Cena" lepote"

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

6. jan 2010 23:40

RadaJem je napisal/a:
Kak bajker je pa to, da ima irokezo? Bo potreboval stilski nasvet. RadaJem

Saj irokezo ima ravno zato, ker smo mu nekatere stilske strokovnjakinje zadnjič tako svetovale

Mojca

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

6. jan 2010 23:47

Sem morala poguglat, da sem ugotovila, kaj je to irokeza. Evo: Zdaj si predstavljam Ežoja s to prelepo frizurco in se krohotam ob misli. Kaj bi pa on potem s klobukom? Skril kak drug del telesa?

Vanja

kozamurnik

sporočila: 2311

7. jan 2010 7:26

Lisa je napisal/a: To je razen umivanja pomenilo brezhibno frizuro, kremo, majčkeno pudra v prahu na nos in lica, babica si je potemnila trepalnice z ugaslo vžigalico, moja mama je že poznala maskaro. Pa majčkeno šminke na ustnice. Potem sta se oblekli v čisto,brezhibno zlikano obleko in začeli delati. Moje prijateljice še sedaj pravijo, da ko so prišle na obisk, nikoli niso vedele, ali je moja mama ravno prišla od nekod, ali odhaja. To je nekako standard na katerega sem navajena. Obe ženski sta se - kot v LOrealovi reklami - cenili. Nobena ni "lovila" moškega, nobena ni bila butasta, z nizkim IQ, nobena ni zapravljala denarja (ga ni bilo),hotela izgledati mlajša in oh, nikakor ni izgledala smešna.Delali sta vse (in več)kot sosede, poleg tega pa sta si odtrgali še čas za nego. Obe sta bili v bistvu zgarani ženski, ki nista dovolili, da bi ju razmere dotolkle tudi kot človeška bitja. Nič me ne briga, če se človek (ni važno katerega spola) odloči za "naravno lepoto", tudi če se s tem označuje preprosto le zanemarjenost. Vsak po svoje. Le da se mi zdi nekoliko "mimo", ko taka oseba očita urejeni negovanost, namesto da bi bilo obratno. Če ti ni do spremembe, daj mir in uživaj. (citat) No tole mi nekako ne gre v glavo, brez zamere Lisa! Da se nekdo do potankosti uredi, to poznam, moja babi pri več kot devetdesetih to počne, ko le zmore in ko ni hudo bolna. Ampak da k urejanju sodi barvanje z ugaslo vžigalico? Morda ob praznikih, izrednih prilikah , to bi razumela, to početi vsak dan pa mi meji (na ne najdem izraza?) na rahlo nečimrnost in ne na urejenost in na dokaz, da te zaradi težkih razmer in pomanjkanja denarja življenje ni dotolklo. Naj mi bo iskreno razmišljanje oproščeno! Vem, da so povsod izjeme, ampak ta skrajna urejenost me je res presenetila. murnik

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

7. jan 2010 7:58

Lisa, tvoja mati in babica sta bile preprosto urejeni ženski, ki so na svojo urejenost nekaj dale, niso pa bile videti, kot da bi zbežale s kakšne pustne zabave, da bi bilo treba plasti kemikalij s "špohtlo" dol strgat. Točno vem o katerem tipu žensk govoriš, to so preprosto urejene ženske, kar se nikakor ne more enačit z " namaškarenimi ", in takih žensk  sem ( in jih še ) nekaj poznal. Takim se ni za bat, da si bodo kožo uničile z različnimi kemikalijami vsebovanim v " neškodljivi " kozmetiki. Prepričan sem, da je koža obraza tvoje babice v boljšem stanju kot koža marsikatere mlajše, seveda tudi genetika ima svoj vpliv, tega pa tudi nobena kozmetika ne popravi. Osebno zagovarjam naravne urejene ženske, ne pa zanemarjenih, umazanih............

No, pa bom ostal v okviru kozmetike, tokrat za moške: za moškega je najbolj pomembno da ima pristen vonj po moškem in in ta se ne doseže z nobenim " pokošenim senom " in ne vem kakšnimi mačkoni. Moški mora " pristen vonj po moškem " sam ustvarit. Največji problem pri tem je milo in voda, in temu se je treba izogibat kolikor se le da, tako, da se po potrebi tudi britje izključi ( zaradi uporabe mila in vode ). Drugi sovražnik pa je čisto perilo, in temu se je tudi treba izogibat ( no, ene dvakrat letno se je treba tudi žrtvovat, no morda enkrat ). Problem je predvsem po zimi, poleti si je tak pristen vonj po moškemu lahko ustvarit v kakšnem tednu, pozimi pa traja dlje.

Se vidi, da me premal poznate: če imam irokezo, potem ni klobuk ( pa klobuka na bajku sploh ne nesem ) ampak je ruta okrog glave. No, o tem bo že japaja več povedala, ko me spozna

Moram še nekaj netov dat na brezrokavnik, da bom še bolj " good looking ".

 

ežoj

neznan uporabnik

7. jan 2010 8:13

Nečimrnost ali dostojanstvo? Če je nečimrnost, pomeni "jaz sem boljša od vas in v resnici ne spadam sem".. Če je dostojanstvo, pomeni "naj bo še tako težko, obvladam ".. Tako se meni dozdeva, kdo drug ima lahko drugačne kriterije. Ugasle šibice, ščipanje lic, zmečkani cvetni listi gartrož..to je bila pa itak zastonj kozmetika. Pa deževnica, pa... ampak zdajle mi je prišlo v spomin, da pred toliko in toliko leti še niso proizvajali tamponov in "krilc"... Prav čudno, da so ljudje tudi takrat dobro izgledali, se zaljubljali..predvsem so imeli pa manjše stroške. Nobenih taužent evrov, dej ga no lomt! Meni je merilo, kako človek sam s sabo shaja. Če se najdeš v razcapani podobi, prav! Če se najdeš v u nulo doterani podobi, tudi prav! Sam ne mi težit. japaja

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

7. jan 2010 11:56

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

Sem morala poguglat, da sem ugotovila, kaj je to irokeza. Evo: Zdaj si predstavljam Ežoja s to prelepo frizurco in se krohotam ob misli. Kaj bi pa on potem s klobukom? Skril kak drug del telesa?

Vanja

Vanja, evo recept - samo klobuke si predstavljaj namesto krožnikov

http://www.youtube.com/watch?v=PlDn1auRmy4

Mojca

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

7. jan 2010 12:50

@ kozamurnik Dokler ni bilo eyelinerjev, so ženske tisto črto delale z ogljem in finta z vžigalico je bila v splošni uporabi. Moja babica je znala tudi nekaj takih fint. Tudi finto z globinom namesto maskare. Meni se je to zdelo totalno retro (in potem sem pri Zoe Valdes; Dala sem ti celo svoje življenje, prebrala to isto finto počnejo še danes tudi na Kubi). Pa sem se spomnila fint, ki so mi jih razlagale Sarajevčanke, ki so med vojno v obkoljenem Sarajevu ves čas bile urejene (saj se spomniš TV posnetkov). One so to, da so urejene, razumele kot svoj vsakdanji upor proti grozljivosti in račlovečenjuk, ki ga je bilo tam možno srečati v neizmernih količinah. In ko sem včeraj brala Lisin zapis o njeni babici in mami, se mi je milo storilo. Moja babica je bila rojena nekje med obema Lisinima prednicama. Ampak te gospe so bile "ista do podobna krvna skupina". Tiste pogumne ženske, ki so zmogle vse in so bile pri tem ves čas ženstvene. Ki niso nikoli stale križem rok, ampak jih to ni odvrnilo od tega, da bi pozabile nase. In ki so imele pogled vedno uprt v daljave in širine, neodvisno od tega, v kakšni zabiti so trenutno živele (moja babica je bila učiteljica in te državen uslužbence so selili iz ene zabiti v drugo zabit preden niso imeli toliko službenih let, da so lahko izbrali kakšno bolj udobno lokacijo). In širina je morda tudi to, da nimaš stvari "za vsak dan" in "za nobl". Nimaš ne bešteka in prta in posodja za "ob nedeljah", drugače se pa je na goli mizi (okej, tu sva s kolegico Liso tudi enkrat na podobne strune igrali), nimaš ne videza za "med svet", medtem ko "je za doma" čisto vse dobro... No, meni so bližje dame, ki so urejene vedno, tudi ko so "samo doma" ali pa, tako kot v sarajevskem primeru, v zaklonišču. To so ženske, ki "se cenijo" in so mi vse po vrsti inspirativne. In tudi tista gospa, ki sem jo omenila na začetku te teme (tista, ki si je pri devetdesetih popravila gube), se čisto vsak dan našminka. Ne odneha. In zaradi te energije bo verjetno s plesnim korakom dočakala svojo stoletnico. Ker, star postane človek takrat, ko ODNEHA. Leta s tem nimajo nič. Vendelina jr.

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

7. jan 2010 13:20

Vendelina jr. je napisal/a:
In širina je morda tudi to, da nimaš stvari "za vsak dan" in "za nobl". Nimaš ne bešteka in prta in posodja za "ob nedeljah", drugače se pa je na goli mizi (okej, tu sva s kolegico Liso tudi enkrat na podobne strune igrali), nimaš ne videza za "med svet", medtem ko "je za doma" čisto vse dobro...Vendelina jr.

No, jaz v štiklah in mini krilu ne bom šla krompirja okopavat, pa tudi v trenirki ne bom šla nakupovat :) Tako da ... ne vem, na kmetih je mogoče drugače, a jaz definitivno, tudi če bi recimo živela v bloku, bi imela nekaj 'za doma' in nekaj 'za kam it'. Ali ste ve v kostimčkih doma zleknjene na kavču?

Pa to ne pomeni, da se ne znam zrihtati, če kam grem. A vseeno se mora znati, kaj je za kam.

Enako mnenje imam o okrasju na mizi: prt imamo vedno, ve pa se, kateri so 'boljši' in tisti so na mizi ob praznikih.

Atina

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15823

7. jan 2010 13:44

Po moje Vendy ni mislila čisto dobesedno, torej v kostimčku in beli bluzi tudi doma in da ni razlike za ven. Je po moje imela bolj v mislih to, da so mnoge ženske zmogle biti tudi doma tako urejene, da bi lahko takšne šle v trgovino na primer. Da so bile rade urejene tudi za doma. Da torej ni nujno, da smo doma le v cunjah, ki so tik pred tem, da jih vržemo vstran, ker je pač za doma vse dobro (veliko jih poznam, ki tako ravnajo). No, sama sem bila včasih v fazi, ko sem doma karkoli navlekla nase, potem pa sem hitro ugotovila, koliko bolje se počutim, če imam tudi za doma spodnji del "ta boljše" trenirke in skoraj novo mikico gor, kot če hodim v razvlečenih flanelastih hlačah, že malo spranih (ker me itak nihče ne bo videl). Zaradi sebe sem se tudi doma začela oblačiti drugače, ne zato, ker bi se bala, da me kdo vidi ali preseneti nenapovedan obisk, pa se je treba hitro preobleči.

 

Za urejenost gre torej, ne za bele bluze za doma. Čeprav poznam gospo mojih let, ki je tudi doma nenehno v krilu in bluzi ter v copatih s petko. No, tako oblečena pa doma le nisem.

 

Mamamia

mamamia

neznan uporabnik

7. jan 2010 13:56

Pa se da tudi v takmašnih oblačilih lepo vrteti doma, edino predpasnik se je potrebno navaditi imeti na sebi.. Pa ne tistega seksi z mašnico zadaj.. tisti pride prav ob drugačnih priložnostih japaja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecanjica1998
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti