Pad Thai s piščancem
No, jaz sem ga videla sredi naselja in se prpričana, da je ena najlepših ptic, ima pa tudi imenitno ime. Nomen est omen.
Mi imamo letos prvič valilnice: v apartmaju z balkonom je velika sinica, solidarnitno stanovanje pa ni naseljeno. Naša tamala je skoraj znorela od veselja, ko je videla pernato bučko, ki je pogledala skozi luknjico.
No, jaz sem si želela liščke, pa moram pogledat kako veliko luknjico rabijo. ( Se počutim ko ptičji nacionalist.)
F r i n aLiščki rabijo premer luknjice nekako 3 cm, se mi zdi, pa menda 2 m od tal. Si pa res izbirčna - kar liščke, ohoho. Neko zimo sem jih videla enajst na kupu - lepo je bilo ![]()
lp
cervus
...za tiste ki se pritozujete, da k vam ni ptic...posadite to cudovito grmovnico( amelanchier ali smarna hrusica), pa se boste morali skorajda stepsti Kanadska šmarna hrušica, je zadnjič Matjaž Mastnak o njej nekje pisal. Sorodnica njena krasi topla, južna pobočja naših hribov, marsikje, a nima tako sočnih plodov.
Seveda, da ni ptičev, ko se pa vsi pojajo po naših češnjah, letos ne vem, če so otroci dobili vsak po 3 so jih ptiči vse pospravili, še skoraj zelene. ![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pad Thai s piščancem

Zmagovalni bananin kruh