Kruh se ponavadi pece 60 do 70 minut pri 180 stopinj.
Razne komercialne moke, posebno pripravljene za peko kruha imajo primesane mascobe in kemikalije, ki pospesujejo vzhajanje. So pa tudi veliko drazje, kot pa ;e sami kupite moko. Vsaj tukaj pri nas je tako.
Kako se pece dober kruh kar vprasajte stare mame. Te so znale peci in kuhati kar z navadno moko in brez vegete ter raznih drugih dodatkov.
Za dober kruh jaz ponavadi vzamem po en del (skodelico) enotne bele, enotne rzene in navadne rzene moke (wholemeal white,wholemeal rye and rye flour). Seveda s tem dobim rzen kruh v katerega vedno dam 2 zlice kumine. Zanimivo je, da sem najprej uporabljal masino za kruh, vendar sem kasneje z njo samo naredil testo in pekel kruh v pecici, ker sem dobil tako slastno skorjico. Rzen kruh tudi rabi veliko vec casa za vzhajanje, tako da sem vedno imel bolsi uspeh, ce sem ga delal kar na starinski nacin. Sedaj, ko sem navajen, je tudi hitreje, kot pa z masino za kruh. Sedaj jo uporabljamo samo za testo za kaka peciva in tudi za kuhanje marmelade - seveda na malo.
Za lepo skorjico premazite dobro vzhajano testo kar z mlacno vodo ravno predno gre v pecico.
Dragan