Cena" lepote"

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

3. jan 2010 15:01

če maš probleme z mozolji, poskušaj kožo čimmanj "ribati". torej, grobi pilingi, rokavice. ipd odpadejo. uporabi čistilni gel in neko blago kremo za mozolje pa je to čisto dovolj bannanna_v_slo ;)

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15822

3. jan 2010 15:08

Od nekdaj skrbim za kožo, tako obraza kot celega telesa. Sploh športniki smo morali biti pozorni, vsakodnevno, tudi večkratno prhanje bi brez uporabe losionov in mleka za kožo hitro pustilo posledice - suho in problematično kožo. Zato sem mami neizmerno hvaležna, da me je opozarjala na nujnost sprotne nege kože obraza in telesa.

Za obraz mi ni žal denarja za dobro kremo. Imam občutljivo kožo, nasvet kozmetičarke vsake toliko časa prav pride. Ko opazim, da se koža "naveliča" kreme, jo menjam, nekako na dve leti se mi je to dogajalo, zdaj imam že nekaj let določeno znamko in je fantastična (Biodroga). Seveda uporabljamtudi ličila, skozi vse leto tekočo tonirano emulzijo, ki mi izjemno dobro dene in imam kožo kot žamet. Tudi dekorativno kozmetiko redno uporabljam, predvsem maskaro in šminko ter rdečilo za obraz, večinoma tudi diskretna senčila za veke.

Leto sem za darilo dobila tudi engel za hranjenje utrujene kože, neka "celična" zadeva in mi izjemno dobro dene. Ko porabim, bom žrtvovala nekaj evrov in si to še sama kupila, ker mi res pomaga.

Gub sicer nimam toliko, da bi bilo potrebno ukrepati. Niti kasneje ne nameravam, a nikdar ne reci nikdar ... Eno globoko gubo na čelu smo že poskušali odpraviti, se je "plastik" res potrudil, a mi ni toliko do tega, da bi šla vsake pol leta po novo dozo injekcij in sem prenehala. Me s to gubo itak vsi poznajo.

 

Skratka, kozmetika tako za telo kot za obraz je nekaj, čemur se ne bom odrekla. Ne zaradi drugih, ampak zato, ker je meni pomebno, da imam lepo negovano kožo tako na obrazu kot telesu. Žal pa nisem takšna srečnica kot moja mama: kožo na obrazu si že 35 let neguje z eno te isto kremo (Yardley beuati magic) in je njena koža "kot otroška ritka" - gladka, žametna, totalno neproblematična, tako da je kozmetičarka rekla, naj pride k njej tu in tam zgolj na masažo.

 

In če jih dočakam 90 in več, si tudi jaz želim samo to skrb, kako odpraviti gube ...

 

Mamamia

 

 

 

 

mamamia

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

3. jan 2010 16:37

korenckova je napisal/a:
Tudi jaz ne verjamem v tisto "samo krema in nič drugega". Mi je prav žal, zdaj bo mogoče katera užaljena, ampak meni ženske, ki ves čas furajo naravni videz, se pravi - brez make-upa, pa ena dolgočasna frizura, po možnosti vmes en kup sivih las, čemur skoraj obvezno sledi tudi to, da tudi na obleko ne dajo nevemkaj, delujejo zanemarjeno. Definitivno pa dolgočasno. Jih poznam nekaj takih in vedno, ko jih vidim, jih v mislih stilsko predelujem in si mislim, kako drugače bi lahko izgledale. Dobri geni, pajada. Fino je, če so, ampak ravno vsega pa ne zmorejo. Ampak če je vmes spet kakšno cankarjevsko žrtvovanje, češ: "ne bom kupila tele drage kreme, bom rajši namesto tega možu srajco, ki jo nujno rabi....", sebe pa potolažila s tem: "jaz imam tako ali tako dobre gene, ne rabim nobene kozmetike, sploh pa mož pravi, da sem najlepša brez make-upa".... Koliko kdo zapravi za kozmetiko, ni podatek. Tudi z malo denarja se da veliko narediti zase. Pa doma v kuhinji imamo vedno kakšno stvar, ki se jo da uporabiti, npr. kisla smetana, zmešana z zdrobom, je krasen piling za obraz. Jaz uporabljam vse možno, pa ni pomemebno, da je drago. Edino kreme za obraz se kar držim ene in iste, to je od Annemarie Borlind. Nenaličena pa ne grem dlje kot do vhodnih vrat, razen na dopustu, če sem kje daleč od civilizacije. In tudi jaz imam zgodbo o starejši gospe, žal že pokojni, ki mi je nekakšen vzor. Vedno je bila urejena, polna energije, aktivna pri vseh stvareh do zadnjega in večkrat se spomnim, kako je zmeraj govorila, da si ženska mora ne glede na to, koliko ima obveznosti, vzeti čas zase, za stvari, ki jo veselijo. Pa da tudi doma nima kaj početi v trenirki. Pa da če kdaj zaradi tega, ker je šla v šoping in frizerju, ne bo kosila na mizi, tudi ne bo konec sveta. korenckova
Se kr podpišem. Ne potrošim veliko kozmetike, vseeno si pa make up vedno nardim vsak dan. Se da tudi za manj denarja dobro zgledat, še posebaj če maš dobre gene, ,ha,ha,ha. Meni tudi ni lepo, da imajo ženske sive lase, pa brez šminke,... Jaz se nabarvam vse v naravnih odtenkih, da ni preveč vpadljivo. če grem pa zvečer ven, pa malo bolj intenzivno, ma spet ne preveč,. Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

Janja  

član od: 10.10.2001

sporočila: 244

3. jan 2010 17:07

Uhh, ogormno porabim... na čevljih in kozmetiki ne šparam! S tem, da imam različne kategorije: kreme za obraz, pudre in maskare - zelo visok cenovni razred: krema 50 eur, maskara in puder pa po 35 eur na cca 2 meseca. Aja, in Baborjev vrtnični tonik tudi ne sme manjkati . Mila, šampone in deodorante kupujem v kar najbližji trgovini. Sem pa šampone prej kupovala pri frizerkah, kjer sem zanje odštela velko denarcev pa ni bilo nikakršnega efekta (imam zelo tanke in mastne lase) in sem potem na koncu pristala na Afroditinem za manj kot 3 evre na liter! Senčila rada kupim pri Avonu, kjer niso draga in si jih lahko kupim več in potem eksperimentiram pa še na živalih niso testirana. Seveda spada h kozmetiki tudi redna depilacija pri kozmetičarki (cca 300 eur letno) in 2 letno globinsko čiščneje. Pa tudi kakšna masažica z anticelulitno oblogo se pojavi nekje pred poletjem . Kaj čem, rodila sem se z mešano kožo, ki rabi relativno veliko nege (in tudi prekrivanja). Gubic še nimam, če pa kdaj bodo, ne bom imela nič proti laserjem ipd. Janja

perpetua  

član od: 11.10.2008

sporočila: 338

3. jan 2010 17:10

Vendelina jr. je napisal/a:
...mejakapa nič, da ne bo treznega moškega po nepotrbnem zapeljala v skušnjavo...
korenckova. je napisal/a:
Nenaličena pa ne grem dlje kot do vhodnih vrat, razen na dopustu, če sem kje daleč od civilizacije.
Mogoče je tako, ko je ženska starejša...? Jaz pa sem iz malo mlajše generacije in neskončno uživam, da lahko trezne moške zapeljujem tudi brez mejkapa. Z nasmehom, pogledom in možgani perpetua

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

3. jan 2010 17:24

No, ja....nesamozavestni moški pač nagovarjajo nemejkapiran tržni segment. In z lačnimi okicami pogledujejo mejkapiran segment, samo fazon je v tem, da se ga ne upajo nagovoriti. Vendelina jr.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

3. jan 2010 17:26

ežoj je napisal/a:

Eno vprašanje, priznam, da, s kančkom žlehtnobe, brez želje, da komu pokvarim dan:

Kako pa veste, da na dolgi rok, vsakodnevno izpostavljanje ( recimo ) kože obraza različnim kemikalijam ( ki jih vsebujejo vse kreme ), ne škodi koži obraza, kljub zatrdilom profita in denarja žejne kapitalistične kozmetične industrije, češ to ni nič škodljivega ( a jim je za verjet, pa kapitalističnim nadzornim institucijam tudi )?

ežoj
Ker vidimo, kakšne so posledice dolgoletne nege in dolgoletnega zanemarjanja in aqua-e-sapone pristopa in nega močno zmaguje. Vendelina jr.

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

3. jan 2010 17:57

Vendelina jr. je napisal/a:
No, ja....nesamozavestni moški pač nagovarjajo nemejkapiran tržni segment. In z lačnimi okicami pogledujejo mejkapiran segment, samo fazon je v tem, da se ga ne upajo nagovoriti. Vendelina jr.

Hm, tule se ne strinjam. Strašno posploševanje.

Atina

Sporočilo je spremenil(a) Atina dne 03. 2010 17:58

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

3. jan 2010 18:38

Vendelina jr. je napisal/a:
No, ja....nesamozavestni moški pač nagovarjajo nemejkapiran tržni segment. In z lačnimi okicami pogledujejo mejkapiran segment, samo fazon je v tem, da se ga ne upajo nagovoriti. Vendelina jr.

Ja, kdo žleht bi odgovoril: In yours dreams only. Ta pravega moškega zanimajo ženske, ne pa nafarbane lutkice.

Jaz ( ki nisem žleht ) bom pa čist tiho, le bi pripomnil: kemikalije so pač kemikalije.

ežoj

neznan uporabnik

3. jan 2010 18:45

Ampak mora bit pa pol kriza identitete, ko te enkrat brez mejkapa vid japaja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti