Položnice...

Ava  

član od: 28.3.2006

sporočila: 283

11. jul 2011 13:55

Bom kar tule nadaljevala: znesek na položnici za plačilo  znaša 0,18 EUR, ker plačujem preko neta je provizija 0,33 EUR; kolikšen strošek za firmo je poštnina približno vemo. Zavedam se, da mora imeti družba, ki je položnico poslala, knjigovodsko zadevo pokrito, je pa vse skupaj smešno. Glavno, da je vse obkljukano, kajne? Pa naj stane, kolikor hoče. Kaj menite o tem?

Pre-vroč pozdrav

 

Ava

Terman  

član od: 11.5.2011

sporočila: 277

11. jul 2011 14:40

Kar se birokratov tiče, je itak Kafka že vse povedal...

Terman

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

11. jul 2011 14:57

Jaz osebno menim, da pač knjigovodsko stvari morajo štimat in kot praviš, mora biti vse obkljukano. Še posebno, ker verjetno nisi edini primer, ki si dobila položnico s tako nizkim zneskom. Ker, če bi prevladalo razmišljanje, da so stroški poravnave take položnice za plačnika previsoki, bi potem, ko bi sešteli vse te male zneske skupaj,  znesek za tistega, ki terja dolgove, na koncu predstavljal čisto nezanemarljivo številko.

Sicer pa, če gre za ponudnika, ki mu mesečno poravnavaš položnice, lahko v naslednjem mesecu sešteješ zneska obeh položnic in poravnaš dolg na ta način. Njim je pomembno le, da se izstavljeni računi pokrivajo s plačili.

Kaj mislijo drugi, pa bodo še sami povedali.

zeta

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

11. jul 2011 15:34

Ne vem, če pri naši materi državi stvari res tako zelo morajo štimat. Pred par leti bi morala dobiti vrnjeno preplačano dohodnino - številka je bila res simbolična - ampak je na odločbi lepo pisalo, da naj si jo pridem kar sama iskat, če jo hočem dobiti nazaj, ker je znesek premajhen, da bi ga nakazovali na moj račun. Očitno tako daleč knjigovodski red ne seže, da bi jih majhen višek kaj preveč žulil, pa četudi ni odkljukan.

Lep dan še naprej!

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti