: 12.12.2008

sporočila: 260

26. avg 2012 21:13

leny, včasih se da dobiti ceneje kat stanovanje. Sama sem bila nazadnje pred dvema letoma in smo najeli eno manjše stanovanje za par dni in je bilo cenovno dokaj ugodno. Ceneje kot hoteli. Se pa natačnih zneskov ne spomnim. Če želiš, bom izbrskala link strani, na kateri smo stanovanje tudi našli.

Margot

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

26. avg 2012 21:26

Aja pa če greste z avtom/kombijem se preveri, kako je s parkingom v bližini te namestitve. Ker če je treba vozilo it parkirat nekam bogu za hrbet pa plačat zasoljeno parkirnino pa se z metrojem po 2,3 linijah vračat nazaj do namestitve je to ena oreng brca v temo kar se tiče časa in kar se tiče financ.

Viva Meier

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

27. avg 2012 13:01

Apartma je za dve družini sila uporabna reč, je pa treba dodati strošek za zajtrk. Če greste z avtom, se kaj sicer zraven pelje, je pa hrana v Parizu vse prej kot poceni (jest se splača v majhnih gostilnicah v uličicah ob Quai Montebello, na obrežju Seine blizu Notre dame je to).

 

Vsekakor se splača preračunat vse stroške. Ko smo šli štirje v Pariz, smo šli z avtom, sicer sva s hčero šli vedno z letalom (samo da zdaj nizkocenovnikiov iz Lj in Zagreba ni več, tako da se za 40 evrov ne moremo več peljat v Pariz ... šmrc, šmrc). S parkiranjem je križ tudi v predmestjih, celo stanovalci morajo imeti garaže, ne morejo parkirat pred lastno hišo v ulici, ker so količki nameščeni ... (pred desetimi leti smo to še lahko naredili, ob naslednjem obisku ne več).

 

 

 

mamamia

Margot  

član od: 12.12.2008

sporočila: 260

27. avg 2012 14:25

V Latinski četrti se da dobiti kar poceni kosila, pa tudi na Mont Martru se dobi dnevni meni za 10 evrov. Je pa brat bil lani tam s šolo in so jedli kosila v neki menzi in baje so bila okrog 5 evrov. Če hočeš, lahko vprašam, kej točno je to bilo.

Margot

leny  

član od: 9.2.2008

sporočila: 335

27. avg 2012 17:56

Hvala vsem za nasvete, se priporočam še za naprej. Torej, najbrž bi šli v Pariz že konec oktobra. Povratni let z Ryanair iz Venezie bi stal za 3 odrasle (>16 let) in 1 otroka 203 EUR-e. Kar se tiče poti, mislim, da bi bila to skoraj najcenejša varianta. Vendar, kot ste nekateri napisali, je pristanek na letališču Pariz Beauvais, kar pa mislim, da je kar oddaljeno od centra. In kaj potem? Obstajajo kakšne povezave direktno z letališča do hotelov? Ali je potrebno najeti taxi ali avto? Kaj mi svetujete? Se splača rezervirati let, da cena ne zraste in potem iskati prenočišče? Tudi vse informacije glede hrane so res dobrodošle, saj če bi res šli z letalom, hrane ne moreš vzeti s seboj. Nekaj pa pač moraš pojesti, tudi če to ni bistvo ogledov Pariza. V bistvu še se lovimo, kako se naj pravzaprav lotimo tega podviga (za nas je to pravi podvig, saj gremo prvič v takšno veliko mesto). Ampak upam, da nam bo uspelo, tudi z vašo pomočjo. Vidim, da ste nekateri pravi strokovnjaki. Hvala vsem, ki sodelujete!

leny

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

27. avg 2012 18:21

Leny, vsa mesta ob letališčih imajo t.im. shuttle transferje, skratka, naročiš to preko neta, po ključni besedah airport transfer in vas potem pobere kombi in odpelje na lokacijo hotela.  Pa še veš, da se boš s šoferjem kaj zmenila, pri taksistih zna biti druga zgodba.

V Benetkah je treba tudi plačati parking in je najbolj ugodno, če ga vnaprej rezervriaš (je mnogo ceneje kot pa, če parkriaš na zunanjem parkirišču brez vnaprejšnje rezervacije), da imaš potem to zagotovljeno. Potem si lepo odpreš parkirno rampo s kreditno kartico, s katero si rezervirala parking in imaš avtomobilček v centralni Garaži P1 ob letališču.

Vendelina jr.

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

27. avg 2012 18:44

Ne smem se spomniti te parkirne rampe s kartico.

 

naor

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

27. avg 2012 19:15

Okej, ovinek pred rampo je malo hecen in tisti betonski robniki tudi, drugače pa kakšne hude drame ne bi smelo biti.... Kartično poslovanje je precej varno. Meni pri tisti garaži samo nekako ne uspe v prvem poskusu najti izhoda in potem naredimo nekaj krogov po pritličju.....Si je pa defintivno treba označiti,kje smo parkirali,, ker drugače je (ko je glava še na dopustu) malo težje najti avto ob vračanju

Vendelina jr.

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

27. avg 2012 20:50

Veš, pred par leti sem šla po sinovo družino v Benetke in na parkirišče ni bilo problem priti, pa kartico sem vzela. Ko smo vse uredili, sem šla po avto in skušala odpreti s to presneto kartico. Ni šlo, potem so prišli še oni, crknjeni po dolgi vožnji, oni so mladi in spretni, tudi ni ratalo, po telefonu se nismo mogli zmeniti, pride uradna oseba, poskuša, odkimava. Končno pride še rešitelj, še ena uradna oseba, se ne spomnim, kaj je naredil, ampak rampa se je dvignila. Aleluja!

Zato sem letos najela goopti, pa spustila možgane na pašo. Sicer se nisem ustrašila tiste rampe, ampak čez komot ga ni in tistih par deset evrov več kot bi bilov lastni režiji bom tudi zlahka pogrešala.

 

 

naor

trpaslik  

član od: 11.2.2010

sporočila: 10

27. avg 2012 23:43

Iz letalisca Pariz Beauvais vozi avtobus do Pariza, povezave so pogoste, cena €15 v eno smer (na osebo), voznja pa traja uro in deset minut. Karte kupi vnaprej in sicer preko povezave na spletni strani letalisca Beauvais. Tako se izognes vrsti za nakup in se vkrcas na prvi avtobus. Do postaje metroja je nato tri minute pes.

Pariski metro je zelo dobro organiziran, vlaki so zelo pogosti in postaje so v vsaki drugi ulici, tako da tudi z javnim prevozom brez problema prides do nastanitve. Ce je nasanitev seveda dostopna z metrojem ali RER vlakom (ista vozovnica velja za metro in RER). Tudi nastanitev izven centra mislil, da ni problem, saj te metro ali RER hitro pripeljeta v center, tam boste pa hodili pes, saj je kar nekaj znamenitosti na kupu, poleg tega je pa Pariz cudovito mesto za sprehajanje. Za prevoz po Parizu pa se najbolj splaca nakup desetih vozovnic - carnet- in jih potem porabljas po potrebi.

Hrana v restavracijah je res kar precej draga pa se hitro si lahko razocaran. Ce bos rabila kaksen nasvet mi pisi na ZP pa ti posredujem nekaj naslovov. Zivim namrec v Parizu in iskanje dobre in ne predrage restavracije je cista loterija.. V trgovinah in pekarnah pa si boste lahko brez problema kupili vse za zajtrk ali za malico cez dan.

Pa se to. Iz Benetk lahko letis tudi z Easyjetom, ki leti tako na Charles de Gaulle kot na Orly, od koder si v pol ure v centru. Do Benetk pa vozi GoOpti kombi iz Ljubljane in Kopra, ce rezerviras dovolj zgodaj so karte zelo ugodne. Sem sla ze veckrat z njimi in imam do sedaj le dobre izkusnje.

LP

trpaslik

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti