Čokoladni diamanti za valentinovo (čokolatini, truffli)
Ohhh, no... Gartner3, dobrodošel med nami.
Kuharski pozdravček!
gartner3, je taka navada, da se tukaj vsi tikamo......ne glede na leta, spol, stan,.....dobrodošel, malo neperfekcionizma pa lajša in lepša življenje - tebi in vsem okoli tebe......
| gartner3 je napisal/a: |
| Zadnjič sem 2 kg čebule, rumeno korenje in zeleno zmiksal in vse skupaj kuhal v kotličku cca. 3 ure in na koncu še vedno nisem dobil popolne kremaste oblike zelenjave. LP, Garti |
O razliki v okusu si dobil že dovolj odgovorov, jaz dodajam samo tole: če najprej zmiksaš, pa magari s paličnim, surovo zelenjavo, bodo vedno ostali koščki, pa če kuhaš celi dan. Zelenjava mora bit najprej dovolj mehka, potem jo pa lahko zmiksaš v čisto kremasto omakco. Včasih, ko se mi ne da na drobno rezat kupov zelenjave za kakšno omako, pustim kar precej velike kose, ko je vse mehko, pa s paličnim na delo...In je omaka isto gladka, kot taščina, ki jo s pasirko prepasira. Mogoče malenkost razlike, ampak če upoštevam razliko v vloženem delu...![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Čokoladni diamanti za valentinovo (čokolatini, truffli)

Zvezdice alla Alfredo