Praga

neznan uporabnik

30. jul 2009 20:52

Bom jst tegale Mujota kar pustila, da čevlje zavezuje, ker dobro vemo, da se brez Muje še čevelj ne obuje in pejmo nazaj v Prago japaja

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2740

31. jul 2009 13:02

uh,... ja, zdaj pa ne vem - meni je pa ceska hrana odlicna , ceprav ne ravno vsa , da ne bo pomote. Vedno si privoscim cesnecko, pa grilovana medova zebrika, pa boruvkovi kolac, likerove spicky.... Vsec so mi tudi postrvi. Pa seveda pivo. Zraven se pa malo prigrizne kaksne korbacky, utopence pa tudi topinke niso od muh . Madona, saj bom se lacna ratala... Sama Praga je pa postalo turisticno mesto, cene pa tudi temu primerne. LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

RadaJem  

član od: 12.6.2006

sporočila: 1340

31. jul 2009 13:06

rebecca je napisal/a:
uh,... ja, zdaj pa ne vem - meni je pa ceska hrana odlicna , ceprav ne ravno vsa , da ne bo pomote. Vedno si privoscim cesnecko, pa grilovana medova zebrika, pa boruvkovi kolac, likerove spicky.... Vsec so mi tudi postrvi. Pa seveda pivo. Zraven se pa malo prigrizne kaksne korbacky, utopence pa tudi topinke niso od muh . Madona, saj bom se lacna ratala... Sama Praga je pa postalo turisticno mesto, cene pa tudi temu primerne. LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"
Joj, sliiiin. Tudi jaz lahko češko hrano samo pohvalim. Česnečka definitivno zmaga. Pa tvaružky. RadaJem

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

31. jul 2009 15:39

Vidim, da so tukaj tudi poznavalke - ali mi lahko katera pove kako pripraviti tisti sir, ki ga pri Fleku servirajo k pivu? Ima videz kot kakšna umešana jajca, zraven dobiš toast, mlado čebulo in česen. Nekaj sem poskusila sčarat doma, pa je bilo zelo približno. Lisa

kozamurnik

sporočila: 2311

31. jul 2009 20:47

Joj ste prijazne zelo veliko uporabnih nasvetov sva dobili. Kako pa je z menjavo valute ? Je vseeno kje, so razlike? Kaj pa napitnine? Pa jezik? Večina obvlada angleščino(mislim na restavracije, trgovine)? kozamurnik

Lisa  

31. jul 2009 21:17

Krone sem kupila kar pri nas, kar se je pokazalo za najboljšo možnost. Menjalnic je pa v Pragi dovolj, vendar je treba pred menjavo preveriti provizijo oz. morebitne druge stroške. Obstajajo menjalnice brez provizije, kjer ti ne odtegnejo nič in take kjer ti še kaj odbijejo. V glavnem - ne dajaj denarja iz rok preden se ne zmeniš. Sicer pa skoraj povsod lahko plačiješ s kartico. Angleščino obvladajo - vsaj toliko, da se zmeniš. Lisa

Lisa  

3. avg 2009 14:52

O hvala, ravno to sem iskala! Lisa

lucka52  

član od: 13.7.2007

sporočila: 1939

3. avg 2009 17:11

Bi se jaz nekaj vprasala:je konec oktobra pozno za Prago?( sem ravnokar videla eno ugodno ponudbo)vendar se mi zdi , da je tam kar mraz ... saj sem bila ze tam ene dvajset let nazaj, ampak bi se z veseljem vrnila, moja boljsa 1/2 namrec se ni bil tam.Lp lp

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti