Špageti z brokolijem in prepraženimi drobtinami z inčuni
Klavdija, pa si v šoli, na katero hodi tvoj otrok, res izčrpala VSE možnosti? Res ne verjamem, da je tako. Če nas sprašuješ za nasvet, nam vsaj to povej, kaj vse si/ste v šoli poskusili urediti. Kolikor poznam razmere v šolah, ne verjamem, da se NIHČE ne bi ukvarjal z njim in njegovimi težavami. Kaj misliš s tem, da ga razredničarka (v 3. razredu ima razredno učiteljico, ne razredničarke), psihologinja IN ravnatelj odrivajo od družbe....kot si zapisala, ga oni ne sprejemajo v družbo. Kaj hočeš s slednjim povedati?
Klavdija, v primeru, kot ga opisuješ zgoraj, je šola zanesljivo ukrepala, si res ne predstavljam, da ne bi.
Sicer bi pa ti bila morala. Kaj si pa stoirila potem, ko si pokazala potrdilo? Je takrat otrok sploh špobvedal v šoli, kaj se mu je zgodilo? Si ti šla ISTI dan v šolo in povedala?
No, jasno je, da učiteljica ni obiskala ottoka, sdaj je bil doma, kajne? Mislim, da res ni potrebe, da bi to storila.
rimljanka - zasebno mnenje
KlavdijaF, verjamem, da ti je hudo, vendar bo še hujše, če se boš kar tako vdakla v usodo. Bodi pogumna za dobro svojega otroka in za svoje dobro, pa tudi za to, da so odnosi v šoli na prav način raziščejo.
Povzročanje poškodbe si že navedla - kaj pa je rekel otrokov zdravnik? Ste povedali, kako je do poškosb prišlo? Je obvestil policijo - pazi, povzročanje telesnih poškodb ni "kr neki", kar bi se kar pozabilo...
Si morda kontaktirala s starši otroka, ki je tvojega napadel?
Prav bi bilo, da bi o tem obvestila otrokovo učiteljico in zahtevala ukrepanje (po šolskem hišnem redu prav vsake OŠ v Slovenije je fizično nasilje težja kršitev).
Ne govorim na pamet, veš, sama sem mati otroka, ki je nekoč močno udaril svojo sošolko in lahko ti samo rečem, da sem bila obveščena v naslednjih desetih minutah, takoj naslednji dan pa smo vsi (oba otroka, oboji starši, učiteljica in svetovalna delavka) sedeli na sestanku in se soočali z odgovornostjo. Kljub temu, da sem bila takrat "na slabi strani", sem bila vesela, da se je vse tako hitro odvijalo in preprečilo še večje nasilje. In tudi sin je dobil krepko moralno "porcijo" - mislim da za vse življenje - seveda po zaslugi hitrega ukrepanja zaposlenih v njegovi šoli.
KlavdijaF, prisluhni nam, nihče te ne napada, nihče ti nič ne očita - vendar za božjo voljo, začni ukrepati - ne samo z umikom v kot, tako boš svojemu otroku najmamj v vzor.
Pogumno!
| klavdijaF je napisal/a: |
| Lansko leto ,ko ga je eden od sošolcev udaril .In je dobil udarec v glavo , ko je otrok obležal na tleh ga je potem še večkrat brcnil v hrbet. Ko je prišel otrok iz šole mi je rekel; da ga močno boli glava in hrbet zato smo se odpravili k njegovemu osebnemu zdravniku nakar nas je on napotil na slikanje.otrok je imel res poškodovano glavo in hrbtenico zato je moral ostati doma.In ker učiteljica ni nič ukrepala prejšni dan sem se odpravila do nje z izvidi in potem še do ravnateljice in psihologinje. Učiteljica niti ni prišla do otroka in ga vprašala kako se počuti.kf |
V tem primeru bi jaz odkorakala na policijo.
Čisto tako mimo? A zdravniki niso dolžni prijaviti takšnih primerov socialni službi?
Vanja
| klavdijaF je napisal/a: |
In ,ko je šel brat z menoj na govorilne ure naju je ravnateljica napodila ven s šole,da nimam za lastnega otroka pravico hoditi na govorilne ure. kf |
Oprosti, ampak tega ti pa ne verjamem.
Spodila te najbrž nikoli ne bi, samo v primeru, da ima eden od staršev sodno prepoved, takrat pa res temu staršu učitelj ne sme dati informacij o otroku. In v tem primeru ga pač mora na nek način odpraviti iz šole.
In tvoj mož, otrokov oče, a on pa ni nikoli šel v šolo? Ker tvoj brat res ni pristojen za tvojega otroka.
Preprosto ne morem verjeti, da so stvari take, kot jih opisuješ.
| rimljanka je napisal/a: |
Preprosto ne morem verjeti, da so stvari take, kot jih opisuješ. |
Rimmy, se ti pridružujem.
Zelo rada bi slišala še drugo stran.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Špageti z brokolijem in prepraženimi drobtinami z inčuni

Jagodni semifreddo