Praga

Moj v.d. tasta pravi Kud svi Turci, tu i mali Mujo. In se etimoloska razlaga...
Bom jst tegale Mujota kar pustila, da čevlje zavezuje, ker dobro vemo, da se brez Muje še čevelj ne obuje in pejmo nazaj v Prago japaja
uh,... ja, zdaj pa ne vem - meni je pa ceska hrana odlicna , ceprav ne ravno vsa , da ne bo pomote. Vedno si privoscim cesnecko, pa grilovana medova zebrika, pa boruvkovi kolac, likerove spicky.... Vsec so mi tudi postrvi. Pa seveda pivo. Zraven se pa malo prigrizne kaksne korbacky, utopence pa tudi topinke niso od muh . Madona, saj bom se lacna ratala... Sama Praga je pa postalo turisticno mesto, cene pa tudi temu primerne. LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"
rebecca je napisal/a:
uh,... ja, zdaj pa ne vem - meni je pa ceska hrana odlicna , ceprav ne ravno vsa , da ne bo pomote. Vedno si privoscim cesnecko, pa grilovana medova zebrika, pa boruvkovi kolac, likerove spicky.... Vsec so mi tudi postrvi. Pa seveda pivo. Zraven se pa malo prigrizne kaksne korbacky, utopence pa tudi topinke niso od muh . Madona, saj bom se lacna ratala... Sama Praga je pa postalo turisticno mesto, cene pa tudi temu primerne. LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"
Joj, sliiiin. Tudi jaz lahko češko hrano samo pohvalim. Česnečka definitivno zmaga. Pa tvaružky. RadaJem
Vidim, da so tukaj tudi poznavalke - ali mi lahko katera pove kako pripraviti tisti sir, ki ga pri Fleku servirajo k pivu? Ima videz kot kakšna umešana jajca, zraven dobiš toast, mlado čebulo in česen. Nekaj sem poskusila sčarat doma, pa je bilo zelo približno. Lisa
Joj ste prijazne zelo veliko uporabnih nasvetov sva dobili. Kako pa je z menjavo valute ? Je vseeno kje, so razlike? Kaj pa napitnine? Pa jezik? Večina obvlada angleščino(mislim na restavracije, trgovine)? kozamurnik
Krone sem kupila kar pri nas, kar se je pokazalo za najboljšo možnost. Menjalnic je pa v Pragi dovolj, vendar je treba pred menjavo preveriti provizijo oz. morebitne druge stroške. Obstajajo menjalnice brez provizije, kjer ti ne odtegnejo nič in take kjer ti še kaj odbijejo. V glavnem - ne dajaj denarja iz rok preden se ne zmeniš. Sicer pa skoraj povsod lahko plačiješ s kartico. Angleščino obvladajo - vsaj toliko, da se zmeniš. Lisa
Lisa, ne vem ce bo to ravno pravi recept, ampak poglej tole: http://www.svet-piva.cz/pivni-recepty/pivni-s ali pa: http://www.pivomil.cz/sudy/6-PIVNI-ZAJIMAVOSTI/7-Pi Sem se pa spomnila kaj se splaca kupiti na Ceskem - modelcke za kosnice <a class='linki2' href=www.SlikoMat.com"> LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"
O hvala, ravno to sem iskala! Lisa
Bi se jaz nekaj vprasala:je konec oktobra pozno za Prago?( sem ravnokar videla eno ugodno ponudbo)vendar se mi zdi , da je tam kar mraz ... saj sem bila ze tam ene dvajset let nazaj, ampak bi se z veseljem vrnila, moja boljsa 1/2 namrec se ni bil tam.Lp lp

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti