30. jul 2009 15:20
Vendelina jr. je napisal/a: |
Ja, mamaF, ima češka hrana pozitiven učinek . Kadarkoli imam kakšne silne lakotne napade, se spomnim na češki krožnik in tiste potočke maščobe, ki teče po hrani dol...in me takoj mine apetit.Vendelina jr. |
Eh, kaj češ, smo bolj mediteransko - balkanski tipi
- mene recimo potočki okusne maščobe - olivnega olja ali pa kakega domačega kajmaka, ćisto nič ne motijo ...tam pa ... ja, tista škrobno - mastno -sladkasta brezokusnost mi niti od daleč moj gušt
.
Oprosti, Kozamurnik, za smetenje, bom skušala biti vsaj še malo koristna. V tistih silnih šoping navalih na Prago, Brno in Bratislavo, ki se jih je kar masovno izvajalo konec osemdesetih, je ena od "šopingholičark", mama moje prijateljice, prisegala na:
- porcelanaste servise s čebulnim vzorcem (Zwiebelmuster), ki se jih je dalo kupiti zelo poceni
- nakit z vdelanimi granati (tega je bilo povsod obilo)
- metrsko blago, v glavnem lan in čudovita volnena blaga
- steklene izdelke
... od prehrambenih pa seveda Beherovko in ene čudne pikantne klobasice.
Jaz pa sem norela po trgovinah z risalnim priborom "Kooh-i-noor", papirjem, oljnimi barvami in podobnim.
Upam, da je kaj od naštetega še zmeraj "in" v Pragi in vsaj take kvalitete, kot je bilo takrat.
Aja, pa še malo - ne morem, da ne bi: ko semzelo v začetku devetdesetih v Brnu naletela na trgovino Palmers, sem bila v devetih nebesih, saj so bile cene v tej na novo odprti trgovini še zmeraj "češkoslovaške" - torej kakih trikrat nižje od cen v enaki trgovini pri nas. In je bil šoping (v detajle sicer ne bom šla, ker bi se Vendy valjala po tleh od smeha, če bi slišala, kaj sem tam nakupila)!

Mojca