24. feb 2010 13:03
Tule bom skrajno dolgočasna, ker je pač vsakemu vzorec, ki ga je prinesel od doma, najbližji.
Recimo, na kosilu ob koncu delovnika je čisto okej kozarec vina. V ednini. Tudi familijarna sobotna in nedeljska kosila upoštevajo en kozarec vina ob hrani.
Če se gremo kakšno družabnost (in potem ni vožnje nikamor) ob koncu dneva ali pa romantiko, se doda še kak kozarček več. Ampak moje najboljše zabave so se zgodile takrat, ko smo bili po kakih štirih, petih urah morda res na koncu drugega in začetku tretjega kozarca (in z organiziranim prevozom domov), ampak smeh nas je pa spremljal od samega začetka.
To, da bi dva zmogla buteljko in se potem šla še romantiko - mi empirija pokaže, da je potem romantike hitro konec in spanec pobije vsak motiv
proxy, vidim pri vas ste tozadevno bolj v formi
Drugače pa meni nikoli niso potegnile osebe, ki menijo, da morajo spiti en kozarec, ker eden ni nobeden, pa potem še enega za korajžo in potem še ne vem kakšen razlog je bil tretji kozarec....potem je bilo ta oseba čez eno uro že zelo neprijetna, čez dve uri se je junačila "da sej js nism nč pjan", čez tri ure je pa zaspala na kakšnem stolu in pred tem še malo jokala nad svojo bridko usodo. In ki so imele naslednji dan totalno amnezijo, potem so se nekaj časa ogibale vseh znancev, čez dva meseca pa spet isto.
Tudi mi niso nikoli potegnile osebe, ki potrebujejo "en kozarec" za pobiti tremo pred kakšno pomembno zadevo. Če ne zmoreš brez tega, potem se raje ne loti, prav?
Tudi mi niso nikoli potegnile osebe, ki razumejo zabave (bodisi v kakšnem klubu, bodisi kje na obisku), kot možnosti, da se napijejo in "malo sprostijo ventile" - naj izvolijo malo športati in obiskati terapevta in bodo ventili okej.
To make a long stroy shorter, ne potegnejo mi ljudje, ki mislijo, da jih alkohol dela pomembne in pogumne in zabavne. Kdor je zabaven, je to tudi ob vodi, kdor to ni, mu pa itak nič ne pomaga. Kdor ne zmore plesa na mizi trezen, ga tudi v alkoholiziranem stanju ne bo.
Vendelina jr.
Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 24. 2010 13:05